Innehåller annonslänkar

Mina tips för att mota förkylning i grind och kurer mot blåsor i munnen


I helgen ska det firas! Rejält! I nästan en vecka har jag tampats med rejäla blåsor i gommen. Tror jag räknade till 6-7 stycken, ni som haft det vet säkert hur vansinnigt ont det gör?! Dessa satt också mitt uppe i gommen, där man så att säga pressar mycket av maten. Nu när jag äntligen kan äta som vanligt igen så ska det firas med god mat!

Allt började med en förkylning som jag lyckades mota i grind. Kan verkligen rekommendera min huskur som jag ska tipsa om längre ned, funkar nästan varje gång. Hinner jag bara på det i tid så funkar det alltid! I alla fall, det blev inget av den begynnande förkylningen men däremot slapp jag inte blåsorna. PANG så vaknade jag med 7 illröda blåsor i gommen på morgonen. Att äta har varit en kamp, det har gjort så ont så jag nästan gråtit, i alla fall haft tårar i ögonen. Det lättaste att ”äta” har varit smoothies. (Kan tipsa om två som är riktigt mättande och smarriga – grön supersmoothie & ”extra allt smoothie” )


Apoteket rekommenderade denna, dock är detta inget man har på för att äta, man ska inte ha den då utan detta är för läkning och smärtlindring. Inte hunnit använda mer än en gång dock, det hann liksom vända med blåsorna innan. Bra mot smärtlindring även fast jag hade allra mest ont när jag åt. Finns att köpa HÄR för den som är intresserad.

Fick dock en hel del tips på min Instagram på olika saker som lindrar och som också gjort att de sluppit blåsor ända upp till 20 år! Jag ska definitivt prova, man kan inte riskera att inte kunna äta sådär igen. Hemskt ju! Jag älskar ju mat! Ni var flera som önskade att jag skulle återge tipsen jag fick – vi är fler därute som har problem med blåsor i munnen.

Tips mot blåsor i munnen:

L Lysin (<klicka för produkt) – detta var det väldigt många som tipsade om att äta. Ett tillskott i form av aminosyra som hjälper kroppens leder, hår, hud, naglar och väldigt effektiv mot herpes av alla slag. Många som skrev att de inte haft tex herpes på 12 år tack vare detta tillskott. Många har också fått hjälp mot sin värk i kroppen t ex. Så detta ska jag definitivt börja med.


Zendium tandkräm (<klicka för produkt) – Många skrev att de bytt till denna tandkräm och inte haft blåsor i munnen sedan dess. Jag har beställt den här tandkrämen nu, låter ju fantastiskt!

Gurgla Saltvatten – aldrig tänkt att man kan göra det mot blåsor i munnen. Däremot ingår det i min dunderkur för när man håller på att bli sjuk. Berättar mer längre ned!Tandkräm med Aloe Vera (<klicka för produkt) – detta var det många som skrev också, byta till tandkräm med Aloe Vera. Jag har faktiskt beställt denna också, tänkte att det inte skadar att varva de två tandkrämerna, de ger kanske bäst resultat?

Gurkmejapasta – Att blanda malen gurkmeja med lite vatten så man får en pasta, stryka på blåsorna i munnen med pastan. Låt det verka i några minuter och sedan skölja. Gurkmeja är ju otroligt inflammationshämmande så kan verkligen fatta att detta skulle funka.


Ni kanske minns min tandkräm jag gjorde av gurkmeja som bleker tänderna? Kolla HÄR! Före/efter bilderna blev lite missvisande men det funkar verkligen, kör det lite då och då fortfarande.

Coldzyme Spray (<klicka för recept) – Denna tipsade också några om. Förkylningsspray som i första hand lindrar förkylning och halsont, men som också ska hjälpa mot munblåsor.


Skölja munnen med Samarin (<klicka för produkt) – Många tipsade om att de sköljer munnen med vichyvatten eller Samarin. Samarin har jag alltid hemma – perfekt när man ätit lite för mycket och känner sig uppblåst t ex. Hjälper också bra mot tillfällig halsbränna och sura uppstötningar.

Sinaftin Tandkräm (<klicka för produkt) – Ytterligare en tandkräm. Detta ska användas i akut skede men också i förebyggande syfte.

Sprita bort – Ren sprit på bommulspads eller tops som man baddar blåsorna med tills de försvinner. Ut smärtsynpunkt hade jag nog tyvärr inte klarat det. Räckte att jag fick lite tomatsås på dom så skrek jag nästan rakt ut.

Omega 3 (<klicka för produkt) – Det har jag dock ätit i mååånga år. Började 2015 då jag hade en envis inflammation i en axel (8 månader) och i ett knäveck (6 månader) och blev rekommenderad att äta omega. Försvann på 2 veckor och kom aldrig tillbaka. Har ätit det sen dess, kan verkligen rekommendera!

