Krämig köttfärs & bacongratäng
Pastagratäng är kanske bland det enklaste man kan göra i matväg. Det är något man liksom svänger ihop och så blir det massor. Räcker ofta till matlådor här hemma när vi gör den här. Perfekt! 👌🏻
Den här pastagratäng smakar fantastiskt gott. Jag älskar själv gratänger då det ofta blir så krämigt och mycket smak när man lagar mat på det viset.
KÖTTFÄRS/BACONGRATÄNG, 4 pers
500 g köttfärs
1 pkt bacon
1/2 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 tsk kinsensisk soja
2 tsk dijonsenap
färsk timjan
1 tsk lökpulver
3 dl vispgrädde
1 burk creme fraiche
salt & peppar
gnocchi pasta
olivolja att steka i
250 g riven ost
Gör såhär:
1) Stek köttfärsen i lite olivolja. När köttfärsen stekts klar låter du den ligga kvar, strimla i baconen. Stek med en stund.
2) Skär paprikan i tärningar och ha i den också. Låt steka med en stund. Häll i krossade tomater dijonsenap, balsamvinäger, soja, lökpulver, hacka i färsk timjan och fond. Låt puttra i ca 10 min. Sätt pastan på kokning, den ska kokas al dente, tänk dig 3 minuter mindre än vad som står på paketet.
3) Ha i grädde och creme fraiche. Låt puttra i ca 5 minuter.
4) Häll av pastan, häll i det i en stor form. Häll i köttfärsröran också och blanda runt ordentligt. Häll över all riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills osten smält ordentligt.
Följ mig gärna på min FB-sida
Följ mig gärna på Instagram
Följ mig gärna på Bloglovin
(Så du inte missar några inlägg)
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Köttfärsbiffar med feta och fantastiskt god gräddsås
© Nina Hermansen
Kram Nina