Ninas Saltimbocca – Italiensk kyckling med bacontäcke

Igår lagade jag en ny maträtt här hemma. Det är alltid lika spännande när minstingen ska smaka för jag har nämligen kommit på att han ju gillar maträtter som smakar mycket. Det tog tid att klura ut vad han var för smakperson men nu har jag lyckats klura ut det. På det här sättet så bryr han sig inte om att det är lök i såsen osv, då tuggar han gladeligen i sig och ger mig tummen upp bara. Så härligt ju! 🙂

Tony var överförtjust, det var tydligen ok att laga samma rätt fler gånger, eller det var nog mer en order än en önskan. Det är också ett väldans bra betyg! Detta är ifrån början  en Italiensk rätt som jag givetvis gjorde om, vad annars? Haha… Det blev som sagt fantastiskt bra och smakerna sitter verkligen. Den är också enkel att svänga ihop men man kan tro att du stått i köket i timmar när du bjuder på den här.

IMG_4371

IMG_4373

IMG_4375

IMG_4376

IMG_4378

Ninas Saltimbocca, 4 pers

4 kycklingbröstfiléer
2 pkt bacon
1 lök
2 1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré

1 kycklingbuljongtärning
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
salt & peppar

Gör såhär:

1) Skär kycklingfiléerna i 2 delar, alltså en över och en underdel. Stek dem i olivolja så de får lite färg på båda sidor.

2) Dela baconpaketet mitt i, lägg 2 skivor bacon på varje kycklingfilébit. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills baconen börjar få lite färg.

3) Såsen: Skala och hacka löken smått. Stek den i olivolja tills den mjuknar. Ha i tomatpure och låt den bränna runt med löken en stund. Häll i vinet och låt det sedan småputtra i ca 3-4 minuter. Hacka kycklingbuljontärningen smått, ha i den. Häll i grädde och creme fraiche och låt puttra i ca 5-6 minuter på medelvärme. Salta och peppra efter smak.

4) Skiva baconen som är kvar lite smått och knaperstek dem. Jag brukar köra bacon i torr panna och steka på ganska så hög värme. Låt baconen ”droppa av” på en stor bit hushållspapper.

5) När kycklingen varit inne i ugnen tills baconen fått färg häller du på såsen över allt. Ställ in i ugnen igen och låt stå i ca 10-15 minuter. Ta ut och ha på de knaperstekta baconen. Servera gärna till pasta, funkar fint till potatis också.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Baconsåsgratinerad kyckling i ugn

Italiensk kycklinggratäng

Kycklingfilé med citron/kokosdressing

Kram Nina

232
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Benny
Benny
4 years ago

Detta receptet ska också testas! De recept som du lagt ut som vi hittills har provat, har varit helt magiska! Den ack så tråkiga vardagsmaten har fått ett otroligt lyft tack vare dig. Tack så mycket! Jag ser med glädje fram emot fler recept.
Mvh. Benny

niiinis
niiinis
Reply to  Benny
4 years ago

Men åh vad roligt att höra, så glad du gör mig. Hälsa familjen och hoppas jag fortsätter leverera! 😊👍🏼🤩

Kristina Isakson
Kristina Isakson
4 years ago

Gjorde din Saltimbocca-kyckling igår. Så grymt god 🤩 Serverade risoni till. Nästa gång vi har middagsbjudning kommer jag definitivt att bjuda på detta 😋
För övrigt så gjorde jag din balsamicokyckling med potatismos, förra helgen. Även den en riktig höjdare 😃
Tack för fantastiskt goda recept och en jättebra matblogg, som verkligen inspirerar en till att prova på nya recept 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Kristina Isakson
4 years ago

Åh men tack! Tack för fina ord, vad glad jag blir! 🙂 Kram

Annelie
Annelie
4 years ago

Gjorde din Saltimbocca-kyckling till middag idag😋 Makalöst god! Fick👍 av hela familjen, ett väldigt bra betyg, då jag har kräsna familjemedlemmar. Alltid är det någon som inte tycker om det som bjuds på, men den här gillade allihopa😌 Är dålig på att skriva kommentarer, men brukar gilla dina inlägg/recept. Har använt mig av många av dina recept, både mat & bak. Du ger så mycket inspiration och allt jag prövat hittills har varit 10-poängare. Tack för att du gör min vardag lite roligare😌

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie
4 years ago

Men åh! Nu blev jag jätteglad! Tack snälla snälla för du delade med dig. Kram ❤️

Liselotte
Liselotte
3 years ago

Vilket vin använder du? Matlagningsvin?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
3 years ago

Nej jag köper faktiskt alkoholfritt vin på affären, det är godast!

Eva Larsson
Eva Larsson
3 years ago

Saltimbocca göra på kalv och inte kyckling

niiinis
niiinis
Reply to  Eva Larsson
3 years ago

Det står Ninas Saltimbocca, så detta är min variant.

Nästa inlägg

Så spännande produkt

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x