Saffransbullar med vit choklad

Oj oj så gott!

Vill du baka de godaste saffransbullarna till jul (eller när du vill förresten, de är ju lika goda året runt) så kan jag verkligen tipsa om dessa. Varenda gång de bakas här hemma så är det strykande åtgång, varje gång jag bjudit på dem vill dem ha recept. Så jag börjar ana att jag skapat ett succérecept på saffransbullar. 🙂 Saffransbullar med vit choklad har något alldeles speciellt över sig, den vita choklad gifter sig med saffransbullen på ett alldeles förträffligt sätt alltså. Om du nu funderar på vilket saffransbullerecept du ska använda så tipsar jag verkligen om detta.

Jag har en hel kategori som jag döpt till saffran, så vill du inspireras av massor med goda saffransrecept så klicka in HÄR.

När du bakar med saffran ska du alltid tänka att saffranet liksom torkar ut degen så alltid lite mer vätska av något slag i saffransdegar. I detta recept har jag använt mig av creme fraiche och det är succé ska jag säga dig. Fr o m nu kommer jag alltid använda det, gärna fet variant för saffran älskar fett.

Vill du bjuda på en efterrätt med saffran som kommer få folk att smälla av kan jag verkligen rekommendera denna som du serverar i glas, inte bara supergod, den är vacker också! Klicka HÄR för recept.

Älskar den gyllengula färgen, man blir ju glad av bara färgen. Till glöggmyset ska absolut dessa godingar bakas. De är så sjukt goda. Ska också baka glutenfria, brukar använda mig av detta recept (<klicka), blir sååå goda!

Saffransbullar med vit choklad, ca 35 st

5 dl mjölk
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 12-13 dl vetemjöl

Fyllning:

200 gr mjukt smör
200 gr vitchoklad

Pensling:

1 ägg
Pärlsocker

Gör så här:

1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader.

2) Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Jag kör den så länge tills den släpper kanterna fint i degbunken. De ska vara precis så de släpper, då blir dem som saftigast.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

5) Riv den vita chokladen eller skala den med en potatisskalare. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.

6) Kavla ut varje degbit till en rektangel,  cirka 1 cm tjock.

7) Bred smöret över plattan och strö den rivna chokladen över,  vik den på mitten så du får en rektangel. Skär sedan 2-3 cm breda bitar, snurra ändarna åt varsitt håll och snurra den sedan runt ett av dina fingrar. ”Knyt” ihop änden underifrån.

8) Lägg rullarna pappersformar på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg till penslingen. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och grädda i 8-10 minuter. Ät & njut!

Såhär tyckte min man första gången han smakade dessa bullar:

Det kan man kalla ett gott betyg! 🙂

Nedan får du några smakprov på vad för recept som finns på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Img 3966 1.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR (<klicka)

Img 3968 1.jpg

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

 

125
10 kommentarer

Livet

Gomorron mina bloggvänner! ❤️

Det är 2 dagar kvar till mensen ska ramla in och min kvinnokropp är i fullständig kaos. Igår somnade jag vid halv 10 och vaknade strax efter 12 och har inte sovit sen dess. Det är mycket som far i mitt huvud nu och kroppen är inte riktigt med.

Ni brukar tipsa mig om massor och ni är jättegulliga verkligen. Ni gör det ju av omtanke, det vet ju jag. Men när jag är i det här skicket så är jag noll mottaglig för att prova något nytt. För mig att prova en nytt tillskott, medicin eller liknande krävs det mycket mod. Det där är en rädsla som sträcker sig way back och som gör sig extra påmind när jag är under isen.

När min PMS är som den är nu så är den skoningslös och jag är absolut inte mig själv dessa dagar. Dock så kan jag bli lite irriterad över att allt oftast skylls på pms när man har det. Man kan ju faktiskt vara irriterad på faktiska och riktiga saker liksom, behöver inte alls vara förknippat till pms men däremot kan jag tänka mig att det blir lite dubbelt upp. Såklart.

