Innehåller annonslänkar

Tacostroganoff & en bra dag

Godmorgon min vän! Jag startar dagen med att tipsa dig om en Tacostroganoff som jag slängde ihop igår innan Milo skulle komma hem från träningen. Tacostroganoff är kanske något av det enklaste man kan laga, vi åt det med pasta men tänker att det funkar toppen även med ris. Ja men här hemma blev det succé med tacostroganoff så det kommer jag få laga många gånger till. Men innan du får receptet (som ligger längst ned) så ska jag berätta om min dag igår.

Eftermiddagen igår var en av de absolut bästa på över en månad, vågar inte ens säga det, men har kortisoninjektionen börjat verka? Ja det återstår att se, jag säger ingenting än så har jag ingenting sagt. Man vill verkligen inte jinxa i det här läget. Igår tog Tony med mig ut, när man varit så dålig som jag varit så länge så tappar man all sådan form av energi. Man har ingen ork till något och kan inte ens ta tag i en sån enkel sak som att bara ta sig hemifrån. Viktigt då att man har någon nära sig som ser vad man behöver, Tony sa direkt på morgonen att ”Nej, idag behöver du komma hemifrån så ta en dusch och släng på dig en klänning då drar vi”. Skönt när någon säger vad man ska göra när man bara är så trött och less själv. Jo så igår for vi iväg på en liten tur. Och gissa om det var skönt?! Jag njöt av varje sekund, att bara byta miljö ibland gör så gott för själen.


Vi tog en fika på Strandvillans Café och jag måste bara säga att wow – så tillmötesgående personal det var. Allt gick att ordna, allt från havremjölk till tet till glutenfri smörgås. Dessutom ligger det magiskt fint vid vattnet precis.


Jag gick barfota i gräset och ”jordade mig”. Har du inte gjort det än så börja. Att jorda sig innebär att man rent vetenskapligt har direktkontakt med jordens elektroniska fält, och att det har en antioxidantisk och antiinflammatorisk effekt på våra kroppar. Rent praktiskt innebär jordning att bar hud har kontakt med jord, vatten, sand, sten eller annan ledande yta.

Bäst jordning får man av att bada i havet eller sjöar men även marken ger tillgång till de välbehövliga negativt laddade fria elektronerna. Gå barfota utomhus på gräs, jord, sand, sten eller i naturligt vatten så ofta som möjligt. Sitt eller ligg i gräs eller i sand, sitt på berg och klippor och bada i havet. Ha händerna i jord och jobba i trädgården.


Läs gärna mer HÄR om jordningens positiva effekter!

Förresten, fick många frågor om min klänning du ser här ovan. Det finns några få storlekar kvar av den i denna färg, men den finns även i svart & vitt. Klicka HÄR så hittar du klänningen. Förresten så ska du passa nu, Cellbes har nämligen 25% rabatt på sitt eget märke om du anger rabattkod:

Du hittar hela Cellbes kollektion HÄR.

Det blev en väldigt mysig eftermiddag, Tony satt och jobbade på en filt i gräset. Jag vandrade runt lite, satt en stund och så jordade jag mig också då. Välbehövligt för både kropp och knopp ska jag säga.

Så glad och tacksam för gårdagen, mitt smärtträsk har pågått nu i över en månad och det har tärt hårt både psykiskt och fysiskt. Så att få en bra eftermiddag gör att man får lite energi in i systemet. Snacka om att det var välbehövligt för mig.

Nehej! Nu är det dags för receptet på Tacostroganoffen jag lagade igår!

Jag gjorde denna stroganoff på Denniskorv, men du kan såklart använda vilken korv du vill, det var Denniskorv jag hade hemma så det fick bli det.TACOSTROGANOFF, 4 p

1 pkt Denniskorv

2 vitlökskkyftor

3 msk tacokrydda

1 konserv krossade tomater

2 dl creme fraiche

1 msk honung

salt & peppar efter smak

Gör såhär:

1. Dela upp korven i mindre bitar. Stek i lite olja så de börjar få färg. Häll på tacokryddan. Pressa i vitlöken och häll på krossade tomater. Strö på några chiliflakes. Låt puttra i några minuter, rör om då och då.

2. Koka under tiden pasta eller ris. Ha i honung, majs och creme fraiche, salta och peppra efter smak, låt sedan puttra i ytterligare några minuter. Rör om då och då.

Superenkelt och väldigt gott!


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Alltid kul när du testar att laga mina recept, denna kan du variera lite om du vill. Byt ut korv mot t ex kyckling, minst lika gott. Berätta gärna om du testar!

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

12
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Sparris med citron och parmesan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x