Söta chokladmaränger

Nu tänkte jag tipsa dig om ett recept på urgoda små maränger. Milo ÄLSKAR maränger och får han välja något på kalas osv så väljer han maränger. De köpta. Ja men då kände jag att nä, tammetusan….jag ska lyckas göra egna bra som duger åt den lille herrn. Japp! Jag lyckades! Dessa slukar han med glass som om det inte fanns någon morgondag.

CHOKLADMARÄNGER

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk pressad citron

50 g mörk choklad av god kvalitet

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 100 grader. Separera äggvitorna från gulorna i en skål. Häll i citronen.

2) Vispa kraftigt med en elvisp, när det börjar skumma i skålen börjar du tillsätta sockret. Jag häller i det medan jag vispar i en smal stråle typ. Vispa tills du det bildas stuva toppar när du drar ur vispen ur äggvitorna. Du ska kunna vända på bunken när du är klar.

3) Smält chokladen och blanda den i smeten med en slickepott. Vill du ha marmorerade maränger blandar du inte så mycket, vill du ha dem jämnbruna blandar du tills dess.

4) Fyll en spritspåse med marängen, spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i 20 min. Stäng sedan av ugnen och låt stå i minst 1 timme.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Stora sega chokladmaränger

Baka kaksmulor till glassen

Bullkakor

Sockriga HJÄRTKAKOR

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Tiiiiidig morgon

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x