Egentligen ville jag inte skriva något om det, men jag måste få det ur mitt system. Den senaste 1,5 veckan har jag fått besked om 2 människor som jag känner som gjort så mitt hjärta gått lite sönder. Sjukdomar är så jäkla skoningslösa alltså, mitt hjärta går sönder med deras familjer som genomgår de där resorna med dem. Jag orkar snart inte höra mer om den där skitsjukdomen, när ska det ta slut? När ska ett botemedel hittas så vi kan utrota det? Är jag extra känslig så blir jag rädd, som helvetet alltså. Är det en fråga om när man får det själv, inte längre om…..

Unga människor ska få vara mammor och pappor, de ska få bli mormor och farfar. Det ska inte handla om operationer och cellgiftsbehandlingar och en urgrundsrädsla för om man ska få fortsätta leva! Man ska få se fram emot de där barnbarnens glada skratt och knubbiga lår och blöjrumpor, man ska få gå på sina barns bröllop och planera sin pension. Alla resor man ska göra, all frukt man ska få njuta av som man planterat i denna värld. Det ska inte tillbringas i sjukhuskorridorer….. fan, det måste få ett slut nu!

Har en av mina närmaste vänner som genomgått den vidriga resan redan. Genomgår fortfarande, det är inget som bara är klart när man är färdigbehandlad. Då följer en enorm rehab både i själ och hjärta men också kroppsligt. Alla rädslor som landar hos en när det värsta är över. Fifan!

Jag går sönder, på riktigt!

Ibland brukar jag tänka på att det kanske är dumt att dela med sig så mycket av sig själv såhär. Ni är ju galet många som läser här vet ni. Men jag kan gå på ICA och stå för varenda rad, livet är ju såhär jäkla pissigt ibland. Livet tar en med storm, allt från att man får hemska besked till att man själv går under av sin pms. Men som jag skrev, jämförelsevis så kan jag ha 100 ggr värre pms så länge man slipper den förbannade skitsjukdomen. Jag vill och kommer inte skriva dens namn, den ska inte få smutsa ned vår plattform vi har här, ni och jag. Så är det!

Dom är i mina tankar varje dag nu. De är med i mina önskningar om beskydd och jag tänker inte tro något annat än att allt kommer att gå bra! ❤️

Vi hörs sen fina ni!

Kram Nina

3
15 kommentarer

IW-ladies

Inlägget innehåller annonslänk genom Reklam för Cellbes

Har inte glömt bort er, faktiskt inte glömt bort bloggen även om det verkar så idag. Förlåt för det. När dagen går i ett och man inte förberett inlägg så gapar det tomt här på min sida.

Jag brukar ju jobba från den tiden jag vaknar ungefär. Vaknar jag 02 så brukar jag jobba mellan 02.30 och 6.30 på morgonen. Galen tid att jobba, jag vet, men det är jag och bagarna. Då brukar jag ofta uppdatera lite recept och förbereda ett och annat inlägg för veckan. Jag uppdaterar också min FB-sida med recept och går igenom mail.

Gör jag inte det jobbet på morgonen måste jag göra det nångång under dagen, men har jag då vaknat senare och har fullt upp så blir det lätt att första inlägget inte kommer in förrän sent på dagen. Som idag.

Jag som älskar att skriva morgoninlägg t ex kan tänka flera ggr på en dag på att jag missat skriva till dig. Antar att det blir så när man bloggat så länge som jag gjort. Jag har snart bloggat i 15 år också….. sjukt!

I alla fall, det här inlägget kommer innehålla hela dagen då kan man säga. Så som det skulle sett ut om jag bloggat från morgonen.

På förmiddagen träffades mamma och jag och skulle besöka Dollar Store som vi nu fått här i lilla småstaden. Tänkte inte handla något men det vet man ju hur det blir med det….

