Kolafluffar – Världens godaste kakor!

IMG_4429.JPG

Alltså….. My sweet lord i sötsakshimlen!?

Hur goda blev inte dessa? Inspirationen har jag hämtat ifrån min bakkollega Christina som vann Hela Sverige Bakar det året jag var med. dessa bakade hon i Mitt Kök. Jag gjorde ett eget recept på detta, nämligen det recept jag brukar baka kolasnittar på. Gissa om det blev gott? Ämen det finns inga gränser!

IMG_4407.JPG

IMG_4408.JPG

IMG_4406.JPG

INGREDIENSER:

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Jag gör alltid mina kaksmeter i min köksmaskin. Då använder jag den vispen som är längst ner till höger på bilden.

IMG_4445.JPG

Blanda sedan vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner det i smeten, kör runt en liten stund så att degen börjar klumpa sig. Ta tag i den med händerna och gör en stor boll. Ta sedan ut 18 bollar som du rullar och lägger på bakplåt. Tänka på att ha lite mellanrum då det breder ut sig när de gräddas. Tryck till dom med en gaffel.
Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 12–15 minuter. Låt dem sedan svalna helt. Ta sedan marshmallowfluff (färdig fluff finns att köpa i affären men du kan också göra egen fluff. Finns massor med recept, t ex så brukar jag använda det HÄR receptet) och ha emellan två kakor. Pressa ihop så fluffet flyter ut. Smält sedan 75 gr choklad över ett vattenbad. Ha i 2 tsk rapsolja och låt chokladen svalna något. Ringla sedan över varje kaka. Ställ sedan i frysen för att låta chokladen stelna till.

IMG_4409.JPG

IMG_4410.JPG

Alltså, jag och svärmor satt och hummade ikapp åt dessa godsaker. Holy…. Du måste testa baka dessa nångång! Enkelt och sååå gott!

 1. Kan du hjälpa mig med mängden mjöl för att få dem glutenfria?

  1. niinis skriver:

   Ta samma mängd, tillsätt också fiberhusk. En msk borde räcka.

  1. niinis skriver:

   Dom flyter ut rätt bra, men platta till en gång med handen så blir det bra.

 2. Mia skriver:

  Har gjort dessa..köpte färdig fluff..jättegoda..nackdelen är att 9 kakor blir ju för lite..bättre göra stor sats direkt

 3. Annika skriver:

  Kan man frysa kakorna efteråt med fluff?

 4. Bytte ut fluffet mot smörkräm!blev ännu godare

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..