Jaaaa men herreminjeee så gott det blev då. Vardagsrätt som gjorde så tungan krullade sig av välbehag, älskar när något blir såhär gott!
KÖTTFÄRSBIFFAR MED ROSTAD POTATIS OCH KRÄMIG GRÄDDSÅS, ca 3 port
500 g köttfärs
1/2 kruka färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk lökpulver
salt och peppar
Rostad potatis
1 kg potatis
1 tsk timjan
olivolja
Gräddsås:
1 msk smör
3 tsk vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
Gör såhär:
1) Hacka persilja, blanda köttfärs med persilja, pressa i vitlök och ha i alla kryddor. Blanda runt kraftigt med en gaffel tills allt blandats. Använd händerna och gör biffar. Stek dem i smör på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.
2) Skär potatisarna i mindre bitar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Häll på lite olivolja, salt och timjan. Rör runt så det kommer olja på all potatis. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
3) Häll ur det som eventuellt kan vara lite bränt i stekpannan, där du stekte köttfärsbiffarna. Ha i smör och sedan vetemjöl. Rör runt ordentligt. Häll på grädde och mjölk. Rör runt tills du har en slät sås. Häll i kalvfond, soya, tomatpure och alla kryddor. Låt puttra i några minuter. Är såsen för krämig och seg, häll i lite mer mjölk eller grädde, är såsen däremot för ”vattnig” kan du blanda lite vetemjöl och mjölk och hälla i det så blir den blir krämigare.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept: