ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ninas Saltimbocca – Italiensk kyckling med bacontäcke

/

Igår lagade jag en ny maträtt här hemma. Det är alltid lika spännande när minstingen ska smaka för jag har nämligen kommit på att han ju gillar maträtter som smakar mycket. Det tog tid att klura ut vad han var för smakperson men nu har jag lyckats klura ut det. På det här sättet så bryr han sig inte om att det är lök i såsen osv, då tuggar han gladeligen i sig och ger mig tummen upp bara. Så härligt ju! 🙂

Tony var överförtjust, det var tydligen ok att laga samma rätt fler gånger, eller det var nog mer en order än en önskan. Det är också ett väldans bra betyg! Detta är ifrån början  en Italiensk rätt som jag givetvis gjorde om, vad annars? Haha… Det blev som sagt fantastiskt bra och smakerna sitter verkligen. Den är också enkel att svänga ihop men man kan tro att du stått i köket i timmar när du bjuder på den här.

Ninas Saltimbocca, 4 pers

4 kycklingbröstfiléer
2 pkt bacon
1 lök
2 1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré

1 kycklingbuljongtärning
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör såhär:

1) Skär kycklingfiléerna i 2 delar, alltså en över och en underdel. Stek dem i olivolja så de får lite färg på båda sidor.

2) Dela baconpaketet mitt i, lägg 2 skivor bacon på varje kycklingfilébit. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills baconen börjar få lite färg.

3) Såsen: Skala och hacka löken smått. Stek den i olivolja tills den mjuknar. Ha i tomatpure och låt den bränna runt med löken en stund. Häll i vinet och låt det sedan småputtra i ca 3-4 minuter. Hacka kycklingbuljontärningen smått, ha i den. Häll i grädde och creme fraiche och låt puttra i ca 5-6 minuter på medelvärme. Salta och peppra efter smak.

4) Skiva baconen som är kvar lite smått och knaperstek dem. Jag brukar köra bacon i torr panna och steka på ganska så hög värme. Låt baconen ”droppa av” på en stor bit hushållspapper.

5) När kycklingen varit inne i ugnen tills baconen fått färg häller du på såsen över allt. Ställ in i ugnen igen och låt stå i ca 10-15 minuter. Ta ut och ha på de knaperstekta baconen. Servera gärna till pasta, funkar fint till potatis också.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Baconsåsgratinerad kyckling i ugn

Italiensk kycklinggratäng

Kycklingfilé med citron/kokosdressing

Kram Nina

10

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00