Semmelmuffins

Snart är det dags för semmeldagen!

Idag testade jag att baka semmelmuffins. Oh lalaaaa….. familjen ska få smaska på dom här sen när de kommer hem. Tror att det blir uppskattat lagom till fredagsmyset. Semmelmuffins är verkligen ett bra substitut om man inte orkar baka klassiska semlor. Dessa semmelmuffins är superlätta att svänga ihop och snabbt går det också.

Mera: FLER MUFFINSRECEPT (<klicka för recept)

IMG_5921

Du kan variera semmelmuffinsen hur du vill. Antingen ha i vaniljkräm eller mandelmassa som du blandat ut i lite grädde. Så gott med båda, ibland brukar jag göra hälften/hälften. Perfekt när man inte kan bestämma sig för vilken som är godast.

Fler semmelrecept: SEMLOR (<recept, klicka här)


IMG_5923

Jag har gjort dessa med saffran också, himmelskt…. Det är något visst med saffran i bakningen.

Fler goda kakor: Mina 20 populäraste mjuka kakor (<klicka för recept)

IMG_5931
IMG_5933
IMG_5934

Semmelmuffins 12 st

Kolla in: FYLLDA SMÖRDEGSMUFFINS (<klicka för recept) – KANELKLADDMUFFINSAR

3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl (för glutenfritt, byt ut mot mjölmix)
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Gör såhär:

1. Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i filmjölken.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda det sedan med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken.  

3. Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Prova med sticka. Den ska vara torr ända in i mitten, alltså inget smet på stickan

Fyllning:

Grädde
mandelmassa eller vaniljkräm
florsocker

Gör såhär:

Skär av toppen. Lägg på mandelmassa (ev. vaniljkräm) och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.

IMG_5937

Fler recept:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Följ mig gärna:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

158
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina Green
Nina Green
8 years ago

Men vad gott det såg ut. Detta måste jag testa och bjuda familjen i helgen. Tack för receptet. Ha en fin helg. Kram

Kina
Kina
8 years ago

Lustigt satt just med en koppkaffe och semla när jag läste ditt inlägg om semmelmuffins. Dom såg goda ut! 🙂

Berit
Berit
8 years ago

Åh det skriver jag upp på att göra listan i helgen 🙂

Mitt liv 2.0
8 years ago

Vilka söta små bakverk 🙂
Du är jätteduktig!
Jag är på min 19:e dag av sockerfrihet så det är lite plågsamt att gå in och titta här 🙂

Kakmonster
Kakmonster
8 years ago

Det heter Semla, ett extra fint vetemjöl som Romarna bakade med, vid speciella tillfällen. Fettisbullen, kommer av ”Fet tisdagen, åts EN dag på året, dagen före fastan vid Påsk. Så du har bakat Semlamuffins! Fina är dom och smarriga som tusan…! 😛

Lina
Lina
8 years ago

Jag bor utanför Sverige och här finns inte filmjölk, vad kan jag använda istället?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lina
8 years ago

Går lika bra med yoghurt, gräddfil eller varför inte lite utspädd creme fraiche?

Lina
Lina
8 years ago

Hej! Fantastiskt goda!! Jag har hunnit baka tre satser på 1,5 vecka, haha! MEN mina muffins blir platta! Det enda som händer är att de reser sig så det blir en halv cm över kanten på formen. Denna ”hatt” kapar jag av och har som lock, men den blir ju så stor i jämförelse med muffinsen. Vad tror du jag gör för fel?? :/ jag vill ju ha dem toppiga och så fina som på dina bilder. 🙂 Bjöd dem på jobbet och där blev de succé! Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lina
8 years ago

Det kan bero på var i du gräddar dom. Toppiga blir dom ju av att dom inte får plats att jäsa någon annanstans än uppåt. 🙂 Kul att du gillar dom! Kram

trackback
8 years ago

[…] variant på semlan. Muffinssemla. Har sett massor med recept lite här och där men fastnade för Niiinis variant och gjorde den glutenfri istället. Otroligt god! Och så mycket snabbare att slänga ihop […]

Karolina
Karolina
7 years ago

Blandar du ut mandelmassan med nått?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Karolina
7 years ago

Oftast har jag vaniljkräm inuti. Men testa att blanda ut den med lite mjölk, det har jag gjort på lussesemlorna jag bakat.

Anna
Anna
7 years ago

Guuuud så goa dom ser ut! 🙂 ska baka när jag får en lucka i tentorna! Tänkte höra, är de samma mängd mjöl om de e glutenfrimix som vanligt vetemjöl? Hör för mig att de ska vara mer av det ena än de andra..? Men minns inte hur de var.. 🙂 skiljer dom sig mkt med olika mjöl?
Go sida du har! Här ska jag hänga runt när jag har tid! 🙂 kram

Nästa inlägg

Hemmagym

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x