Godmorgon vÀnner!
Halva dagen har strax gĂ„tt och jag har hunnit med bĂ„de storhandling, plocka in allt och jobbat en stund hĂ€r pĂ„ förmiddagen. Nu sitter jag hĂ€r och redigerar bilder och tĂ€nkte att jag kickar igĂ„ng dagen med att bjuda dig pĂ„ ett kakrecept som du kanske kan testa i helgen? VaniljhjĂ€rtesnittar kallas dom och jag kommer faktiskt inte ihĂ„g var jag hittade inspirationen till receptet. Kan verkligen rekommendera dig att testa detta recept, sĂ„Ă„Ă„Ă„ goda. Tony Ă„t hur mĂ„nga som helst igĂ„r….haha. Han gillar ju inte nĂ€r jag bakar för gott för han kan inte lĂ„ta bli det dĂ„. đ Tur det Ă€r fredag idag, dĂ„ fĂ„r man vĂ€l gotta sig tĂ€nker jag.
VANILJHJĂRTESNITTAR, ca 16-20 st
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 Àggula
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
VaniljkrÀmsfyllning:
Köp marsanpulver och gör vaniljkrÀm
eller gör egen efter detta recept
Gör sÄhÀr:
1) LÀgg i alla ingredienser till mördegen i en köksmaskin, blanda runt tills du har en kakdeg. Du kan ocksÄ nypa ihop den med hÀnderna och göra en deg sÄ. Rulla degen till 2 rullar som du placerar pÄ bakplÄtspapper pÄ en ugnsplÄt.
2) Tryck försiktigt en skÄra med fingret i varje rulle. Tryck inte för hÄrt sÄ det blir för lite kvar av sjÀlva kakdegen, dÄ gÄr dem bara av sen nÀr de Àr fÀrdiggrÀddade.
3) Blanda i ordning vaniljkrÀmen och klicka ut den i en strÀng pÄ rullarna. GrÀdda i ugnen pÄ 200 grader i ca 10-15 min. Pudra över lite florsocker och dela dem i snittar nÀr de svalnat av lite.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Inspireras gĂ€rna av dessa hĂ€rligt goda recept:Â
Nutellakakor med 4 ingredienser
Kram Nina
Var tvungen att testa dessa idag! đ
Mina flöt inte ut som dina, jag var iofs lite försiktig med att platta ut dom lite…..
Tack för mĂ„nga goda recept! â€ïž
Ha en fortsatt trevlig helg!
Tack Nina för massa goa recept! Vaniljsnittarna var ju âto-idĂ©-forâ. Rekommenderas Ă„ det varmaste!
SĂ„ roligt att du gillar! đ
Hej! SÄ goooooda! har sparat receptet ett tag och idag var det dags! LÀnkar dig och dem frÄn min blogg imorgon om det Àr ok?
Stor kram fina du!
Louise
Absolut! SĂ„ kul att du gillar! â€ïž
Om jag anvÀnder marsan ska det vara kok eller kallrökt.
Kallrörd. đđŒđ