Saftiga vaniljfyllda Saffransbullar

Succé Saffransbullar!

Har ni börjat baka för julen ännu? Jag tänkte jag skulle börja ordentligt nu och har skrivit en lång lista på allt som ska bakas, det blir mycket gott ska jag säga dig. Dessa vaniljfyllda saffransbullar är himmelskt goda, fluffiga och bara så krämiga och goda samtidigt. Vanilj och saffran är en galet god kombo. Som att de hör ihop med varandra. Jag vet att ni är många som älskar dessa vaniljgyllda saffransbullar för detta recept publicerades första gången 2017 så detta är ett recept som hängt med länge! Bakar dem varje år. Flera gånger per år.

I år måste jag dock baka extra många till frysen, dom går åt direkt, jag har en familj som älskar saffran och just dessa vaniljfyllda saffransbullar mer än något annat så jag får gömma dem i frysen ute i förrådet tror jag. 😅

Missa inte mina absolut bästa och populäraste söta julrecept (<klicka).

IMG_6424


IMG_6425
NINAS VANILJFYLLDA SAFFRANSBULLAR

 

Söker du ett kanonrecept (det bästa enligt mig) recept på Lussebullar – (<klicka).

2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g mjukt smör
Ca 13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

ca 1 1/2 dl färdig vaniljkräm (gör egen eller köp marsansås som du blandar till vaniljkräm)
1/2 dl strösocker
100 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker

100 g vit riven choklad

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 225 grader. När degen jäst klart bakar du ut den till en rektangel. Blanda fyllningen med strösocker, smör och vaniljsocker för sig. Börja med att smeta på den på rektangeln. Ha sedan på vaniljkrämen. Till sist smular du på riven choklad. Vik ihop en gång. Skär ur strimlor som du snurrar och lägger i bakformar. Känns det svårt kan du lika gärna rulla ihop rektangeln till en orm och skära ur 3 cm breda skivor som du placerar i bullformar. Vill du se hur jag gör dessa snurror kan du kolla detta klipp (<klicka). Låt jäsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat ägg. Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg. När de svalnat pudrar du över lite florsocker

TIPS: Spritsa i lite extra vaniljkräm i mitten av bullarna, det blev om inte ännu godare! 🙂

Söker du ett extra gott julkolarecept? Då måste du kolla in mitt recept på JULMUSTKOLA – (<klicka) superpopulärt! Kolla nedan!

IMG_6426
Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

 

255
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IMG_6218

Nästa inlägg

Sconesvåfflor

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x