Kycklingfärsgratäng med Västerbottensost

Ja men vad säger ni? Dags för lite nya recept va? Har ju saknat att ta fram nya recept sååå mycket, så med full mundering av värktabletter i kroppen så har jag faktiskt fått ihop några recept. Åh, alltså det är verkligen min terapi det där med att stå och slamra i köket bland kastruller och bunkar. Så även om jag haltat fram och inte kunnat böja mig så har jag på något sätt roddat ihop det, nåväl…med hjälp av maken såklart. Han har fått plockat fram ingredienser och tunga stekpannor så jag kunnat göra det allra viktigaste. Idag ska jag bjuda dig på en riktigt god kycklingfärsgratäng med Västerbottensost som jag lagade häromdagen. Krämig och så god, jag älskar ju krämiga gratänger. Denna kycklingfärsgratäng har massor med god smak av både vin och västerbottensost. Godast är kycklingfärsgratängen att servera med en klick av min supergoda vitlökssås (<klicka för recept) och en härlig grönsallad (<klicka för tips på sallader).

Missa inte: Mina 10 populäraste kycklingrecept


Jag älskar ju att laga mat på kycklingfärs, enkelt och alltid ett gott resultat. Tipsar dig verkligen att variera matlagningen från vanlig köttfärs till kycklingfärs, testa vetja!

Kolla också: 10 populära gratänger


Kycklingfärsgratäng med Västerbottensost

Mer gott med kyckling: GODASTE KYCKLINGGRYTAN // KYCKLING I KRÄMIG BALSAMICOSÅS // KYCKLING GRATINERAD I BACONSÅS

INGREDIENSER:

500 g kycklingfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

2 dl vitt vin

2 1/2 msk kalvfond

1 tsk torkad timjan

2 tsk malen paprikakrydda

500 g valfri pasta

1 fl pastavatten

2 dl grädde

salt & peppar

3 dl riven västerbottensost

1 tomat

Gör såhär:

1. Skala och hacka både den gula och vitlöken. Stek mjuk i lite olja, blanda i tomatpure och låt den fräsa med en stund. Häll i vinet, kalvfond, alla kryddor och låt det puttra tills vinet nästintill kokat in.

2. Koka pastan, tänk på att koka den al dente (koka ca 2 minuter mindre än vad som rekommenderas), spar 1 dl av pastavattnet. Häll i pastan i en ugnsform med lite olivolja på botten.

3. Ha i kycklingfärsen i lök/tomatpure/vin puttrandet och stek den klar. Häll i pastavattnet och grädde, låt puttra i några minuter. Rör om då och då.

4. Häll kycklingfärssås över pastan, blanda ihop. Toppa med riven västerbottenost och några tomatskivor. In i ugnen på 225 grader tills osten börjar få fin färg.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget. 

Hoppas du testar att laga den här kycklingfärsgratängen, i vår familj gjorde den succé! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Variera kycklingfärsgratängen om du vill, testa vanlig köttfärs och byt ut vitt vin mot rött. Då har du en helt annan gratäng.


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

20
Kommentera

Livstecken

Ja men hej, och ursäkta frånvaron, det har varit en del tuffa dagar att ta sig igenom. Nervsmärtan har varit skoningslös och jag lite deppat ihop av att ha det så jobbigt så jag har försökt att bara få dagarna att gå så bra man nu kan. I måndags var jag dock till en läkare och hans klinik, en läkare som är specialiserad på smärta.

Första besöket är gjort, han har nu manipulerat mitt bäcken rätt, det satt helt fel till att börja med. Nästa steg är en kortisonspruta. Jag känner kanske en liten liten förbättring, har kunnat gå lite vanligt kan man säga. Så pass vanligt att jag inte riktigt minns när jag kunde gå obehindrat med mitt vänstra ben, så mitt bäcken har suttit fel alldeles för många år. Har liksom inte kunnat ta ut mitt vänstersteg sedan jag fick barn. Det kan jag nu. Jag kan sitta korta stunder och smärtan är kanske inte riktigt så genomborrande som den hittills varit. Peppar peppar! Vill inte jinxa något såklart, men kanske kan det vara så att jag hittat det som kanske ska lösa det här problemet som plågat mig i över 1 1/2 år nu. Vi får se, jag tar dag för dag nu och lever i nuet. Hoppas på det bästa såklart!


Har dagar som jag t.o.m. fått på mig vanliga kläder. Lyx om ni frågar mig. Det är inte alls självklart!

Med dessa rader ville jag mest bara ge ifrån mig ett livstecken, finns på Instastory för er som vill följa även den här ryggresan. Du hittar min instagram HÄR!

Idag kommer det lite nya recept som jag lyckats knåpa ihop!

