Innehåller annonslänkar

Räkvåfflor i grillkåtan

Räkvåfflor, ja du ska få recepten lite längre ned. Sköna Söndag, och jag har sovit som en liten kratta. Är så trött så ögonen går i kors, andra natten med dålig sömn. Såg nu att det ju är fullmåne imorgon kl 08.00, ja den infaller exakt då. Och jag sover ju alltid dåligt nätterna innan fullmåne. Well well, det blir till att peppa sig själv idag, skönt ändå att det är Söndag och att man kan ta det någorlunda lugnt. Igår Lördag brassade jag räkvåfflor till lunch, blev så gott så det var inte klokt! Dessa räkvåfflor kan du också variera om du vill, testa med rökt lax…blir minst lika gott.


Ja, igår var vi ute hos mina föräldrar och gräddade våfflor i grillkåtan. Jag fick premiäranvända mitt nya våffeljärn, såååå trevligt! Som jag har längtat!


Klicka HÄR för våffeljärnet.

Jag följer en del ”outdoor” konton och blir så otroligt inspirerad av matlagning utomhus. Nu var ju inte detta riktigt utomhus men lite. Min erfarenhet är också att det är så mycket godare när man lagar mat ute. Igår så åkte vi ut till mamma & pappa och lånade grillkåtan för att premiärtesta våffeljärnet. Så laddad!


Det var så mysigt när solen tittade fram just när jag hade fått pyr på brasan inne i grillkåtan. Älskar att sitta i den här lilla kåtan och filosofera om livet. Mysfaktor hög!


Brasa! Finns det något mysigare? Sprakandet, värmen och lugnet av att bara titta in i en brasa. Har alltid älskat det, ännu mer ju äldre jag blir. Har också blivit en riktig fena på att starta brasor.


Så spännande det var att testa våffeljärnet, fick av några följare veta att det blir himmelskt goda våfflor i den. Så gissa om jag var taggad?

Det tog ca 2 våfflor innan man fick till knixen. Det behövde fyllas på rejält med smet i järnet, dessutom behövde man ha lite tålamod och låta det ligga på elden ett tag. Men det gällde att hänga med för rätt vad det var så var dom klara. Jag älskar ju smaken av lite halvt bränt och krispigt i kanterna på våfflor. Gillar man det så är detta sätt att grädda våfflor optimalt.

Körde med bubbelvatten i smeten också och då blir dom ju så härligt frasiga dessutom. Bästa våffelsmeten ska du givetvis få recept på. Till mig så testade jag en färdig förpackning med glutenfri mix, ska tipsa om den också.


Dessa våfflor blev så frasiga så det var inte klokt! Vi åt både matiga våfflor till huvudrätt och sötare våfflor till efterrätt. Magen stod i 4 hörn sen.

Missa inte: BUBBELVÅFFLOR med grädde och sylt


RÄKVÅFFLOR ca 8 st

Andra goda våfflor: Havrevåfflor helt utan vetemjöl // Frasiga våfflor med hälften havremjöl // Sconesvåfflor

INGREDIENSER

75 g smör

4 dl vetemjöl

1 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

2 1/2 dl 3% mjölk

2 1/2 dl bubbelvatten


Gör såhär:

1. Smält smöret.

2. I en bunke; Blanda vetemjöl, salt, bakpulver. Häll i mjölk, vispa runt så du får en någorlunda klumpfri smet. Häll sedan i bubbelvatten och det smälta smöret. Blanda runt tills du ha en klumpfri smet, låt stå i ca 10 min.

3. Hetta upp våffeljärnet rejält, smörj det med smör och grädda sedan våfflorna.

4. Toppa våfflorna med creme fraiche, handskalade räkor, nyklippt dill och gräslök.

Kika gärna på min kategori med olika pannkakor: PANNKAKSRECEPT (<klicka)


Testa dessa goda våfflor vetja, det är ju snart våffeldagen också. Kanske kan detta vara lunchen då? Helt klart supergott!För söta våfflor:

Minska saltet till 1/2 tsk och tillsätt 1 msk vaniljsocker.


Jag beställde dessa glutenfria mixar (<klicka)på Matsmart. Två stycken för riktigt bra pris. Sedan gjorde jag om det lite, och det blev så bra. Riktigt fluffiga och matiga våfflor. Körde på recept för pannkakor med fyllde på med 1 extra ägg och ca 3 dl havremjöl som jag mixade i ordning själv i blendern.

Erbjudande på Matsmart just nu som gäller mellan 25/3 – 4/1 = Är du ny kund hos Matsmart och handlar för mer än 500 kr får du 17% rabatt om du anger rabattkod: 17SUPERNY i kassan.

Ett till erbjudande som gäller på Matsmart mellan den 25/3 – 31/3 = Är du befintlig (och också ny kund) hos Matsmart så får du 13% rabatt om du handlar för mer än 400 kr, ange rabattkod: SUPER13Finns massor med gött på Matsmart. Här är en liten del av det som jag beställde denna omgången. Kika in HÄR för att se sortiment.Missa inte att kika in på GIGANTISKA RABATTER! Där hittar man alltid något till superbra priser!

Det var Söndagens tips hörni!

önskar dig en riktigt skön Söndag. Hörs imorgon igen då jag bjuder dig på en ny rykande färsk veckomatsedel igen.

Kram Nina

10
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Citronsnittar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x