Toscansk krämig kycklinggryta

Ska man äta riktigt riktigt gott är denna toscanska krämiga kycklinggryta något att satsa på, jag tänker mig kanske till Kristi Flygare? Smarrigt värre!


Toscansk krämig Kycklinggryta, 4 p

4 kycklingfileer

1 msk torkad oregano

3 msk smör

1 msk olivolja

3 vitlöksklyftor

200 g soltorkade tomater

200 g bladspenat

3 dl grädde

2 dl riven parmesan

1 Citron

Salt & peppar

1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Häll i olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den inte längre är rosa. Salta och peppra. Häll i kycklingen i en skål.

2) Hacka soltorkade tomater i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. I samma stekpannan som du stekte kycklingen i har du i smör och steker vitlöken under omröring. Ca 1 min. Ha i soltorkade tomater. Rör om. Ha också i all spenat och rör om tills den mjuknat helt.

3) Häll i grädden och rör om. Låt puttra i ca 15 minuter, rör om då och då. Ha i den rivna parmesanen, pressa i citronen och ha i det också och slutligen kycklingen och koka i ytterligare 5 – 8 min, rör om då och då.

Njut detta gärna med pasta, funkar fint med ris också.

Glutenfritt: Byt ut pastan mot glutenfri pasta.

Laktosfri: Använd laktosfri smör och grädde.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.

Mer med kyckling:


Kyckling i krämig balsamicosås

Krämig mango chutney kyckling

Kyckling & bacongratäng

Krämig kycklingpasta

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

175
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 5735.jpg

Nästa inlägg

Ninas tomatpasta med burrata

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x