Chaikakor

Inlägget innehåller annonslänkar 

Hörni, jag sprang på ett recept på kakor som någon hade gjort med te i. Tänkte att fasen, det måste jag också testa. Det blev dessa godingar och jag kan säga att det var en rasande åtgång på dessa här hemma. Kakfatet var typ länsat på 2 kvällar och då blev det sjukt många kakor på en kakdeg. Ja men du, du måste testa.

IMG_4812

IMG_4808

IMG_4811

CHAIKAKOR, ca 50 st

200 g äkta rumsvarmt smör
6 påsar chaite (jag köper det HÄR)
2,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 tsk vatten
5 dl mjöl

Gör såhär:

1) Öppna tepåsarna och töm dem i en mortel, du kan också blanda ut det med sockret och köra det i en blender en stund så det blir lite mindre.

2) Lägg i smöret i en bunke. Häll i tet och resten av alla ingredienser och forma till en kakdeg. Ta upp på bakbordet och forma till 2 långa korvar som du plastar in och ställer i frysen i minst 2 timmar.

3) Ta ut, skär i ca 0,5 cm breda skivor. Lägg på bakplåtsklädd plåt (lägg dem med lite mellanrum, de flyter ut lite) och grädda på 180 grader i ca 10 min.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Teskedskakor

Kanelhavrekakor

  1. Monica skriver:

    Låter supergott det receptet måste jag testa – Chaii te är ju min favorit. Jag brukar baka Earl Grey kakor, det brukar höras många ”mmm, mums, oh så goda” när jag bjuder på dem.

  2. Agnes skriver:

    Låter gott 👍 Men hade det inte varit enklare att använda Kockens chaikrydda? Då slipper man teet i kakorna 😉

    1. Nej det var lite det som var grejen! Det ska vara lite tebitar i kakorna. 👍🏼

  3. Tony skriver:

    Så SJUKT goda…… Gör inte några mer. Kommer få ont i magen igen då 😉 .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..