Kanelbullar av pizzadeg

Godmorgon Torsdag!

Ja jag hann inte ens baka några kanelbullar igår, eller det gjorde jag men inte ”på riktigt” som jag kallar det. Innan tonåringen kom hem så tänkte jag att han kanske inte ens kom ihåg själva temadagen. Hade så mycket jobb igår så jag borrade in ansiktet i datorn från det jag kom hem. Men tji fick jag…. ”Har vi kanelbullar hemma” tjoade han så fort han klev innanför dörren. Ni vet, skomakarens barn…..  Som tur var hade vi pizzadeg i kylen, panpizza dessutom, så jag svängde ihop ett gäng kanelbullar av pizzadeg istället. Han blev tvärnöjd och tyckte dom var sååå goda. Det ligger 4 kvar och skräpar nu så jag tror att de t.o.m. gjorde succé. Kanelbullar av pizzadeg har sina små trix för att det ska bli bra. Så jag tänkte ge dig lite tips om du framöver vill komma lite lättare undan.

IMG_4234
Det blev ju ett helt fat av dem i alla fall. Det doftade så gott här hemma igår kväll, jag förstår att man har kanelbulledoft på vissa husvisningar. Det känns så ombonat och hemtrevligt medsamma. Tänk att en doft kan påverka en så.

Missa inte mina 40 bästa recept (<klicka)

IMG_4233

Kanelbullar av Pizzadeg

Missa inte mitt recept med goda kanelbullar utan jäst (<klicka), kika också på det populära receptet på mjuk Kanelbullekaka (<klicka)

Färdig Pizzadeg på rulle (jag använder panpizzabotten)

75 g rumsvarmt smör (äkta ej margarin)

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

2 tsk vaniljsocker

2 msk strösocker

Topping:

1 ägg till pensling av bullarna

pärlsocker

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 230 grader.

2. Rulla ut pizzadegen. Bred på smöret.

3. Pudra på kanel, kardemumma, vaniljsocker och strösocker.

4. Rulla ihop till en rulle och skär sedan ca 3-4 cm breda skivor. Lägg i bakformar.

5. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

6. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna börjar få färg. De ska inte bli för mörka då kan de bli torra.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget

Img 3966 1.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR (<klicka)

Img 3968 1.jpg

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

71
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IMG_4216

Nästa inlägg

Kanelbullens dag!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x