Gör din egen is-te

Godmorgon bloggisar!

Hur har ni det i Sommar-Sverige? Här är det finfint väder och solen bara gassar utanför. Underbart! Jag har en del jobb som jag måste ta här på morgonen så jag sitter här och kör på. Igår när det var så soligt gjorde jag egen Icetea. Ämen herre så gott och läskande. Det måste du bara testa att göra. Superenkelt dessutom. Har också sett att många haft det på sina bufféer. Typ som en fräsch måltidsdryck. Passar ju utmärkt nu när alla skolavslutningar, studenter och midsomrar står och knackar på dörren.

IMG_0130 IMG_0132

 

Du behöver typ vanligt te, citron, myntablad och socker. Det är faktiskt inte svårare än så! 🙂

IMG_0133
IMG_0136 IMG_0137

RECEPT på en kanna (ca 1 liter) Icetea. 

1 liter vatten
3 tepåsar
2 kvistar mynta
1½ dl socker
1 ½ citron
is

Gör såhär: 

Koka upp 1 liter vatten. Ha i tepåsarna och låt de dra länge. Det ska bli ett starkt te. Häll i sockret medans tet fortfarande är varmt. Rör om tills det löses upp. Låt svalna ordentligt. Pressa i saften av en hel citron. Skär en halv citron i tunna skivor och ha i dom. Lägg i myntabladen. Sist så fyller du på massa is. Rör om allt så det blandas fint i exempelvis en karaff. Förvara i kylen!

IMG_0139 IMG_0142 IMG_0144

14
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Han hade änglavakt idag!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x