Färdiga ägg på en minut

Goodmorning! 

Här har morgonbestyren just avklarats. Milo är i skolan och jag har just satt mig tillrätta i soffan för att jobba lite. Jag känner mig lite bättre, piiiuuuuuh…. Så skönt! Dock så började jag nysa idag och hosta lite så nu bryter nog snuvan ut. Hoppas ändå att det går åt rätt håll nu så jag får bli ok frisk till på lördag när jag ska på bakmässan. Jag som är jordens baknörd bara längtar ju! 🙂

IMG_7313Morgonens frukost.

Jag äter ALLTID frukost. Jag funkar typ inte utan. Jag måste få äta frukost innan jag liksom kan ta tag i dagen. Nu är jag dessutom ute efter frukost som går fort att göra. Just för att jag gärna sitter en stund och äter i lugn och ro. Att stå vid köksbänken och kasta i sig en macka i farten är nästan det värsta jag vet. Jag blir så sjukt stressad av sånt. Mat ska njutas, vilken mat det än är.

IMG_7309 IMG_7310 IMG_7311

Frukosten i morse handlade om mikroägg som jag kallar dom. Alltså, sååååå jäkla bra. Dom blir klara på under minuten. Inget stå och vänta på ägg som ska koka X antal minuter. Dessa slänger du bara in i mikron så är det klart så. HUR BRA?

Såhär gör du:

Ta en liten skål av nåt slag. Lägg i en bakform. Knäck i ett ägg. Krydda efter smak. Jag älskar torkade örter och salt blandning. Den är godast. Jag gjorde två ägg denna morgon, den andra hade jag i en skiva ost i också, den rev jag i lite mindre bitar. Ost och ägg är en höjdarkombo. Sedan ställer du härligheten i mikron på högsta effekt i ca 1 minut. Ett utav äggen (ostägget) åt jag med sked. Den andra tog jag ur och la på min majsmacka. SMARRIGT VÄRRE! 🙂

IMG_7315 IMG_7316

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept: 

Hemgjord supergod müsli

Gör egen nyttig yoghurt

Proteinpannkakor

Kram Nina

5
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Diana - "La madre"
8 years ago

Vilken grym liten äggmuffins! Har sett någon göra något liknande men har aldrig testa. Den såg god ut faktiskt, men hinner inte på morgonen. Inte med olika frukost till båda barnen och mig själv. Skönt det är att ha tid för allt sånt kan jag tänka mig. 🙂 en vacker dag, en vacker dag.. haha

Hoppas din dag blir jättebra och effektiv.

Agneta
Agneta
8 years ago

Så smart, ska absolut testas,jag älskar ägg!

Agneta
Agneta
8 years ago

Så smart, ska absolut testas,jag älskar ägg!

Åsa
Åsa
8 years ago

Åh, det måste jag också testa. Tack för tipset!

Åsa
Åsa
8 years ago

Åh, det måste jag också testa. Tack för tipset!

Lotta
Lotta
8 years ago

Men äggen exploderar väl!? Jag provade detta när du skrev om det för lääääänge sedan.
PANG! ägg i hela mikron och det var inte roligt 🙁

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lotta
8 years ago

Nej verkligen inte….har aldrig hänt mig och jag har mikrat säkert över 100 ägg! Testa att köra det på lite mindre effekt och kanske inte så länge… som sagt, har aldrig hänt mig faktiskt!

Lotta
Lotta
8 years ago

Men äggen exploderar väl!? Jag provade detta när du skrev om det för lääääänge sedan.
PANG! ägg i hela mikron och det var inte roligt 🙁

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lotta
8 years ago

Nej verkligen inte….har aldrig hänt mig och jag har mikrat säkert över 100 ägg! Testa att köra det på lite mindre effekt och kanske inte så länge… som sagt, har aldrig hänt mig faktiskt!

Nästa inlägg

Första trappnjutningen!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x