Krämig kycklinggratäng Italian style

Igår lagade jag en jättegod kycklingrätt här hemma. En riktigt krämig kycklinggratäng Italian style. Den gick åt i ett nafs, och när det gör det så vet man att man lyckats riktigt bra. Denna passar alldeles utmärkt till pasta, och den passar också till kokt potatis eller ris. Så bra när man kan variera det i all oändlighet. Då känns det inte som att man äter samma sak. Denna kycklingrätt är lagad på kycklinglårfiléer som är sådär riktigt saftiga. Kan absolut rekommendera er att testa kycklinglårfiléer istället för kycklingfiléer ibland.

KYCKLINGGRATÄNG ITALIAN STYLE, 4 PORT.

4 stora kycklinglårfiléer (stora, Guldfågelns är riktigt stora)
20 st kocktailtomater
3 msk tomatpuré

2 klyftor vitlök
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk lökpulver
2 kycklingbuljongtärningar
1,5 dl vatten

3 dl grädde (jag använde havregrädde)
2 dl smakrik lagrad riven ost.
olivolja

Gör såhär:

1) Häll i olivolja i en gryta. Salta och peppra kycklinglårfiléerna och stek dem runtom. När de stekts färdigt, ta ur och lägg i en ugnsfast form.

2) Låt grytan stå kvar på plattan, ha i tomatpure, dela 15 av kocktailtomaterna och ha i dom i grytan. Pressa i vitlöksklyftorna, lökpulver och timjan samt kycklingbuljongtärningarna. Häll på vattnet och låt allt puttra runt tills vattnet reducerats (kokat in) nästan helt. Häll på grädden och låt koka upp.

3) Häll gräddsåsen över kycklinglårfiléerna och toppa med osten. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Ta ut och dela resten av tomaterna och toppa med dem samt färsk rosmarin, funkar fint med basilika också.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg! ❤️

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄRFölj mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄRFölj mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Korvgratäng med fetaost

Krämig kycklinggryta

Thaikyckling som det smakar på Thairestaurangen

Nachotallrik med kyckling

Kram Nina