Innehåller annonslänkar

Pumpstavar och goda smoothies

Har haft lite jobbigt med ryggen, har testat den lite väl hårt ett tag. Ni som följt mig länge vet ju att jag fick mitt första diskbråck oktober 2022, mitt andra i maj 2023. Nu har jag äntligen kommit igång ordentligt igen, kört på med pumpstavar och tagit långa promenader. Pumpstavarna var så enormt effektiva! Det gick jättebra med pumpstavarna när jag höll mig till 30 min promenader, men en timme gillade inte ryggen. Är väl lite otålig i guess, har ju inte kunnat använda min kropp som jag vill sedan Oktober 2022. Men, tack vare min IR-madrass så har åtminstone dessa svackor kunnat avhjälpas snabbt, tack vare den så börjar inte diskbråcket om så att säga. Det gjorde den ju innan. Nu kan jag få ont av att jag gått för mycket eller gjort för mycket, men med madrassen så har inte nervvärken återkommit utan snabbt så har jag blivit bättre. Så, en av de viktigaste mackapärerna i mitt liv är den. Läs gärna mer om den HÄR.


Vindbrallor klicka HÄR (REA nu) // Jacka klicka HÄR // Skor klicka HÄR // Pumpstavar klicka HÄR (REA nu)

Får ofta frågor om vad jag promenerar i för kläder, här har jag tipsat. Vindbrallorna är mitt andra par, använder hur mycket som helst, bara älskar dom, sååå perfekta promenadbyxor!

Sprang på en sida som skrev om det här med pumpstavar. Var såååå himla töntig till en början för tänkte hur jag skulle se ut när jag var ute och gick med dom? Tänk att ens hjärna är så djupt rotad i att tänka såna tankar. Snabbt slog jag bort tanken och tänkte istället – vad kan dessa stavar göra för mig och min hälsa?

BungyPump, som stavarna heter, är alltså helt unika träningsstavar som har ca 20 cm inbyggd fjädring och motstånd mellan 4 kg och 10 kg. Jag har 4 kg, ville börja med det som man vet att man klarar av. Stavarna tränar styrka och kondition på en och samma gång. Upp till 77% högre kaloriförbrukning jämfört med en vanlig promenad, och jag kan lova dig att man flåsar när man går. Jag som inte kan springa tycker det här är ett så galet bra substitut!
De tränar dessutom styrka och kondition samtidigt. Kan du fatta att ca 90 % av kroppens muskler aktiveras av att promenera med dessa stavar. Hörde t ex att programmet Biggest Loser använt dessa som träningsform just för att de är så effektiva. Anledningen till att jag blev sugen från första början var för att de ska vara toppen rehabilitering av ryggen, sjukgymnaster och andra personer med medicinsk expertis rekommenderar just dessa stavar. Det som är bra är att ju starkare jag blir desto större motstånd kan man byta ut emot. Det är dessutom 15% rabatt på dom just nu, du hittar dom HÄR.

Nej men jag är helt såld! Måste därför tipsa dig också. Kanske vill du som promenerar mycket ha lite större utmaning och stärka både flås och kropp. Jag är säker på att det är dessa som i slutändan kommer stärka min mage och rygg – exakt det som jag behöver för att bli helt återställd från mina diskbråck. Jag får bara inte ha för bråttom, de var mycket effektivare träning än jag trodde! Det där med att börja lugnt har aldrig varit min grej, men inser mer och mer att det är där jag måste vara om jag ska bli helt återställd och inte drabbas av olika bakslag.


Grön supersmoothie (<klicka för recept)

Måste tipsa dig, när du varit på en promenad och kommer hem lite frusen om nosen men så frisk i kropp och knopp så är det verkligen hur ljuvligt som helst att ta en smoothie och en kopp varm te. Älskar det! Den här gröna supersmoothien här ovan är verkligen himmelskt god, mättande som tusan och fullproppad med nyttigheter.
Hallon & banan smoothie med yoghurt

Superfräsch och god smoothie som också mättar lite skönt. Denna är perfekt som mellanmål också. Du kan också variera bären hur du vill. Blåbär är alltid supergott i smoothie så fyll gärna på med det också.


Fluffig blåbärssmoothie med kokosmjölk

Åååh en så god fluffig smoothie detta. Kokosmjölk i smoothie är verkligen hur gott som helst. Gör smoothien så fluffig verkligen och gillar du kokos är smaken himmelsk. Testa om du inte redan gjort det.


Smoothie med extra allt

En flösch de luxe smoothie med extra allt. Jajemen, i denna finns verkligen allt gott att njuta av. Man blir dessutom rejält mätt, sen gör det ju inget att den är lite härlig att titta på också. Bjuder du på brunch kan dessa vara riktigt snygga att ställa fram, då kanske i lite mindre glas.

Det var lite smoothie och härliga hälsotips. Hoppas du ska gilla!

Kram Nina

7
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Supergod korv i ugn

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x