Det blev en del ändå, kom ut med 2 påsar. Så vad lyckades jag få med mig då?

Perfekt till jul. Göra Jansson i och finska lådor. Serveringsfaten älskar jag också, perfekt för vårt lilla glöggmingel vi ska ha på Söndag.

Torrschampo, Ajax och Yes Platinum. De där disktabletterna är bäst, helt klart.

Hahah! 20 spänn. Aldrig testat att ta på henne något. Blev ju tvungen att prova.

Hon spann och la sig bredvid mig och somnade på stört. Alltså, Majlis gillar ju täcke och filt. Hon ligger gärna under och myser. Minns ni när jag frågade varför hon låg och skakade i kroppen korta stunder? Då skrev någon att de gör så för att få upp värmen. Då började jag bädda ner henne och då somnade hon och slutade. Kanske hon tror att hon har ett täcke på sig bara? Jaja, fortsättning följer.

En kruka i mässing.

Isfacklor till Milos tårta på tisdag, han fyller 2 siffrigt!

Guldiga ljusstakar och så dessa jättestora porslinskulor. De ska få pryda ett Mateusfat bland lite guldkulor.

En guldig liten julgran som passar i hallen!

Bästa bästa! Torka fram och bakstjärt, torka om man spiller, snorkråkor, smuts, perfekt i bilen, snabbtvätt av armhålor. Ja men användningsområdena är ofantligt många!

Ja men en vinflasketröja måste alla ha. På söndag ska den klä glöggflaskan. Så superkitchigt men jag var ju bara tvungen! Hade man haft en hamster hade man kanske kunnat kränga på den som en tröja på den. Haha, nä jag bara skojar, tänkte så jag inte får skäll av någon med hamster nu.

Mamma ba: ”Sån här måste man ha!” Okej sa jag och köpte den. En dammtorkare. Jag som alltid blöttorksdammar, ja jag gissar att jag får lära om. Eller så varvar man. Men jäklar i lådan vad den här gamla tofsvipan ska få åk nu.

Sen hade vi lite kul också. Skapligt schyssta diadem va?

Det blev lite pepparkakor också, ska jag vara helt ärlig så tokdiggar jag inte att baka pepparkakor direkt. Bakar jag så är det lite för Milos skull, att han får vara med och röra runt lite. Annars köper jag pepparkakor. Får man säga så när det förväntas att man ska älska allt med bakning?

——————————————————————–

Jaha, IW ladies då? Hur har det gått för er? Jag fick ihop 3!!! promenader denna veckan. Fifan, jag har ökat med 150%!

Så jäkla glad! Nu kanske jag kan komma igång igen på allvar?! Älskar känslan av att vilja ta sig ut!

Hur går det för er? Skatan, long time no see….

Camilla, Elin, Katrin, Åsa, Åsali, Jennika med många fler! Rör ni på er? Hur känner ni er? Piggare, gladare, jämnare i humöret, lycklig eller är set kattskit? Berätta för mig!

———————————————————————-

Måste ju också snabbt tipsa om att Cellbes nu har 20% rabatt på allt inom HEM (⬅️länk).

————————————————————————-

Sist men inte minst! Vi måste testa att göra egen glögg hörni! Det verkar ju vara hur enkelt som helst och svingott tror jag. Lyssna bara!

HEMGJORD GLÖGG

En flaska vin
1-2 dl vodka
4 tsk strösocker
2 tsk råsocker
2 kanelstänger
10 kryddnejlikor
15 hela kardemummakärnor

Gör såhär:

1) Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll i vodkan och rör om.

2) Häll upp i flaska eller drick på en gång. Servera gärna med några skivor apelsin, vill du kan du klämma i några droppar apelsin i glöggen. Supergott!

Sådär, det blev ett långt inlägg. Hoppas Du haft en bra tisdag, imorgon kör vi redan Lill-lördag! ❤️

Kram Nina

1
13 kommentarer

Snart 15 år….

