Chokladfondant med Touch av chili

Påsken närmar sig med stormsteg och vad kan väl inte vara på sin plats än att tipsa om lite härliga efterrätter. Påsken handlar mycket om att äta, inte bara mat…. Utan även efterrätt. Denna ska bakas!
Chokladfondant med en touch av chili, 4-6 st 2 ägg 2 äggulor 2 1/2 msk strösocker 2 tsk vaniljsocker 100 g mörk choklad med chilismak 100 g smör 2,5-3 msk vetemjöl Gör såhär: 1) Sätt ugnen på 250 grader. 2) Vispa ihop ägg, äggulor och sockret. Du behöver inte vispa särskilt länge, det ska liksom gå ihop sig fint. 3) Hacka chokladen grovt. Smält smöret och ha i chokladen så den får smälta helt i smöret. 4) Blanda sedan i choklad i äggvispet. Sikta ned vetemjölet. 5) Smörj 4-6 ugnssäkra formar med smör invändigt. Fördela ut chokladsmeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 min (beroende på storlek på formarna). När det bildas en förhöjning i mitten av formen är fondanten färdig. 6) Servera med röda vinbär och om du vill, en klick lättvispad grädde eller en skopa vaniljglass. Fler supergoda efterrätter:
Morotskaka i micron, Äppeltrifle, Cheesecake i glas, Mangomousse Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.  Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR Kram Nina
54
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vilken härlig Fredag & LIVE

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x