Innehåller Annonslänk genom reklam för min bok

Bullkakor

Ja men detta recept på dessa bullkakor sprang jag på av en händelse och nu minns jag inte alls var. Gjorde om receptet och är bara så glad för hur gott det blev! Kallar dem för bullkakor och det namnet tycker jag ger mest rättvisa till dessa godsaker. Jag skulle egentligen ge dessa till mamma och pappa då jag bakat så mycket den sista tiden men Tony förbjöd mig, med hög röst sa han: ”Dessa tar du fasen inte, jag MÅSTE få äta upp dom här.” Bra betyg! Inte alls konstigt att han är ute och springer för glatta livet så mycket som jag bakar just nu. testa dessa BULLKAKOR, du kommer älska dem! 

Har en chokladig variant av dessa också: CHOKLADKUBB MED MJÖLKCHOKLADBITAR


Detta recept hittar man också i min bakbok ”Baka på 30 minuter” (< klicka för boken), här ovan ser du lite bilder från min bok. Den är min lilla bebis. Jag och Ulrica Ekblom som fotografen heter skapade helt underbara bilder. Hennes sida hittar du HÄR – där kan du läsa när hon berättar om skapandet av min fina bok.

0D8B169F-39FB-4403-82AF-1435129C6174

Åter till bullarna då. De påminner lite om kubb i konsistens och utseende men de smakar inte som kubb. Här kommer recept!

Bullkakor, ca 16 st

Tips på annat gott: Superpopulära Vanilj & Citronrutor // Mjuk Kanelbullekaka // Världens godaste Rabarberkaka med mandelmassa och brynt smör

2 ägg
200 g smält smör
1,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
pärlsocker till garnering

Ibland har jag också i: 1 tsk nymalen kardemumma

Gör såhär:

1) Blanda samman alla ingredienser. Det ska bli en rätt smörig deg.

2) Lägg pärlsockret i en tallrik och rulla bullarna i det.

3) Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och grädda på 225 grader i ca 10 minuter. Håll koll på slutet så de inte bränns.

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Chokladrutor med cheesecakefyllning


Himmelskt god äppelkaka

Roligt om du testar att laga något av recepten, berätta gärna om du gör det. Alltid kul och höra när ni testar recepten. 

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned! 


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

286
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette Malmgren
Jeanette Malmgren
4 years ago

Hastbullar tror jag är ett annat namn Bakade dessa på jobbet men dom blev stenhårda. Inget fel på smaken men man kunde slå ihjäl nån med dom Trots att dom bara stod i ugnen en kvart.

carina
carina
4 years ago

Tror också att det är hastbullar,mamma brukade baka såna,jättegoda.

Annika K
Annika K
4 years ago

Damn så gott!
Ja inte bullarna men fisken du tipsade om för några veckor sen. Den med bacon,parmesan mm i.
Åt den idag. Ååååååå mums!!

niinis
niinis
Reply to  Annika K
4 years ago

Visst är den goooood!

Katarina Bårman
Katarina Bårman
4 years ago

Dom va verkligen goda ❤️

Malin
Malin
4 years ago

Du kanske aldrig hunnitmen vet du hur dom är att frysa?

niinis
niinis
Reply to  Malin
4 years ago

Går jättebra!

Petra
Petra
4 years ago

Oj oj.. Sjukt goda. Tog i ett pkt Saffran i

niinis
niinis
Reply to  Petra
4 years ago

Jaaa! Åh det måste jag också göra.

monica Danell
4 years ago

Sjukt goda bullkakor

niinis
niinis
Reply to  monica Danell
4 years ago

Ja dom är såååå goda!

Sofia
Sofia
3 years ago

Min mormor bakade alltid sånna bullar.
Hemma hos oss heter de hastbullar.

Therese Hallin
Therese Hallin
3 years ago

Låter gott! Tror du att man kan byta ut vetemjölet mot glutenfri mix?

niiinis
niiinis
Reply to  Therese Hallin
3 years ago

Absolut, det kommer nog funka toppen! 👌🏻

Nästa inlägg

Kycklingkebab med svag och stark sås

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x