Pepparkakslimpa

Hej älsklingar!

Måste verkligen tipsa om det här fantastiska brödet som jag bakade här en morgon. Vad sägs om pepparkakslimpa? Jojomensan, fifasen nu är det jul både högt och lågt här minsann. Allt ska ha smaker av julen, t.o.m limpan här hemma. Det här brödet passar perfekt som julbröd på julbordet. Det kommer bli en höjdare där! Alla tyckte det var såååå himla gott! ♥

RECEPT 1 PEPPARKAKSBRÖD

2 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk salt
2 dl havregryn
1 dl sirap
4 dl naturell yoghurt

Gör såhär:

1) Börja med att blanda alla de torra ingredienserna.

2) Blanda sedan sirap och naturell yoghurt. Häll de torra ingredienserna i yoghurtblandningen och rör om riktigt ordentligt. Det blir en väldigt kladdig smet. Allt är i sin ordning, det är så det ska vara.

3) Klä en brödform med bakplåtspapper. Klicka i alla smet i formen. Platta till lite lätt uppepå. Här kan du också toppa brödet med t ex havregryn, lite rågsikt kanske eller varför inte lite solrosfrön eller pumpafrön.

4) Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 70-80 minuter. Brödet ska vara helt torrt inuti. Efter ca 35 kan du lägga lite folie på brödet för att skydda det från att bli för mörkt. Ät och njut, gärna med en smakrik lagrad ost.

SE HIT

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kika gärna på några andra härliga bröd som jag bakat.

Glutenfri Sirapslimpa

Morotsbröd i långpanna

Hembakat knäckebröd

Skogaholmslimpa

6
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

DAG 2 – Glad & lycklig

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x