ANNONS

Budgetrenovering och Smoothie

Lill-Lördag!

Mitten på veckan, denna sista vecka innan det är påsklov. Milo har sett fram emot det, vi också. Så skönt och slippa morgonstress osv. Vintern verkar dock ha fastnat hörni, så dessa drömmar om första grillen utomhus och sitta och dricka kaffe i utesoffan i påsk får kanske skrotas?

Rejält kallt och allt annat än sitta och njuta på uteplatsen kanske? Men men, vi gör det bästa av situationen. Våren kommer ju så småningom.

Så länge så får vi längta och planera tills man får plocka fram de här möblerna! Finns HÄR, är så nöjd med dom. Blev ett verkligt lyft för oss och gjorde så vi satt här massor i somras. Så himla härligt.

Går också och längtar till det blir snöfritt så jag kan rengöra och såpa in altanen. Det kommer vara första gången som jag behandlar den så och jag är sååå pepp!

Planen är också en del budgetrenoveringar hemma. Jag älskar budgetrenovering! Man gör om massor men med enkla och billiga medel. Allt behöver inte kosta skjortan och halva armen.

Kanske minns ni när jag gjorde om badrummet från detta….. 

…. Till detta! Busenkelt med dekorplast. Det är nu 1 1/2 år sedan och dekorplast på golvet och väggen har hållit hur bra som helst. Är det någon dekorplatta som slits eller går sönder byter man bara ut. Lätt att dra bort och efterlämnar inget lim alls. Har inte bytt ut en enda i badrummet än. Lite inspiration nedan för liknande från mitt badrum.

Tvättkorg HÄR // Handdukar HÄR (REA) // Duschdraperi HÄR // Badkarshylla HÄR // Rullvagn HÄR // Makeup handdukar HÄR // Badrumsmatta HÄR // Vas HÄR // Torkade växter HÄR // Rituals handtvål HÄR // Elstickan HÄR

Jag har gjort om så mycket genom åren med dekorplast, HÄR skrev jag ett helt inlägg om det. Jag visar hur jag gjorde om ett helt kök t ex. Jag klädde även om en hel del i Kaffestugan med dekorplast, ni vet cafet som vi drev. Flera bord t ex, kolla HÄR. Jag klädde även om hela kassadisken i Kaffestugan, en gammal skänk som jag inte ville måla om, men blev som ny med dekorplast, kolla HÄR.

Jag gjorde samma med vårt klinkergolv i hallen. Håller perfekt fortfarande, suttit i 1 1/2 år. Och som sagt, blir det slitet är det bara att byta ut ruta för ruta.

Nu ska jag ta tag i köket, det kommer bli lite dekorplast och fix där också. Så pepp att sätta igång! Ett kök kan förändras helt och hållet med dekorplast, det är faktiskt helt sjukt. Och det kostar ju inte ens en bråkdel av vad det skulle kosta om man skulle renovera från scratch! Jag tänker i dessa tider också när ekonomin är som den är.

Skärbräda HÄR (40% rabatt) // Bordstabletter HÄR (30% rabatt) // Taklampa HÄR (30% rabatt) // Matta HÄR (20% rabatt) // Brödrost HÄR // Kaffebryggare HÄR // Bricka HÄR (20% rabatt) // Ljuslykta HÄR (30% rabatt) // Bordslampa HÄR (30% rabatt)

Här har ni moodboard för köket. Den här känslan /ska köket ha. Får se hur jag får till det? Lite färglöst som vanligt när det kommer till inredning för mig, men min överkänslighet gör att färger liksom rör till det för mig. Ger ett oroligt intryck. Svart är den enda färgen som jag liksom kan blanda det med. Men, what floats your boat som det heter. Det man trivs med ska man ha….

Nehej, nu ska jag brassa i ordning en smoothie till mig. Älskar smoothies. Brukar göra till de andra i familjen också. Mättar bra och är fylld av bra grejer som gör att man håller sig energifylld till lunch.

Banan & vaniljsmoothie

1 banan
2 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
1 krm vaniljpulver
½ dl havregryn
några blåbär
några skivade bananer

Gör såhär: 

Antingen så slänger du i allt (allt utom blåbären och de skivade bananerna) i en blender och låter det stå och köra i en minut. Eller så mixar du med en handmixer tills du har en helt slät smoothie. Häll upp i ett trevigt glas, toppa med några blåbär och skivan bananskivor så skalet är kvar på och sätt fast på kanten. Sug i dig och njut! ♥

Ha nu en fin start på Onsdagen, vi hörs snart igen.

Kram Nina

86
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta järnil
Lotta järnil
1 year ago

Tack för ru tips om dekorplats, precis köp ett hus i Öresundsbro, renoverar kök, och alla rum från början, men badrummet får var så länge, (dyrt) kanse skulle våga mej på lite dekorplast en kakel bård som stör mej, kanse får bli första försök!!

niiinis
niiinis
Reply to  Lotta järnil
1 year ago

Ja gööööört! Så bra och smidigt! 😍👏🏻

A
A
1 year ago

Älskar dina tips och såå snyggt.. Men en fråga om man har golvvärme, hur tål plasten det? Innan jag nu börjar klä om här hemma:)

Ha en fin lill-lördag:)

Kram /A

niiinis
niiinis
Reply to  A
1 year ago

Vi har golvvärme i både badrum och hall och det går hur bra som helst! 😍👏🏻

Agneta
Agneta
1 year ago

Åh vilken inspiration jag fick.Jag har använt dekorplast med bra resultat förut.Jag har två skafferidörrar i köket som måste fixas.Hade tänkt sanda och måla om. Tror du det blir för stora ytor att plasta in? Jag ska kika hur du gjorde i caféet.

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
1 year ago

Absolut inte! Bara köra, är det en stor yta kan man dock behöva 2 händer till som håller i. ☺️

Nästa inlägg

Linsgryta

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x