Supergod Tacopaj

Igår blev det Tacopaj här hemma och gissa om minstingen i familjen var lycklig. Han ÄLSKAR Tacopaj, han tycker det är 100% godare än Tacos som han sa igår. Haha… Ja då gillar man Tacoapaj hörni. Vill du göra det riktigt enkelt för dig som jag brukar göra ibland det är att köpa färdig pajdeg. 

IMG_4842

Den här Tacopajen är god att äta till t ex en grönsallad med gurka, tomat, rödlök, fetaost, bladspenat, majs och lite riven parmesan. Testa gärna min supergoda vitlökssås till, recept HÄR.

Kolla också: TACOTOAST

IMG_4841

Om du vill kan du också byta ut pajdegen mot smördegspajdeg istället. Då blir den ju sådär härligt frasig också. De flesta pajer går att göra med smördeg faktiskt. Tips om du föredrar frasigare pajer.


Missa inte denna supergoda: TACOCHILIGRYTA

IMG_4843


TACOPAJ, 4 pers

1 pajskal (jag köpte färdigt men vill du göra egen så finns ett bra recept här)
500 g köttfärs
2 dl vatten
1 påse tacokrydda
2 dl creme fraiche
cocktailtomater
3 dl riven ost

Gör såhär: 

1) Lägg pajskalet i en pajform. Nagga botten. Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 15 min.

2) Stek köttfärsen så den får färg runtom. Häll i tacokryddan och vattnet. Låt vattnet puttra in i köttfärsen helt. Häll i creme fraiche och koka upp och låt sedan puttra på medelvärme i ca 5 min.

3) Ta ut pajskalet och häll köttfärsen i pajformen. Dela cocktailtomaterna och lägg dem över. Toppa med riven ost. In i ugnen igen i 15-20 min. Ett tips är att täcka pajkanterna med smala remsor av folie, det gjorde jag. Då bränns dem inte.

4) Servera till creme fraiche, tacosås och valfria grönsaker. Gott med nachoschips till också.

Gillar du receptet blir jag glad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.

IMG_4844


Hoppas du ska gilla den här pajen, som sagt, minstingen i familjen äääälskar den. Med tillbehör till blir det verkligen supergott. Kör du inte sallad så servera den med creme fraiche, majs, gurka, tomat, tacosåser och hackad lök. Lite riven ost till är gott också.

Mer goda recept:

Tacopaj

TACOLASAGNE

Mexikansk Tacopanna


Vill du följa mig?

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

535
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anette Blom
Anette Blom
1 year ago

Så enkelt och gott att göra. Toppen! 😋😋

Nästa inlägg

Skönhetstips som heter duga

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x