Stärk immunförsvaret

Vill du hålla dig frisk i förkylnings och virustider? Det bästa är att tvätta händerna med tvål och vatten ofta, men exponeras du för olika baciller och virus så kan det vara bra att ha ett bra immunförsvar också!

De goda nyheterna är ju att du inte alltid blir sjuk även om du exponeras för baciller och virus, har du ett bra immunförsvar så kan kroppen själv skydda sig emot det och dina chanser för att hålla dig frisk ökar. Tre generella saker som stärker kroppens motståndskraft är bra sömn, regelbunden motion och minimalt med stress.

Vad man äter kan också ha en stor inverkan. Här ska jag tipsa dig om olika livsmedel som hjälper till att bygga motståndskraft.

FRUKT

Frukter och då främst citrusfrukter motverkar virusinfektioner, faktiskt t.o.m efter du redan insjuknat. Så fram med juicepressen och drick färskpressade juicer och ät så mycket frukt du orkar. Här tipsar jag om 3 olika juicer som är bra för dig:

3 juicer som är bra för dig

VITLÖK

En klassiker i förkylningssammanhang är vitlöken. En studie som presenterades i Clinical Nutrition har visat att personer som äter vitlök får färre förkylningssymtom. En riktig antioxidantbomb med andra ord!

GRÖNKÅL

Den näringproppade grönkålen har visat sig stärka immunförsvaret, inte bara mot bakterieinfektion utan även mot virus. Den innehåller dessutom massor av järn. Några tips på recept med grönkål:

Ugnspannaka med grönkål

Smördegspiroger med grönkål och parmesan

Äppelsallad med grönkål

HONUNG

Då pratar man allra främst om den honungen du köper direkt hos en biodlare. Honung läker sår, lindrar förkylningssymtom och tar kål på bakterier. Innehåller nyttiga mjölksyrabakterier som är bakteriedödande. Det skapar även ämnen som triggar vårt immunförsvar.

KANEL

Kanel motverkar infektioner. En studie i Touro College i New York visar att kryddan ger en antiviral effekt som deaktiverar virus som angripit kroppen. Forskarna menar att 1-2 msk per dag kan förebygga eller eliminera virusinfektioner. Kryddan kan därmed hjälpa mot influensa, förkylningar och t.o.m herpes.

INGEFÄRA

Innehåller höga halter av antioxidanter som ökar kroppens immunförsvar. Genom att äta ingefära varje dag bygger du upp kroppens immunförsvar som gör det lättare för dig att hålla dig frisk. Testa gärna min höjdare till immunförsvarsuppbyggare, ingefärashot:

Ingefärashot

5
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Pinsamt som satan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x