Pizzagifflar

Nu tänkte jag tipsa dig om något som är busenkelt att svänga ihop och blir såååå gott. Kan säga att detta ligger högt i betyg hemma hos oss som snabblunch. Äter man den med lite hemgjord pizzasallad till så är det 10 poäng! Pizzagifflar kallar vi dom och du kan göra dom i valfri storlek. Allt från stora maffiga till små mindre munsbitar.

IMG_5407

IMG_5408

IMG_5409

IMG_5411


PIZZAGIFFLAR

Kika gärna på mina recept på tacopizza (<klicka) och på min supergoda pizzadeg utan jäst (<klicka). 

1 rulle smördeg
tomatpure
riven ost
hackad skinka
oregano
1 ägg

Gör såhär:

1) Anledningen till att jag inte skrivit mått är för att det helt och hållet beror på hur stora du gör dem. Gör du munsbitar eller stora så skiljer det sig mycket. Såhär gjorde jag. Bred ut smördegen och skär ur avlånga trekanter. Såhär såg min ut.

IMG_5403

2) Ha på en klick tomatpure som du brer ut på hela plattan. Strö på oregano. Hacka skinka och ha på på den bredaste delen. Strö på lite riven ost. Rulla sedan ihop den från den breda sidan mot den spetsiga delen.

3) Knäck ägget och vispa det lite lätt. Pensla på gifflarna och avsluta med att ha på lite mer oregano uppepå, jag har en blandning som jag kör med.

4) Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min eller tills de fått fin färg. Ett tips är att strö lite pizza uppepå.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

80
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anja
Anja
4 years ago

”Ett tips är att strö lite pizza uppepå.” ??? 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Anja
4 years ago

Haha! Sorry, måste ändra. Ost ska det stå….. 😂😂😂

Vanya Taxén
Vanya Taxén
4 years ago

Verkar väldigt gott. Ska prova till helgen med ett gott vin till.

niiinis
niiinis
Reply to  Vanya Taxén
4 years ago

Ja gör det, det blir nog supergott! 👍🏼🥰🍷

Charlotte
Charlotte
4 years ago

Hej! Tack för en bra blogg 👍🤗 undrar vilken mascara du använder? Ha en fortsatt trevlig kväll 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Charlotte
4 years ago

Har provat mig fram och tillbaka må du tro. Ska skriva om mascara idag så håll utkik. 🥰

Anette
Anette
4 years ago

Ser gott ut! Undrar hur man skär en avlång trekant?

niiinis
niiinis
Reply to  Anette
4 years ago

Så som jag gjort på bilden. 🙂

Carin
Carin
3 years ago

Är inne i en period med ”Viktväktarna” vad tror du i Points för en sats

Nästa inlägg

Snöstorm och renovering pågår

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x