Haha, måste berätta. Vi firar ju 15 år ihop jag och Tony, på fredag är det alltså 15 år sedan som vi träffades. I alla fall. Nu när vi suttit och planerat vad vi ska hitta på så började vi prata om oss.

Frågade t ex honom på vilket sätt han tycker att vi är olika? Vilken är vår största olikhet?

Äsch, vi är ju som brorsa och syrra, så sjukt lika ju”…..hahahaha! Iiiiiiuh!

Vi är otroligt lika på många plan, men när det kommer till att vara känslig så slår jag honom med hästlängder. Han är inte ens i närheten. Tack och lov! Hur skulle det vara om vi båda trummade sönder i känsloregistret? En sån relation måste ju typ vara turbulent, eller? Så tänkte jag. 2 galna människor ihop…..

Man har ju haft en del minnen ihop genom åren. Jag har t ex hunnit vara brunett, rödhårig, blond, svarthårig och brunett igen. Vi har delat både lycka och sorg, vi har glatts åt framgångar men också tröstat varandra när saker gått åt helvete.

Inte en sekund ångrar jag att jag vågade satsa på vår relation. Fast han var yngre, fast det kändes som en dålig idé från början. Inte kunde jag veta att jag 15 år senare skulle vara mitt lyckligaste med honom.

Inte så konstigt kanske, jag fann ju min människa, min allra bästa vän! ❤️❤️❤️

0
3 kommentarer

4 tips för bra hud

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel

Höst och vinter brukar göra skit med huden, i alla fall för mig. Nu har jag det bästa produkterna man kan tänka sig. I vanliga fall så skulle min hud ha reagerat med lite torra små fnöskeflarn i ansiktet, vara stram och glåmig. Usch för sån hud säger jag. Makeup sitter inte fint och man känner sig allt annat än fräsch. Det är dessa torra små flarn som gör att man ser både glåmig och sliten ut. Huden blir rynkigare och linjerna syns liksom mer.

Inte för att det nu skulle vara hela världen, rynkor och linjer kan man inte springa ifrån i min ålder. (Jo på bild såklart, med mer ljussättning t ex ). Men i annat fall så är det svårt, dock så kan man råda bot på torr och fnöskig hy som faktiskt föråldrar ännu mer och jag har verkligen (ifrån hjärtat) hittat de absolut bästa produkterna och bästa knepen för det.

Här är mina knep!

1) Skrubba huden med en ansiktsskrubb minst 1 gång i veckan. Är det som nu så kör jag 2 ggr per vecka. Jag använder en superbra och skonsam skrubb från Dermalogica. Den är risbaserad och aktiveras av vatten. Skrubb tar bort torra hudflagor, alla döda hudceller och gör ren huden för att ny ska kunna komma fram. Lite som att slipa bort skavanker.

Dermalogicas produkter är lite dyrare, men jag tycker att de är det absolut bästa på marknaden!

Just nu finns ett paket med fuktkräm (samma som jag använder, tvättgel (samma som jag använder) och den här skrubben till rabatterat pris, skin care trio HÄR.

2) Använd fuktgivande ansiktsmask minst 1 gång per vecka. Detta brukar jag försöka göra i samband med att jag skrubbar ansiktet.

Antingen så använder jag en sån fruktsmak som man lägger på ansiktet, det är en anatomisk mask som är hur smidig och enkel som helst. Den här från Anatomicals är härlig.

Eller så kör jag den här som heter 3) Är supernoga med både tvätt och fukt morgon och kväll. Märker direkt om jag somnat med smink på kvällen t ex. Då har jag direkt som torra små flikar i hela och så ser jag 100 ggr rynkigare ut. Är jag duktig och sköter mig morgon och kväll är det inga problem, jag använder Dermalogicas special cleansing gel.

