ANNONS

Canelloni med ost och skinkröra – Fyllda pastarullar

/

Dags för ett helgtips! Här har jag just brassat ihop lunch. 🙂 Idag blev det canelloni (Pastarullar), en Italiensk rätt som man kan variera i all oändlighet. Fyll med köttfärsröra, eller varför inte fetaost och spenat eller som jag med en ost och skinkröra. Den här fick toppbetyg av familjen! ”Sinnesjukt gott” sa maken, det är fint betyg det hörni.

IMG_4839

IMG_4834

IMG_4838

IMG_4835

Canelloni med ost och skinkröra, 4 port

1 pkt färska lasagneplattor (du kan också koka vanliga lasagneplattor)
200 g rökt skinka
500 g riven ost
200 g philadephiaost
2 dl creme fraiche
2 tsk torkad basilika
2 tsk torkad oregano
2 tsk lökpulver
salt och peppar

Tomatsås:

1 burk krossade tomater
0,5 dl ketchup
1 msk sötstark senap
1/2 röd lök
1 msk torkad basilika
2 tsk oregano
salt och peppar

Gör såhär:

1) Börja med att göra fyllningen till canellonin. Hacka skinkan, blanda den med phialdephiaosten, creme fraiche och alla kryddor.

IMG_4832

2) Gör sedan tomatsåsen. Ta sedan lite av tomatsåsen och bred på ett tunt lager på lasagneplattorna. Strö på lite riven ost (typ 2 msk kanske). Lägg lite (typ 2-3 msk) av skinkfyllningen längst bort på kanten av kortsidan. Rulla sedan ihop till en canelloni (pastarulle). Lägg i en smord ugnsfast form.

IMG_4833

3) Häll över tomatsåsen över allt och toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-25 min. Osten ska få färg och lasagneplattorna ska vara klara. Ät med en grönsallad t ex. Så gott!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Bacon, ost och mango chutney pasta

Krämig laxpasta

Kyckling & bacongratäng

Kram Nina

6
45

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00