Godaste Köttfärsåsen med rödvin


Igår hade jag en ”laga mat” dag. Nya recept skulle tas fram och jag gick riktigt bananas i köket. Inte så att jag gjorde helt crazy recept utan mer att jag kom in i ett matlagningsstim, lagade 3 olika rätter och har låtit familjen smaka på allt och alla fick tummen upp! Här är också lite inspiration till dig som vill laga matlådor, härligt med matlådor ju. Bara ta fram och värma när man är sugen. Jag brukar göra så att jag lagar maten och har i den i matlådorna, sedan gör jag sallad bara när det är dags att äta. Det eller så kokar jag lite grönsaker till, beror lite på vad vi är sugna på. Igår gjorde jag bl a denna köttfärsås med rödvin – den blev ju himlans god alltså, kommer definitivt att göra den fler gånger. Hade rödvin kvar i kylen som stått en stund så tänkte att det nog är bäst att laga lite mat på det. Det var ett Valpolicella Ripasso vin och det är ju befängt att slänga tänkte jag. Blev en riktig höjdare i köttfärssåsen, kan verkligen varmt rekommendera. Skulle säga så här, har du tomatiga rätter som färsrätter och grytor av olika slag så våga gå i med rödvin, det blir så mustigt och gott utav det.

Apropå köttfärsås – missa inte min KÖTTFÄRSSÅS (<klicka för recept) som många gillar!


Den här köttfärssåsen hade jag också i både oxfond och kalvfond och det ger ju verkligen extra mycket smak tillsammans med rödvinet. Sedan drygade jag ut köttfärsåsen med rivna morötter, det är en höjdare – alla får i sig mer grönsaker på det sättet och så blir rätten billigare då den ju drygas ut med billiga morötter.

Mina mest besökta recept de senaste 7 dagarna:


Det är så roligt att ni besöker mina recept och uppskattar dem som ni gör. Det är alltid roligt och kika på vilka recept som varit populära. De senaste sju dagarna så har dessa recept toppat topplistan här på min mat & bakblogg. Silviasockerkaka än var populärast i veckan. Den är en riktig goding så jag förstår er att det klickats mycket på det receptet. Klicka på varje för att komma till recept.

Silviasockerkaka

Enkla köttfärsbiffar med godaste såsen

Supergod Falukorvsgratäng

3 semmelhybrider

Jag tror minsann att många börjar bli sugna på semlor nu. Efter jul brukar man ju börja frestas med semmelrecept här och där.


KÖTTFÄRSÅS MED RÖDVIN, 5-6 p

Missa inte dessa populära recept med köttfärs: Fetaostbiffar med godaste gräddsåsen // Falsk Fläskfilé // Gratinerad Köttfärslimpa

800 g köttfärs

3 stora morötter

2 vitlöksklyftor

2 msk oxfond

1 1/2 msk kalvfond

2 tsk torkad timjan

2 tsk torkad rosmarin

2 tsk malen spiskummin

några chiliflakes för lite hetta

salt & peppar

500 g krossade tomater

ca 1 dl vatten

2 dl rödvin

1 1/2 dl havregrädde (eller vanlig grädde)

Gör såhär:

  1. Börja med att hacka och steka köttfärsen. Riv i morötterna och vitlöken. Stek runt en stund.
  2. Ha sedan i alla kryddor, fonderna och vatten. Rör runt. Ha sedan i krossade tomaterna, rör om och låt puttra i ca 5 minuter.
  3. Häll i rödvinet och låt puttra i ca 15 minuter på medelvärme. Rör om då och då.
  4. Ha i grädden och låt puttra i ca 5 minuter till, rör runt lite då och då.

Servera med kokt spaghetti. Servera gärna en grönsallad till med fetaost i, det passar väldigt bra till just denna köttfärssås.

Tips på annat gott att laga med köttfärs:


Köttfärs & potatislåda (superpoppis recept)

Köttfärsgratäng på 30 min (ett av mina absolut mest välbesökta recept)

Köttfärs & Baconrullader

Supergod Tacopaj


Jag fick ihop 5 stora matlådor av detta recept, då är det stora portioner då vi äter mycket i vår familj. Skulle det vara mindre portioner skulle det säkert vara fler. Älskar man inte att ha matlådor klara för veckan? Bara välja och vraka, och är man inte sugen på det så kan man ju alltid laga.

Kika på mina 20 populäraste KÖTTRÄTTER (<klicka för recept) på hela sidan.


Jag gillar vanlig spaghetti bäst till köttfärsås, men det händer att vi gör vanlig pasta i form av skruvar eller penne till också. Gillar också bandspagetti till. Du väljer själv vilken pasta du äter till såklart.

Ett av det absolut populäraste receptet här på matbloggen är mina KÖTTFÄRSBIFFAR MED BACON & OST MED PARMESANSSÅS (<klicka för recept) – så glad att ni är så många som gillar det receptet! Det glädjer mig!


Hoppas du lagar denna riktigt goda KÖTTFÄRSSÅS, passar perfekt på vardagen men har ändå en liten lyxig twist med rödvinet i.

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR
KÖTTRÄTTER
MINA 40 POPULÄRASTE RECEPT PÅ SIDAN
MJUKA KAKOR 

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under inlägget.

Hur kan du följa mig?

FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Instagram med bilder, reels & storys HÄR
Tiktok med videosHÄR

Kram Nina

15
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Krämig kikärtsbowl

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x