Saftig Tigerkaka i långpanna

Här är det fredagsfeeling för hela slanten. För oss är det fredag idag och frågan är om vi kanske ska fira loss med lite tacos och smågodis? Ja smågodis blir det ju med tanke på påskägget som damp ned här hemma igår….igår stod jag emot, frågan är om jag klarar det idag också. 🙂

Hörni, dags för recept igen. Denna härliga kakan bakade jag häromdagen och den är så fantastiskt vacker tycker jag. Jag älskar toppen på kakan, Det är så vackert med mönstrena uppepå.  En tigerkaka som jag kallar den, fast denna är bakad i långpanna. Blir mycket mer att smaska på då. 😉

IMG_7141

RECEPT:

3 st ägg
3 dl socker
100 g smör
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao

Gör såhär:

1) Sätt på ugnen på 225 grader.

2) Vispa ihop ägg och socker till en ljusgul fluffig smet.

3) Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tag av från plattan och häll 1 ½ dl av mjölken i kastrullen så smöret svalnar lite.

4) Rör samman alla torra ingredienser (förutom kakaon) och rör ihop dem.

5) Ta ca 1 ½ dl av smeten och häll i en annan skål. Tillsätt kakaon och resten av mjölken.

IMG_7134

6) Lägg i bakplåtspapper i långpannan. Häll den ljusa smeten i långpannan (min är 30 x 40 cm). Häll sedan tre långa strängar med kakaosmeten på längden. Ta en tandpetare och dra figurer i smeten.

IMG_7135

7) Skjuts in i mitten av ugnen i ca 20 min. Märker du att kakan blir för mörk så lägger du på lite folie uppepå kakan. Ta sedan ut den och skär den i fyrkantiga bitar. Du kan med fördel pudra på lite florsocker uppepå kakan men jag tycker den blev så vacker så jag ville inte dölja det.

TIPS: Häll i 1 paket saffran i det smälta smöret och låt den ljusa smeten bli en saffranssmet. Så mumsigt!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

IMG_7138 IMG_7143 IMG_7148

14
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Avis på min frilla va?

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x