Den beter sig som en tvål men är allt annat är en uttorkande tvål. Den lämnar huden uppfräschad och len, alla kvisslor på hakan försvann på bara några dagars användning. Den är superdryg, min tvätt köpte jag i våras och inte ens hälften är använd ännu. Tips tips!

Min fuktkombo är denna. skin hydrating booster. Det är alltså en fuktkräm och en fuktbooster, min rutin är att jag trycker ut lite kräm i handen, sen blandar jag i några droppar booster i det. Sedan smörjer jag hela ansiktet med det.

Helt underbara produkter som jag varmt rekommenderar. Boostern är verkligen en fuktexplosion. Huden slätas ut, återfår lyster och fina linjer minimeras. Innehåller fuktgivande hyaluronsyra och närande algextrakt som hjälper till att återställa funktbalansen.

Det finns ett set med både tvätten, fuktkrämen och boostern i samma till rabatterat pris! Skin Care Trio och du hittar den HÄR.

4) Ge huden lite swooooosch! Åh jag har en favoritprodukt från Kerstin Florian som jag verkligen avgudar!

Jag fick testa den här produkten för första fången för flera flera år sedan. Föll som en fura och har sen dess älskat den. huden och gör den fräsch.

Mitt bästa knep är att alltid dra på några swoosch när man sminkat sig, jag har den i väskan under dagen och brukar spraya på under dagen också. Den är perfekt att använda som ansiktsvatten direkt efter tvätt också. Dessutom doftar den magiskt.

Just nu har NordicFeel 20% på alla sina produkter så in och fynda till dig själv eller någon annan.

0
3 kommentarer

Creme brulée

En av de absolut godaste efterrätterna av alla är creme brulée! En stor favorit i vår familj. Den knäckiga sockriga ytan och så den härligt krämiga insidan som smakar ljuvligt!

PANNACOTTA 4 pers

0,5 krm vaniljpulver (eller 1/2 vaniljstång)

2,5 dl vispgrädde

0,75 dl mjölk

4 äggulor

0,75 dl strösocker

1 msk råsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 150 grader. Skrapa ur fröna om du har vaniljstång.

2) Koka upp vaniljstång (har du inte stång så behövs det inte) vaniljfrön, grädde och mjölk. Ta av från värmen och låt stå och dra i ca 10 min.

3) Rör ihop äggulor med socker. Blanda sedan i gräddmjölken.

4) Fördela ut smeten i ugnssäkra formar. Ställ formarna i en djup plåt med vatten. Låt gräddas i 40 min. Testa om de är klara genom att skaka till på formen, de ska vara fasta i konsistens.

5) Vid servering strör du råsocker över formarna och bränner med en brännare. Har du ingen brännare ställer du den högt upp i ugnen och sätter den på 250 grill. Håll koll då den kan gå fort för sockret att brännas.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av fler recept:

Banan & chokladpaj

Lyxig chokladtårta

Vit chokladpannacotta

Kram Nina

8
Kommentera

MÅNDAGLISTAN

Dags för MÅNDAGSLISTAN!

Jag gillar att skriva den då jag får sammanfatta min vecka som gått litegrann. Det kallas visst reflektion. Reflektion betyder egentligen tänka igenom. Att reflektera över saker som hänt eller saker man upplevt gör gott det.

Att ha tid för reflektion är viktigt. Till för bara några år sedan så gjorde det aldrig. Körde bara framåt och oroade mig, typ så. Nu kan jag reflektera över de enklaste händelserna. Det utvecklar en. Sen ska man inte hänga i dået för mycket men jag tror det är viktigt att tänka hur allt blev. Jag brukar ha 5 frågor till mig själv. Hur det upplevdes av mig, gav det mig något, borde jag göra annorlunda nästa gång och är det något jag ska göra igen?

Som min utställning, där är det riktigt bra att reflektera. Att reflektera över relationer är också viktigt. Både kompis och kärleksrelationer. Det är så man är snäll mot sig själv och sin själ. Well well, sorry för att jag svävar ut….

