Fyllda paprikor med palsternackspuré

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Nu ska du få recept på något galet smarrigt. Den här rätten är helt vegansk och en av mina absoluta favoriter, detta skulle jag kunna äta varendaste dag. Man kan inte tro att det är veganskt alls, den fyllda paprikan känns som den är fylld med någon härlig köttfärsröra. Paslternackspurén är sådär härligt söt och len i smaken. Sååå gott är det och jag föräter mig varje gång på det här.

Tipsar dig vidare om MATSMART om du ännu inte upptäckt den butiken! Minskar på svinn så det är miljövänligt, dessutom handlar du billigare där. Kika in HÄR så hittar du massor med bra och användbara matvaror. T ex så beställer vi all vår dricka där, nu t ex så har de LOKA Hallon för bara 89 kr. LOKA Crush Päron och Trocadero zero får du också till superpris. Kika in HÄR för att se hela sortimentet, det är MYCKET kan jag lova!

FYLLD PAPRIKA MED PALSTERNACKSPURÉ, 4 port

4 röda paprikor
20 champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 msk dubbelkoncentrerad tomatpure (finns HÄR)
salt & peppar
2 dl vatten
2 tetror bönblandning, eller kikärtor, eller linser
1/2 burk kokosmjölk
1 citron
2 tsk honung
havssalt

Palsternackspuré

ca 10 stora palsternackor
ca 1/2 burk kokosmjölk
salt och peppar

Gör såhär:

1) Skölj och skär ur toppen på paprikan, ta också ur alla kärnor och det vita inuti paprikan. Var försiktig så den håller ihop.

2) Hacka svamp och pressa vitlök i en stekpanna med olivolja. Fräs runt det, salta och peppra. Häll i bönor/kikärtor/linser och fräs med det en liten stund.

3) Ha i tomatpure och häll på vatten och låt puttra tills vattnet nästan kokat in. Ta av från plattan.

4) Fyll paprikan med röran. Gör en kokoskräm genom att blanda kokosmjölk, riven zest från citronen, lite salt och honung. Klicka på den innan du ställer hela paprikorna i en ugnsfast form i ugnen på 225 grader i ca 35 min. Du kan också ha på lite ost om du vill, vill du ha vegansk ost så finns ju riven god sådan också.

5) Skala palsternackorna. Dela dem i mindre bitar och låt koka i saltat vatten tills de är mjuka. Lägg i matberedare, häll i kokosmjölk och kör runt tills du har en pure. Ha i lite i taget av kokosmjölken så purén inte blir för lös.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Vegetarisk currygryta

Köttfärsmuffins