ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ninas Thai Chicken Curry i CROCK-POT

Igår ville jag testa hur det var att laga thaimat i min slowcooker (crockpot). Alltså det är nog den bästa investeringen jag någonsin har gjort. Det är verkligen världens smidigaste sätt att laga mat på. Släng i allt, gör massa andra saker och så är det klart. Jag kom på en sak, varför har vi inte tagit med den när vi varit och åkt omkring med Vagnhild (vår husvagn)? Då är det ju det absolut bästa sättet att laga mat på, jag måste nog köpa en till husvagnen också.  (Kika gärna på bilder på vår fina renoverade husvagn HÄR).

Om det blev gott? Det blev så oooootroligt gott alltså, det är absolut inte sista gången som jag lagar thaimat i slowcookern, det kan jag säga! Jag älskar nämligen kyckling som är sådär riktigt mör men ändå behåller saftighet, exakt så blev det när man lagade den i slowcookern. Det är som att den behåller smakerna på ett helt annat sätt. Love it! Har du ingen slowcooker gör du den likadant men i en gjutjärnsgryta. Då kokar du grytan på medelvärme i ca 20 min, ha i båda burkarna från start då.

NINAS THAI CHICKEN CURRY, 4 port

3 kycklingfiléer
olivolja att steka i
2 vitlöksklyftor
en handfull färsk koriander (valfritt)

en handfull färsk basilika (valfritt)
500 g wokgrönsaker
2 tsk grön currypasta
1 lime (saften)
4 msk japansk soya
1 msk honung 
2 burkar kokosmjölk
salt och peppar
äggnudlar

Gör såhär:

1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem i olivolja tills de får lite färg. (Man kan också lägga kycklingbitarna direkt i slowcookern men jag tycker det blir godare att steka på dem lite innan). Lägg kycklingen i slowcookern.

2) Pressa i vitlöksklyftorna, pressa också i limesaften. Häll i soya, honung och 1 av kokosmjölkburkarna. Sätt slowcookern på hög värme och låt tillagas i 1,5 timme.

3) Öppna, rör om och ha i den andra burken kokosmjölk. Låt stå i ytterligare 30 – 45 min. Är det för ”vattnigt” när du öppnar den så kan man (om man vill) stormkoka allt i en stor kastrull så lite vätska kokar bort, men som sagt, det gör man som man vill.

4) Koka nudlar till. Garnera med massor av färsk koriander (om du gillar) och limeklyfta.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Kycklinggryta

Kyckling & bacongratäng

Kyckling med soltorkade tomater och parmesan

Kycklingfilé i ugn med baconsås

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

4

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00