Snabblimpa – Godaste bakpulverlimpan

Oj oj oj hörni så god den här snabblimpan blev. Tror att Tony åt upp halva limpan alldeles själv, ett bra betyg minsann. Igår bakade jag denna snabblimpa och det tog max 5 minuter att svänga ihop den, inte ens det. Sen hade jag den i ugnen i ca 55 min men du behöver ju inte lägga ned så mycket arbete på att baka, den här snabblimlan sköter sig nämligen själv i ugnen. Ingen jäsning, ingen knådning, bara röra ihop.

Ett annat snabbt bröd: GLÖDHOPPOR (<klicka för recept)

Den här snabblimpan tror jag att jag kommer få baka varenda dag from nu. Haha, det blev nämligen väldigt poppis. Som sagt så slukade Tony själv halva limpan till frukost. ”Gick inte att sluta äta” sa han. Han åt den lite ljummen med smör, ost och skinka på. Mums!

Jag använde mjöl från Landsberga gård. Närproducerat minsann. Dit brukar vi åka och fika på somrarna, så mysigt. Sen brukar jag köpa på mig lite mjöl när jag ändå är där, finns en liten shop med massa gott också. Detta mjöl är inte lika vitt som vetemjölet man köper i matvarubutiken. Utan detta är lite mörkare och passar perfekt för brödbak enligt mig. Väldigt gott är det också, ger väldigt god smak.

SNABBLIMPA 1 st

6 dl vetemjöl (eller rågsikt – jag använde Landsberga gårds vetemjöl )

2 dl havregryn

1 1/2 tsk salt

2 1/2 tsk bakpulver

2 msk ljus sirap

4 dl mjölk

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Jag rörda ihop allt med en träsked. Detta blir som en riktigt seg smet, alltså ingen deg.

3. Klä en 1 1/2 liter brödform (funkar med 1 liter också) med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö på lite mjöl uppepå.

4. Grädda nere i ugnen i ca 55 min. Brödet ska vara torrt när du känner med sticka.

Kan verkligen varmt rekommendera dig att baka denna snabblimpa. Går som sagt på nolltid att svänga ihop och så sköter ugnen resten.

Du kan också variera det om du vill.

• Ha i nötter, frön eller torkad frukt om du gillar det.

• Smaksätt med brödkryddor eller varför inte bara lite anis.

• Gör ett annorlunda bröd och riv i 2 dl parmesan och färsk rosmarin som du hackat. Mums!

• Hacka i massor med färska örter.

Annat gott bröd

Tekakor i långpanna

Norska tekakor

Lantbröd

10 minuters frallor

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att baka denna havrepaj med citronfluff. Kan lova att den skulle passa perfekt till en god fika i sommar.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• Goda sallader 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
20 days ago

Hej Nina
Hur blir konsistensen på brödet nästa dag? Jag är själv i hushållet,därför undrar jag är det bäst att frysa den kanske?

Kerstin Persson
Kerstin Persson
20 days ago

Ska baka det idag!

Anne-Maria
Anne-Maria
16 days ago

Följde receptet och det blev inte bra. Använde rågsikt o h hade i hackade nötter. Degen blev ganska tjock och färdiggräddad så var det stora sprickor i brödet så det blev bara smulor när vi skar upp det. Tror inte att jag gör det igen!

Helen
Helen
10 days ago

Hej ser gott ut, fungerar det med rivna morötter i? Hur mkt isf? Tack på förhand 🌷

Nästa inlägg

Salviapasta med brynt smör och nytt utekök

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x