Dags för MÅNDAGSLISTAN!

Hur ser din dag ut idag?

Jag ska jobba, har redan hunnit jobba i några timmar. Sen ska jag fixa hemma. Jag ska stuva om lite byråer och fixa i Milos och vårt rum. Har rensat en massa kläder och ska åka med dom till en kompis nu så hon får kika om hon vill ha något av det. Milos garderob ska också rensas och det får kusin Neo ärva. Så bra när man har någon som man kan ge kläder till så de kommer till användning då de inte är nå fel på dem.

Vad var bäst med förra veckan?

Här måste jag gå tillbaka och kika vad jag gjort egentligen? Ok, så jädra bra att ha en blogg ibland som man kan gå tillbaka och se vad det är man pysslat med egentligen. Jag som har norra Europas sämsta minne. Det måste bli bår supermysiga middag på Pinchos i fredags med Maria och Noel. Sen blev det häng hemma hos Maria till sena kvällen. Så mysigt!

Vad var sämst med förra veckan?

Min sömn utan några som helst tvivel. Den var katastrofal verkligen. Vet inte om det var fullmånen eller den härliga PMS: en som började göra sig påmind.

Har du gråtit något?

Yes! I lördags. Tyst för mig själv. Jag var övertrött och för sliten så kropp och själ blev ledsen. Ibland är jag så trött på att känna så mycket, men frågan är om jag skulle vilja ändra det? Att känna medium om allt, när allt går som på en jämn lina. Skulle jag vilja det? Vet faktiskt inte, att känna mycket och brett gör ju att jag har ett rikt känsloliv. Jag älskar och gläds ju faktiskt lika hårt som tvärtom, vill jag vara utan det. Tror inte det faktiskt!

Veckans recept?

Det måste bli mina recept för det perfekta glöggminglet, dem hittar du HÄR!

Veckans tips?

Helt klart jackor! Jag hade på mig min nya dunjacka i helgen som du kanske såg.

Just den här jackan hittar du HÄR.

Älskar den här dunjackan från Everest! Lång så den går ned över rumpan, varm med 70% dun och 30% fjädrar. Den har också såna schyssta muddar vid ärmsluten som man stoppar in tummen i. Tycker fejkpälsen på luvan är sååå fin. Fejkpälsar brukar inte vara så fina tycker jag!

Jacka 1 HÄR // Jacka 2 HÄR // Jacka 3 HÄR // Jacka 4 HÄR

Här är några fler jackor som jag tyckte var jättefina! Just idag är det CyberMonday på Stadium och de har 25% på ALLT i Webshop! Du hittar deras webshop HÄR!

Veckans planer?

På torsdag är jag bjuden på Tyrols julbord, vi ska få testa och se vad vi tycker, ska bli spännande. På lördag fyller min fina mamma år. Fredag är en stor dag, då har jag och Tony varit tillsammans i 15 år. F E M T O N! Hur är det ens möjligt? Hur har tiden gått så fort? Jag fattar inte, vad hände? Det måste vi ju fira på något sätt också. Vi har bara inte bestämt hur ännu…. vi får se?

Veckans fundering?

Mina glas. Har en hel del inspiration men hinner inte riktigt med som jag vill. Har gjort ett gäng nu men varje tar ju sin lilla tid att göra. De ska målas i olika omgångar, sen ska det brännas också. Där ligger mycket av mina funderingar! Idag ska jag fota dem vid dukat bord.

Veckans önskan?

Lite fokus. Det önskar jag. Den brukar vara ”gone with the wind” när jag har PMS. Har så svårt att fokusera när jag är i det tillståndet så det önskar jag mig massor av.

Nu ska jag jobba vidare! Vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
5 kommentarer

Tjusningen med att handla

Godmorgon!

Här är man och handlar i ottan, älskar att handla tidigt. Knappt en kotte som är och handlar då. Man får gå runt och strutta hur som helst. Det är lugnt och tyst och man får gå ifred. Älskar’t!

