FiskgratÀng med bearnaise

TĂ€nkte att jag skulle bjuda dig pĂ„ receptet pĂ„ en supersmarrig fiskgratĂ€ng som mina barn ÀÀÀlskat i alla Ă„r! Vi vuxna med ska jag tillĂ€gga. Det Ă€r busenkelt och blir vĂ€ldans gott! Min största son har Ă€tit oss ur huset varje gĂ„ng denna serverades, det var ocksĂ„ den enda fiskrĂ€tten han Ă„t. â˜ș

Kolla in fler goda fiskrĂ€tter (klicka) 

IMG_8834



I vĂ„r familj sĂ„ försöker vi Ă€ta fisk minst en gĂ„ng i veckan, ibland blir det fler. Lax Ă€r en omtyckt fisk som det gĂ„r att laga mycket gott pĂ„! 

Kolla in nÄgra hÀrliga laxrÀtter hÀr nedan: 

‱ Asiatisk lax med vitlökssĂ„s 

‱ Barbecuelax med godaste kalla dillsĂ„sen

‱ Soft Laxtacos 

‱ Laxgryta 

FISKGRATÄNG:

En fiskrÀtt hÀr pÄ sidan du definitivt inte fÄr missa Àr min Smörstekta Torskrygg med himmelsk god champinjonsÄs (<klicka för recept).

400 g torsk (torskblock)
1 kg mjölig potatis
0,75 dl mjölk
0,75 dl grÀdde
50 g smör
vitpeppar
salt
FĂ€rdig bearnaisesĂ„s pĂ„ burk (du kan ocksĂ„ göra min falska supergoda, recept HÄR)

Gör sÄhÀr:

  1. LÀgg torskblocket i en ugnsfast smord form. Salta och peppra pÄ fisken. StÀll in i ugnen pÄ 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills du ser att fisken Àr klar.
  2. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka tills det mjuknat. Mosa potatisen med en potatispress eller med en gaffel. Du kan ocksÄ vispa det med en vanlig elvisp. Ha först i smöret sÄ det fÄr smÀlta med. HÀll sedan i mjölk och grÀdde. Du hÀller i sÄ mycket mjölk och grÀdde som du vill att moset ska vara i konsistens. Mitt mos ska gÄ att spritsa. LÀgg i moset i en spritser eller sÄ klickar du bara ut det runt fisken.
  3. HÀll pÄ bearnaisesÄs uppepÄ fisken. In i ugnen igen men nu kan du sÀtta ugnen pÄ grill. LÄt moset fÄ lite fÀrg. Ta ut och servera!

Missa inte heller Torskrygg med krÀmigt bacontÀcke (<klicka för recept).

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HÄR (SĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg)

259
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
Karin
9 years ago

Jag har en variant pĂ„ den faktiskt! Riv vitkĂ„l, morötter, gul lök och om man vill palsternacka pĂ„ ett rivjĂ€rn. Bryn i smör tills det blivit glansigt, mest bara för att framhĂ€va smaken. LĂ€gg blandningen som en ram i en ugnsfast form. LĂ€gg vit fisk i mitten som du förkokt i micron en aning och hĂ€ll över RIKLIGT med ”pĂ„sbea” (blĂ„bands extra kryddade Ă€r grym) och slĂ€ng in den i ugnen för att ge det hela lite fĂ€rg! Servera med potatis om du vill! SÅÅÅ SJUKT GOTT!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Karin
9 years ago

LĂ€t ju JĂ€ttesmaskigt, detta mĂ„ste testas! Tack! ❀

Karin
Karin
9 years ago

Jag har en variant pĂ„ den faktiskt! Riv vitkĂ„l, morötter, gul lök och om man vill palsternacka pĂ„ ett rivjĂ€rn. Bryn i smör tills det blivit glansigt, mest bara för att framhĂ€va smaken. LĂ€gg blandningen som en ram i en ugnsfast form. LĂ€gg vit fisk i mitten som du förkokt i micron en aning och hĂ€ll över RIKLIGT med ”pĂ„sbea” (blĂ„bands extra kryddade Ă€r grym) och slĂ€ng in den i ugnen för att ge det hela lite fĂ€rg! Servera med potatis om du vill! SÅÅÅ SJUKT GOTT!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Karin
9 years ago

LĂ€t ju JĂ€ttesmaskigt, detta mĂ„ste testas! Tack! ❀

Helén
Helén
9 years ago

Hej! Kommenterar typ aldrig men lÀser din blogg varje dag! = 0)
Denna ska testas! Alltid bra med snabba fiskrÀtter! Vad hade du för Bea i denna? Pulver eller fÀrdig?
Tusen tack för en kanon hÀrlig blogg!! Love it!
Kram!

Niiinis
Niiinis
Reply to  HelĂ©n
9 years ago

Hej, kul att du kommenterar, blir sĂ„ glad nĂ€r ni gör det! ❀ Jag köpte fĂ€rdig i burk, det var mindre ”skit” i den. 🙂 Tack för du gillar min blogg, KRAM! ❀

Caroline
Caroline
7 years ago

Har hittat till din blogg först pÄ senare tid efter att under nÄgra Är mest ha följt andra. Gillar dina recept starkt, den hÀr beafisken kommer jag garanterat testa!

Karin
Karin
7 years ago

Torsken skall vara tinad?

niinis
niinis
Reply to  Karin
7 years ago

GÄr bra mes fryst!

Lisa
Lisa
5 years ago

Jag gör ocksÄ en variant med bea

400g torsk salt och lite smör ini ugnen tills den nÀstan Àr klar slÄ bort vÀtskan som blivit i formen gör tvÄ pulverbea som man blandar i rÀkor och krabbstick har sedan över fisken pÄ med ost sparris och nÄgra skivor tomater sedan in i ugnen tills de fÄtt en fin fÀrg serverar med ris och sallad perfekt till en fredagmiddag och klart pÄ mindre Àn 30 min

Anilla
Anilla
5 years ago

Djupfryst fiskblock?

niiinis
niiinis
Reply to  Anilla
5 years ago

Ja precis! đŸ‘đŸŒ

Mona Andersson Waller
Mona Andersson Waller
3 years ago

Hej. Ska fisken vara fryst eller tinad? Dum frÄga 
 men?

niiinis
niiinis
Reply to  Mona Andersson Waller
3 years ago

Den kan vara fryst. Ingen dum frÄga.

Lisbeth
Lisbeth
3 years ago

Skall fiskblocket vara upptinat eller fryst?

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Är det blĂ„ bands bearnaisesĂ„s.

Eva B Holm
Eva B Holm
2 years ago

Hej! Blev taggad pĂ„ att göra din fiskgratĂ€ng idag men undrar om du gjorde bearnaisesĂ„sen sjĂ€lv? Tack pĂ„ förhand! Du Ă€r grym förrestenđŸ€© hĂ€lsningar Eva

Carina Karlsson
Carina Karlsson
1 month ago

Älskar dina recept! Du har fĂ„tt mig att laga fisk till och med. Mvh Carina

NÀsta inlÀgg

Nyfiken pÄ nÀsta Glossybox!

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x