Sommarutflykt – Landsberga Gård

I sommar har jag tänkt att jag ska visa er små smultronställen som vi besöker. Jag älskar alla såna tips själv, så jag tänker att det blir kul om jag också delar med mig. Idag var vi till ett favoritställe i närheten av där jag bor. Det är Landsberga Gård som ligger här i Uppland.

Landsberga Gård (<klicka)

Titta så mysigt och inbjudande. Här inne hittar man både cafet och också kan du handla råvaror. Mjöl, oljor, ägg, sylt, köksartiklar, godis, finns också kyldiskar med närproducerat kött av olika slag.

Äggen har jag köpt i flera år. Utehönor som lägger äggen, köper ofta ett 30 pack så jag har.

Detta mjöl har jag också köpt i flera år. Vårvetemjölet bakar jag alltid bröd på, har också grahamsmjölet, vanliga vetemjölet och grovt rågmjöl hemma. Tips tips om du vill ha riktigt bra mjöl. HÄR har dem en webshop.

Så nöjd, hem med mer grahamsmjöl och vetemjöl denna gång. De säljer också säckvis om man nu driver café t ex och behöver mycket.

I café/gårdsbutiken kan du verkligen hitta allt möjligt. Känns härligt då det finns både prylar men också färskvaror av olika slag. Ostar, kyckling och kött bland annat. Här köper jag t ex salsicciafärs, då kan du laga min goda Salsicciapasta (<klicka för recept).

Tur det finns korgar så man kan handla ordentligt. Tyckte den var så himla fina. 💚

Ångrar som tusan nu att jag inte köpte med mig dessa! Måste bara vara succégott ju. Skulle testa den ekologiska salta kolasåsen på min Kladdkaka med seg kolasås (<klicka för recept).

Allt smått och gott som du kan handla, allt från inredning till nyslungad honung. Så superfint med de färgglada kaffeburkarna, hade jag haft plats så hade jag köpt en i varje färg.

Självklart så tog vi en fika också, det gör vi alltid när vi är där och hälsar på. Fint att de visar vad som är närodlat tycker jag.

Nytt för i år är att de öppnat en Sommarbutik ute på gården. Fanns så mycket fint! Blev helt kär i dessa rosa kryddkvarnar. Ångrar nu att jag inte köpte två, får kanske åka tillbaka igen. 💕

Hoppas du fått lite inspiration för ett besök, inget betalt samarbete detta, bara ett sommartips från mig till dig.

Kram Nina

18
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Snabblimpa – Godaste bakpulverlimpan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x