Rabarberkaka med cheesecakefyllning

Hej vänner!

Hoppas att ni mår bra?! Har fullt upp här men har knäppt bilder så jag återkommer med allt senare idag sen. Blev nämligen en spontandag med största sonen vilket man ju absolut inte tackar nej till som ni säkert förstår.

Jag kommer snabbt in för att ge dig ett recept på en suuuuuupergod kaka som jag gjorde igår. Den här kan du bjuda grannen, mamma, syrran, arbetskamraterna ja men vem som helst för den här är MAGISK! Det finns liksom inget annat ord för den här alltså, VILKEN kaka! Wow säger jag bara.

IMG_5837

IMG_5821

IMG_5818

IMG_5836

IMG_5824

SPRÖD RABARBERKAKA MED KRÄMIG CHEESECAKFYLLNING, ca 8-10  bitar

HÄR hittar du en av mina bästa och snabbaste rabarberkakor!

250 g smör
5 dl mjöl
1,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat

Fyllning:
2 stänger rabarber
2 ägg
200 g cream cheese
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa sedan samman det smälta smöret med vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bikarbonat till en smulig deg, lite som degen till smulpaj. Blir den för kletig har du i lite mer mjöl, den ska vara lite grovsmulig.

2) Lägg i bakplåtspapper i en rund bakform. Jag använde en pajform jag har, funkar fint med springform också. Ca 22-24 cm i diameter funkar fint. Ta sedan ca 1/3 av smulet och täck botten, pressa till det lite så det blir som en botten.

3) Fyllning: Rör ihop ägg, cream cheese, strösocker och vaniljsocker. Skala och skiva rabarber i slantar och lägg på botten. Häll fyllningen över botten och rabarberna. Strö sedan över resten av smulet.

4) Grädda lite längre ned i ugnen sådär en ca 30-35 min. Håll lite koll bara så ovandelen av kakan inte bränns. Låt svalna en smula innan servering, pudra med florsocker och ät med vaniljvisp eller lättvispad grädde. LJUVLIGT GOTT!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

247
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
Louise
3 years ago

Åh,denna måste jag göra imorgon. Har mängder med rabarber och de är enorma, brukar räcka med en stjälk till en kaka, bladen är stora som paraply. 2 personer har varit här och plockat rabarber till saft,jag har gjort flera kakor och ändå är det massor kvar. Allt är från en enda planta 🌱! Gjorde rabarberkladdkaka med vit choklad till midsommar, den tog slut i ett nafs 😋

Laila Arvidsson
Laila Arvidsson
3 years ago

Provade den nu. På mina vänner 4 st. Dom vill ha recept på en gång. Supergott. 😊😊

niiinis
niiinis
Reply to  Laila Arvidsson
3 years ago

Visst är den good! 😋😋😋😋

Carina Robertson
Carina Robertson
3 years ago

Går det att frysa in?

niiinis
niiinis
Reply to  Carina Robertson
3 years ago

Går jättebra! 👍🏼

Pernilla
Pernilla
3 years ago

Så otroligt god! Alla älskade den på kalaset!

niiinis
niiinis
Reply to  Pernilla
3 years ago

Sååå kul och höra! ❤️

Susanne Lindberg
Susanne Lindberg
3 years ago

Supergod 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne Lindberg
3 years ago

Visst är den! 🥰

Ann-Kristin Arvidsson
Ann-Kristin Arvidsson
3 years ago

Funkar det med andra bär eller frukt?

niiinis
niiinis
Reply to  Ann-Kristin Arvidsson
3 years ago

Självklart! 👍🏼

Kristina strömgren
Kristina strömgren
3 years ago

Supergod, bästa på länge men nu är rabarbersäsongen över så tips på andra bär vore nice😊

niiinis
niiinis
Reply to  Kristina strömgren
3 years ago

Hallon, blåbär, björnbär….det du tycker är gott! 🙂

Adelka Bagoly
Adelka Bagoly
2 years ago

Behövs inte potatismjöl på rabarbern i denna receptet?Blir inte för vattnig? Råkade ut förra veckan,glömde potatismjölet.

niiinis
niiinis
Reply to  Adelka Bagoly
2 years ago

Nej, jag brukar sällan ha det till rabarber, tycker inte det blir för vattnigt. 👌🏻

Nästa inlägg

Krämig korvgratäng med färskost på 30 min

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x