Veckomatsedel – VARDAG

Godmorgon vänner!

Äntligen Måndag, eller? Haha…. ja jag säger väldigt sällan äntligen Måndag men ibland kan jag tycka att det finns något förväntansfullt över Måndagar. En ny vecka med nya möjligheter. Förr tyckte jag inte att det lät klokt, men nu låter det faktiskt inte så dumt. Det ÄR en ny vecka men nya möjligheter ju och man har all möjlighet i världen att t ex göra en förändring så något i ens liv ska bli bättre.

Vantrivs man på jobbet kan man kanske ta tag i att börja leta nytt. Trivs man inte i sitt boende kan man alltid börja planera att leta efter annat. Förstår ni? En ny vecka att ta tag i förändringar som kan göra så man mår bättre. Bara det gör ju att Måndagar är rätt härliga egentligen.

Men men, nog om det. Nu ska jag kicka igång denna veckan med en veckans matsedel. Hoppas du ska hitta lite inspiration.

MÅNDAG

Fyllda paprikor med palsternackspuré

TISDAG

Parmesanlax med kall dillsås

ONSDAG

KÖTTFÄRSPANNA

500 g köttfärs

2 dl creme fraiche

1 påse fransk löksoppa

8 dl mjölk

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 nypa salt

1/2 röd paprika

1/2 dl klippt färsk persilja

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader.

2) Bryn köttfärsen i smör, ställ undan när den är klar. I en bunke blandar du sedan mjölk, ägg, mjöl och en nypa salt.

3) Häll i påsen med löksoppa i köttfärsen. Häll också i creme fraiche och dra något varv med pepparkvarnen. Hacka paprika och klipp persiljan, ha i det också. Rör om ordentligt och låt sedan stå och dra i ca 5 minuter.

4) Lägg bakplåtspapper på en stor djup ugnsplåt. Bred ut köttfärsröra på bakplåtspappret.

5) Häll över äggblandningen över köttfärsröran. Bred över riven ost. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 30 min. Ät med grönsallad.

TORSDAG

Tacosoppa med kyckling

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Önskar dig en skön måndag nu, själv ska jag iväg på en väldigt spännande sak idag. Följer du mig på Instagram (se länk här ovan) så kommer du få veta vad det är för ett litet äventyr.

Kram Nina

63
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 4341.jpg

Nästa inlägg

VI GJORDE DET!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x