TĂ€nkte att jag skulle bjuda dig pĂ„ receptet pĂ„ en supersmarrig fiskgratĂ€ng som mina barn ÀÀÀlskat i alla Ă„r! Vi vuxna med ska jag tillĂ€gga. Det Ă€r busenkelt och blir vĂ€ldans gott! Min största son har Ă€tit oss ur huset varje gĂ„ng denna serverades, det var ocksĂ„ den enda fiskrĂ€tten han Ă„t. âșïž
Kolla in fler goda fiskrÀtter (klicka)
I vÄr familj sÄ försöker vi Àta fisk minst en gÄng i veckan, ibland blir det fler. Lax Àr en omtyckt fisk som det gÄr att laga mycket gott pÄ!
Kolla in nĂ„gra hĂ€rliga laxrĂ€tter hĂ€r nedan:Â

⹠Asiatisk lax med vitlökssÄs
⹠Barbecuelax med godaste kalla dillsÄsen
âą Soft Laxtacos
âą LaxgrytaÂ

FISKGRATĂNG:
En fiskrÀtt hÀr pÄ sidan du definitivt inte fÄr missa Àr min Smörstekta Torskrygg med himmelsk god champinjonsÄs (<klicka för recept).
400 g torsk (torskblock)
1 kg mjölig potatis
0,75 dl mjölk
0,75 dl grÀdde
50 g smör
vitpeppar
salt
FĂ€rdig bearnaisesĂ„s pĂ„ burk (du kan ocksĂ„ göra min falska supergoda, recept HĂR)
Gör sÄhÀr:
- LÀgg torskblocket i en ugnsfast smord form. Salta och peppra pÄ fisken. StÀll in i ugnen pÄ 225 grader i ca 20-30 minuter eller tills du ser att fisken Àr klar.
- Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka tills det mjuknat. Mosa potatisen med en potatispress eller med en gaffel. Du kan ocksÄ vispa det med en vanlig elvisp. Ha först i smöret sÄ det fÄr smÀlta med. HÀll sedan i mjölk och grÀdde. Du hÀller i sÄ mycket mjölk och grÀdde som du vill att moset ska vara i konsistens. Mitt mos ska gÄ att spritsa. LÀgg i moset i en spritser eller sÄ klickar du bara ut det runt fisken.
- HÀll pÄ bearnaisesÄs uppepÄ fisken. In i ugnen igen men nu kan du sÀtta ugnen pÄ grill. LÄt moset fÄ lite fÀrg. Ta ut och servera!
Missa inte heller Torskrygg med krÀmigt bacontÀcke (<klicka för recept).
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin HĂR (SĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg)

Jag har en variant pĂ„ den faktiskt! Riv vitkĂ„l, morötter, gul lök och om man vill palsternacka pĂ„ ett rivjĂ€rn. Bryn i smör tills det blivit glansigt, mest bara för att framhĂ€va smaken. LĂ€gg blandningen som en ram i en ugnsfast form. LĂ€gg vit fisk i mitten som du förkokt i micron en aning och hĂ€ll över RIKLIGT med ”pĂ„sbea” (blĂ„bands extra kryddade Ă€r grym) och slĂ€ng in den i ugnen för att ge det hela lite fĂ€rg! Servera med potatis om du vill! SĂ Ă Ă SJUKT GOTT!!
LĂ€t ju JĂ€ttesmaskigt, detta mĂ„ste testas! Tack! â€ïž
Jag har en variant pĂ„ den faktiskt! Riv vitkĂ„l, morötter, gul lök och om man vill palsternacka pĂ„ ett rivjĂ€rn. Bryn i smör tills det blivit glansigt, mest bara för att framhĂ€va smaken. LĂ€gg blandningen som en ram i en ugnsfast form. LĂ€gg vit fisk i mitten som du förkokt i micron en aning och hĂ€ll över RIKLIGT med ”pĂ„sbea” (blĂ„bands extra kryddade Ă€r grym) och slĂ€ng in den i ugnen för att ge det hela lite fĂ€rg! Servera med potatis om du vill! SĂ Ă Ă SJUKT GOTT!!
LĂ€t ju JĂ€ttesmaskigt, detta mĂ„ste testas! Tack! â€ïž
Hej! Kommenterar typ aldrig men lÀser din blogg varje dag! = 0)
Denna ska testas! Alltid bra med snabba fiskrÀtter! Vad hade du för Bea i denna? Pulver eller fÀrdig?
Tusen tack för en kanon hÀrlig blogg!! Love it!
Kram!
Hej, kul att du kommenterar, blir sĂ„ glad nĂ€r ni gör det! â€ïž Jag köpte fĂ€rdig i burk, det var mindre ”skit” i den. đ Tack för du gillar min blogg, KRAM! â€ïž
Har hittat till din blogg först pÄ senare tid efter att under nÄgra Är mest ha följt andra. Gillar dina recept starkt, den hÀr beafisken kommer jag garanterat testa!
Torsken skall vara tinad?
GÄr bra mes fryst!
Jag gör ocksÄ en variant med bea
400g torsk salt och lite smör ini ugnen tills den nÀstan Àr klar slÄ bort vÀtskan som blivit i formen gör tvÄ pulverbea som man blandar i rÀkor och krabbstick har sedan över fisken pÄ med ost sparris och nÄgra skivor tomater sedan in i ugnen tills de fÄtt en fin fÀrg serverar med ris och sallad perfekt till en fredagmiddag och klart pÄ mindre Àn 30 min
Djupfryst fiskblock?
Ja precis! đđŒ
Hej. Ska fisken vara fryst eller tinad? Dum frÄga ⊠men?
Den kan vara fryst. Ingen dum frÄga.
Skall fiskblocket vara upptinat eller fryst?
Ăr det blĂ„ bands bearnaisesĂ„s.
Hej! Blev taggad pĂ„ att göra din fiskgratĂ€ng idag men undrar om du gjorde bearnaisesĂ„sen sjĂ€lv? Tack pĂ„ förhand! Du Ă€r grym förrestenđ€© hĂ€lsningar Eva
Ălskar dina recept! Du har fĂ„tt mig att laga fisk till och med. Mvh Carina
Vet du hur glad sĂ„na hĂ€r kommentarer gör mig! Det Ă€r lycka pĂ„ riktigt, tack för jag fĂ„r vara din inspirationskĂ€lla. â€ïžđ€©