ANNONS

Lucka 14

Lucka 14

New,Year,Banner,With,Christmas,Gift,Boxes,And,Golden,Decorations

Lucka 14 idag, hoppas verkligen att du hade en trevlig Lucia igår. Min gick tyvärr i stressandets tecken men fick en riktigt mysig morgon med Lucia på TV:n från Kalmar. Jag tyckte det var riktigt bra. Så duktiga allihopa. Mysig start på dagen, skulle kunna starta alla dagar så faktiskt.

Här hemma är det nedräkning till skolan slutar. En vecka idag, sen är det efterlängtat jullov. Kan säga att jag inte är särskilt avundsjuk på dom som går i 9:an. Kanske skönt man glömt bort hur det var, för det är T U F F T! Nationella prov som varvas med vanliga prov, uttagningar till gymnasiet osv. Han kämpar på vår kille här hemma ska jag säga er, är så imponerad då han lyckats höja massor av sina betyg. Så stolt över honom. Kommer fira lika mycket som han när lovet startar! 😅

Men nu hörni, nu är det dags att öppna lucka 14 i min julkalender. Tack för alla klick på hjärtat nedanför inlägget, det är så jag vet att det uppskattas det som finns här på bloggen. Här öppnar vi.

Lucka 14:s julpyssel:

IMG_8260 IMG_8259 IMG_8258 IMG_8257 IMG_8256 IMG_8255

Nästan lika som när jag pysslade fram snölyktorna (<klicka) ni vet. Dessa islyktor funkar fint när det är kallt ute, eller i frysen. Ska det hålla en längre tid så vill det till att det är minusgrader. Åtminstone på nätterna, kanske klarar de någon plusgrad på dagen men sedan behöver de få frysas på natten. Har stoppat i grankvistar i en och grankvistar och lingon i den andra. Så mysiga att ha ute. När de ska tas ur formen så spolar man bara lite ljummet vatten på formen så släpper de direkt. OBS: Man måste verkligen låta den ligga länge i kylan, min lingonlykta var inte riktigt klar så det blev lite pannkaka av den, men den var ändå fin tycker jag.

Lucka 14:s söta & goda:

IMG_8190

Saffransfudge (<klicka för recept) – det här godiset är såå enkelt att göra, det blir dessutom hur gott som helst. Imorgon ska jag baka en ny sats av dessa. Alltid strykande åtgång här hemma, blir bara ingenting kvar om jag inte gömmer dem. Ett bra tips! Skriv en lapp på t ex en gammal glasburk, skriv t ex köttgryta på lappen, ställ långt in i kylen. Kanske får man ha de för sig själv då? 😅

Kika på fler goda JULGODISRECEPT (<klicka)

Lucka 14:s upplevelse:

IMG_8189

Min räddning när det är stressigt är att ta ett långt bad eller en lång dusch. Det är där jag kan koppla av fullständigt. Då kör jag plingplong musik på Spotify (sök på meditation så kommer det upp massor). Nu ska du få tips på mitt lugnande recept i badet. Först så häller jag i världens skönaste jojobaolja  (<klicka) som gör mirakel för torr och fnöskig trött hud. Sedan har jag en liten eterisk olja cocktail som jag droppar i. Några droppar av lavendelolja (<klicka) som är lugnande, läker sår och inflammationer, cellförnyande så toppen för mogen hy, den hjälper också vid t ex brännskador. Också några droppar av bergamottolja (<klicka) som är en faaaaantaaatisk olja. Det har gjort studier som visade att bara 15 minuters exponering för doften av bergamottolja förbättrade det psykiska välbefinnandet hos patienter i väntrummet på ett behandlingscenter för psykisk hälsa. Va? Hur fantastiskt! En annan studie visade att oljan kan bidra till att förbättra negativa känslor, minska trötthet och sänka kortisol, som är kroppens stresshormon. Älskar denna vad cocktail, doftar så gott i badet och jag riktigt känner hur jag blir lugn och bättre till mods. Så mitt hetaste tips för stress, ta ett bad. Droppa i lite oljor och något härligt badskum.

Lycka 14:julpynt:

IMG_8226 IMG_8232 IMG_8231 IMG_8230 IMG_8229 IMG_8228

Julblommor i vit och guld // Guldiga blommor  // Glittriga stjärnor// Julkula vit & guld // Guldig julkula med spets// Bling julkula i champagne //

Så äntligen  är alltså granen klädd! Det tog typ alldeles för lång tid för att vara jag. Jag brukar ha den klädd till första advent, men vi hade ställt den så illa till i garaget så vi fick (eller Tony fick) röja för att få fram den. Men nu står den här, så nöjd! Den blev finare än jag kunde ana, älskar hur den ser ut i år. Jag ville ha massa bling och jag ville den skulle gå i guld/vit/champagne/silver.

IMG_8253 IMG_8252 IMG_8254 IMG_8251 IMG_8250 IMG_8249 IMG_8248 IMG_8247 IMG_8246

Kolla in allt julpynt HÄR – dom har sååå mycket fint, min absoluta favvobutik när det kommer till julpynt. Helst till granen! Här kommer lite inspo, du har precis fått kika in i julbutiken på NK. Den är ”to die for”, det känns som man går in i en dröm av jul. Allt man kan önska sig finns. Jag gick där säkert i över en timme och bara kände och klämde och fyllde min korg. 

Lucka 14:s ätbara:

IMG_8192

Ljuvligt goda Revbensspjäll (<klicka för recept) – ett mycket populärt recept här på bloggen, så många som lagar sina revbensspjäll efter detta recept. Otroligt gott och lätt fixat faktiskt. Har även ett annat recept på revbensspjäll HÄR

Lucka 14:s produkt:

IMG_8261

IMG_8196

Bra julklappstips! Ett fint förkläde som jag använder massor, finns tillhörande grillvante (som jag måste köpa en till av) och en kökshandduk. Allt detta finns även i andra färger, kika HÄR.

Dags att ta tag i dagen här, redan Torsdag. Idag ska jag jobba massor, ska koka lite julgodis, baka om jag hinner och sen ska jag upp med julgardiner i köket. Röda i spets, det var längesen jag fick så all in med pyntet men i år känns det bara helt rätt!

Vi hörs lite senare! 

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

JULENS SÖTA BAKVERK
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
KATEGORI SAFFRAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videos HÄR

Kram Nina

18
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lucka 13

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x