ANNONS

Matig pannacotta med västerbottenost och löjrom

/

Hej igen!

Satt och bläddrade i Coops medlemsblad ”Mer Smak” som man får hemskickad. Älskar att titta på recepten i dom och får alltid idéer från dessa blad. Såg att dom skulle sluta skicka ut dem lika ofta nu. Så synd, men jag är glad att dom inte slutar med dem helt i alla fall.

Det här receptet är från det bladet och är sååå busenkelt att svänga ihop alltså, jag ändrade lite efter smak. Det kommer höjas många ögonbryn över den här underbaringen. Jag tror att i år blir det lite portionsupplägg på vårt julbord, denna kommer garanterat att få en plats. Så smarrigt!

MATIG PANNACOTTA MED VÄSTERBOTTENOST OCH LÖJROM (stenbitsrom), 6 små/2 stora

1 gelatinblad

2 dl vispgrädde

2 dl riven västerbottenost

1/2 dl parmesan

svartpeppar

Topping:

Ca 80 g löjrom eller stenbitsrom

1/2 rödlök

Gör såhär:

1) Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

2) Häll grädden i en kastrull, koka upp den lite snabbt. Peppra. Ta av från värmen och häll i all ost och låt den smälta ned helt.

3) Pressa ur vattnet ut gelatinbladet och lägg med det. Låt det smälta också. Häll upp i snapsglas eller större glas om du ska göra få. Ställ kallt i minst en timma.

4) Toppa med hackad rödlök och löjrom/stenbitsrom. Hade jag haft mer parmesan hemma hade jag gjort parmesankex till. Bara riva lite och lägga i högar på bakplåtspapper och in i ugnen på 200 grader tills de smälter ned. Ta ut och låt svalna, ät det till. Så gott!

Se hit!

Kika gärna på dessa härliga recept:

Gubbröra

Nubberöra

Godaste skagenröran

Magisk laxröra

Hemgjord majonnäs

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00