Hittills har det blivit lite fairtrade rosor och en honungspomelo. Har du testat det? Det är sååå gott! Det ska vi smaska på ikväll tror jag.

Hepp, dags att handla vidare. Annars börjar nog folk undra vad jag pysslar med!

Ha en fin dag så hörs vi senare med en MÅNDAGSLISTA bl a.

Kram Nina

1
2 kommentarer

Vackert

Gokväll!

I soffan, så skönt att ligga här med katten på magen och skönaste morgonrocken på. Nu har vi varit iväg och flängt hela dagen.

Började med en iskall men riktigt skön promenad. Alltså hur vackert är det i naturen med frosten? Otroligt, kan känna att man bara vill ställa sig och titta.

Det var skönt och komma hem med sina iskalla skinkor och få äta frulle med varmt grönt mango te.

Efter morgonfix hemma så for vi iväg mot Näsby Slott. Det gick inte fort med släpkärran i bak. Men jag som äääälskar att åka bil kan ju bara älska när jag vet att det blir någon timma att bara sitta och fisa i en bil.

Vi sladdade förbi Barkarby då vi hade lite ärenden där. Som ni ser är det lite svårt att få normala bilder på Milo för tillfället.

Blev en sväng förbi Pizza Hut. Tipsar om deras glutenfria pizza, den är sååå god! Kan erkänna dock att jag satt och sneglade på Milos panpizza och hade nästan kunnat offra lite magont för att smälla i mig den. Fifasen så god den såg ut! (Milos min, hahaha).

Slottet var så harmoniskt igen när vi kom. Det fanns några afternoon tea:are kvar men de flesta hade gått. Båda sittningarna var visst fulla.

Idag fick jag äntligen se målningen som konstnären Zorn gjort i taket på Näsby Slott. Så fin är den och det kändes stort att stå där och titta på den. På nedre våningen har Bruno Liljefors målat en målning på ena väggen. Så coolt!

Nu är möblerna hämtade och tavlorna med. Ska hänga lite tavlor här hemma, har faktiskt saknat dem. Nu har också Milo fått en av byråerna i sitt rum. Blev riktigt coolt i hans killrum.

Nä, nu är jag så trött så jag gäspar käkarna ur led. Tony är laddad för fotpill ser jag….. hahahaha….

Ha en fin kväll.

Kram Nina

0
Kommentera

Pulled Chicken JULMUST

Nu ska du få ett riktigt trevligt söndagsrecept att njuta av en dag som idag. Detta är perfekt om man bara planerat att vara hemma och inte göra något alls. Denna rätt tar nämligen en stund att tillaga.

Du kan med fördel köra den i en crocpot om du har någon, så mumsigt och gott!

RECEPT PULLED CHICKEN JULMUST

6 st färska kycklingfiléer
3 dl smokey bbq sås
1 dl rhode island dressing
1/2 dl HP sås
1/2 dl farinsocker
salt
peppar
2 dl julmust

Gör såhär:

1) Lägg i kycklingfiléerna i en gjutjärnsgryta. Häll över bbq sås, rhode island dressing, HP sås, salt och peppar.

2) Rör om ordentligt. Låt sedan allt koka på medelvärme i ca 1 timme. Det ska gå att trasa sönder kycklingfileerna med en gaffel när det är klart. Var noga med att röra om lite då och då. Det kan brännas fast då det är socker i.

3) När kycklingen kokat klart trasar du sönder allt och häller sedan på julmusten. Låt stå i ugnen på ca 150 grader i ytterligare 20 minuter. Rör om allt och servera.

Pulled chicken går att servera på många olika sätt. I tortillabröd som tacos, till ris eller t.o.m potatis. Vi serverade det i frallor med coleslaw, grönsaker, picklad rödlök och vitlökssås.

0
2 kommentarer
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow
Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...