Piuh, många tips men dessa var de som dök upp flest gånger! Hoppas du som har problem med blåsor och herpes fått bra tips nu.

Nu när jag ändå håller på så tänkte jag ge dig min dunderkur när jag håller på att bli förkyld, hittills vet jag faktiskt inte hur många gånger jag lyckats mota förkylningar, men det är många!

Min dunderkur mot förkylning:


Världens bästa Ingefärsshot med kanel & gurkmeja (<klicka för recept) – Den här är GRYM! Är det så att du vill hålla förkylningar borta, ha en sån här stående i kylen och ta en shot varje morgon, förkylningarna håller sig borta. Flera som skrivit till mig att de druckit denna i flera år under vintertid och inte varit förkylda alls. Är förkylningen på gång och du inte druckit detta tidigare, gör en flaska och så tar du 3 shots per dag (tänk dig snapsglas) tills förkylnings känslan släpper.


Dunder te (<klicka för recept, scrolla ned så dyker receptet upp) – ju fler koppar av detta du dricker, desto bättre. Jag kan dricka uppemot 5-6 stora koppar per dag när jag håller på och bli förkyld. Så, ju fler koppar desto bättre. Du kommer kissa som en kamel men det är lite det som är grejen + att du sköljer ur kroppen med bra grejer just mot förkylning. Bästa!


Extra Tillskott – jag äter dessa tillskott dagligen, men när en förkylning är på gång så höjer jag dosen av dessa 4.

  • Ester C (<klicka för produkt) – världens bästa C-vitamin. Tar 2, ibland 3 per dag när förkylningen börjar kännas, t ex vid halsont.
  • Zink – funkar väldigt bra mot förkylning. Tar 2 per dag när förkylningen är på väg.
  • Lactovitalis (<klicka för produkt) – tar upp till 4 per dag när förkylning är på väg. Denna är också grym om du har urinvägsinfektion på G. Då tar jag också 4 per dag.
  • D-vitamin (<klicka för produkt) – äter ganska hög dos under hela vinterhalvåret. Känner av i lederna direkt om jag missar att ta. Har jag förkylning på G tar jag lite extra.

Gurgla Saltvatten – Detta är nog kanske inte det godaste i världen, men ack så effektivt. Perfekt mot halsont. Jag kokar upp vatten, ja men säg ca 1/2 liter. Låter det svalna så pass att det går att gurgla. Har i ca 4-5 msk (ibland ännu mer, beror på hur ont i halsen jag har) Himalaya salt (funkar med vanligt men Himalaya är bäst), vattnet ska smaka nästan bara salt – sen gurglar jag det ca 3 ggr på en dag. Gärna oftare. Det smakar f*n rent ut sagt men oj så effektivt. Ha det stå i kylen t ex och så värmer du ett glas av det då du ska gurgla.

Drick rent citronvatten – drick inget annat än vatten utöver själva tet du dricker. Det vattnet ska vara citronvatten. Alltså vanligt vatten med pressad citron i. Jag brukar göra en kanna och ha i kylen, ca 1 liter och så pressar jag i en hel citron i det. Som sagt, du kissar som en kamel men effektivt! Detta gör man ju bara under ett par dagar eller så länge förkylningen håller på och trilskas.

Sen är det bra med att försöka sova mer än vanligt, ta lugna promenader ute när solen är uppe, försöka äta mycket frukt och grönt också.

Detta är den huskur jag brukar köra när förkylningen står och knackar på dörren. Är det så att förkylningen lyckades bryta igenom så kör jag ändå kuren för att få det att gå över så fort som möjligt.

Nu ska jag ta tag i denna fredag. Ska fredagsstäda, fredagshandla och fredagsmysa är tanken. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

10
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gittan Gustafsson
Gittan Gustafsson
6 months ago

Hej! Jag och hela min familj har haft skov av afteblåsor i många år.
Jag hade blåsor som var flera centimeter långa och periodvis kunde jag bara äta flytande om ens det, pga smärtan. Använde smärtstillande gel för att ens kunna dricka vatten.
För ca 15 år sedan fick jag vara med och testa Sinaftin, en av tandkrämerna du nämner och den förändrade mitt liv.
Använde en tub och sedan var mina problem borta! Munfloran var återställd och jag har endast haft någon liten enstaka blåsa vid stresspåslag, tex vid jul.
Barnen är också så gott som blåsfria men de har haft svårare att använda tandkrämen pga smaken på den.
Visst , den är inte god men hjälper verkligen!
Mitt tips för övrigt när man känner att man har förkylning på gång är Enchinagard eller Enchinaforce.
20 droppar i ett halvt glas vatten, en gång i timmen , när man känner att det är på gång. Oftast hjälper det att dricka detta en dag och det är som bortblåst.

Nästa inlägg

Godaste Köttfärsåsen med rödvin

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x