ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bullkakor

/

Ja men detta recept sprang jag på av en händelse och nu minns jag inte alls var. Jag har för mig att de kallades för bullkakor och det namnet tycker jag ger mest rättvisa till dessa godsaker. Jag skulle egentligen ge dessa till mamma och pappa då jag bakat så mycket den sista tiden men Tony förbjöd mig, med hög röst sa han: ”Dessa tar du fasen inte, jag MÅSTE få äta upp dom här.” Bra betyg! Inte alls konstigt att han är ute och springer för glatta livet så mycket som jag bakar just nu.

De påminner lite om kubb i konsistens och utseende men de smakar inte som kubb.

Bullkakor, ca 16 st

2 ägg
200 g smält smör
1,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
pärlsocker till garnering

Gör såhär:

1) Blanda samman alla ingredienser. Det ska bli en rätt smörig deg.

2) Lägg pärlsockret i en tallrik och rulla bullarna i det.

3) Lägg på bakplåtpappersklädd plåt och grädda på 225 grader i ca 10 minuter. Håll koll på slutet så de inte bränns.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Chokladrutor med cheesecakefyllning

14
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00