Kram Nina

36
Kommentera

Mazarinrutor i långpanna

Ja skulle ni fråga min man vilket som är det godaste bakverket så skulle han svara mazarinrutor. Alla dagar i veckan, det absolut bästa han vet. Dessa Mazarinrutor blir såååå goda! Brukar bjuda på dem på min födelsedag, med lite rosebubbel till blir det så festligt då det är inte klokt!

Missa inte: 125 recept på mjuka kakor


Riktigt trevligt att bjuda på såhär på ett stort tårtfat. Detta blev verkligen hur gott som helst, och frågar man Tony så är det de godaste man kan äta!

En av de mest populära kakorna på sidan: CITRON & VANILJRUTOR


Mazarinrutor, 20 st

Testa också: CHOKLADRUTOR MED CHEESECAKEFYLLNING // JORDGUBBSRUTOR

350 g smör
200 g mandelmassa
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk bittermandelolja (kan uteslutas)
6 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker

Glasyr:

4 dl florsocker
ett par matskedar vatten
några droppar citron

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och riv sedan mandelmassan.

2) Blanda alla de torra ingredienserna, inklusive strösockret.

3) Vispa upp äggen, häll i mjölk och vispa runt det.

4) Rör i hälften av mjölblandningen, rör om. Ha sedan i resten och rör om tills du har en någorlunda jämn smet.

5) Ha i den rivna mandelmassan och sist det smälta smöret. Rör om tills smeten är jämn (förutom de härliga mandelamassa bitarna då).

6) Klä en bakplåt (jag använde en plåt som var ca 35×25 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten i den. Bred ut den jämnt. Grädda i nedre delen i ca 25 minuter.

7) Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten till en jämn smet, droppa i några droppar citron. Bred över glasyren på den avsvalnade kakan. Låt stelna innan du skär upp kakan.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul om du bakar dessa rutor, berätta gärna om du gör det. Tips för lite förändring, ha i någon smaksättning. T ex lite hallon i glasyren.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

35
2 kommentarer

Stufato Italiensk gryta

Wow hörni, vilken smarrig Italiensk gryta jag lagade häromdagen. En Italiensk gryta som heter Stufato, en Italiensk gryta som jag gjort om lite från vad man brukar ha i originalgrytan och sen så gjorde jag den i min croc pot. Det behöver man verkligen inte, går lika bra i en vanlig gryta såklart men det var väldigt smidigt och bara kasta ned allt i den och låta den stå på i 3 timmar. Stufato är en supergod italiensk gryta med mycket smak, den är mustig och passar riktigt bra att äta med ett gott bröd. Synd jag inte hade surdegsbröd hemma för det tror jag blir en riktig höjdare. Eller mitt lantbröd (<klicka), det blir nog också väldigt gott! Men du kan självklart äta den med t ex ris & potatis också.

Missa inte: Mina 20 populäraste kötträtter



Stufato är proppad med massa godsaker må du tro, och allt bara gifter sig så fint ihop. Fläskkarré som fått gå länge i crock-pot, ja det är ju en dröm så mört det blir. Karré i sig är ju ett väldigt smakfullt kött med mycket saftighet. Är man grillfantast så är just skivor av karré ypperliga att låta gå länge på grillen under lock, tänk långkok fast i grillen, dom klarar länge med tanke på hur mycket fett som är insprängt i köttet. Se bara till att banka köttet innan grillen, då blir det bäst.

Kolla också: 38 goda grytor


Stufato – Italiensk gryta, 4 p

INGREDIENSER

400 g benfri fläskkarré hel i bit

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

2 dl vitt vin

3 msk kalvfond

1 förpackning 500 g passerade tomater

2 tsk torkad timjan

1 förp 400 g svarta bönor

1 förp 400 g kikärtor

Vatten om det behövs

Gör såhär:

1. Starta crock-poten om du använder det till detta recept. Jag hade min på högsta värme.

2. Skär köttet i mindre bitar. Bryn köttet på hög värme i olivolja, använd en stor gryta. Stek tills köttet fått lite yta.

3. Hacka lök och vitlök. Sänk värmen och ha i det. Det ska fräsas med tills det mjuknat. Rör också i tomatpure och låt det fräsa med i ett par minuter, avger mycket smak när det får fräsa lite.

4. Häll i vin, vatten, passerade tomater, fond, timjan och salta & peppra lite. Låt sedan koka på svag värme i ca 1 timme. Min croc pot fick gå i 3 timmar. Håll bara lite koll så den inte kokar för torr. Då är det bara att hälla i lite vatten.

5. När det är ca 5 minuter kvar av koktiden (för grytan) så häll i bönor och kikärtor. För crocpot så kan du ha i dem sista halvtimman.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget.

Hoppas du testar att laga den här grytan, i vår familj blev det väldigt uppskattat! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Riktigt mustig och god gryta som var väldigt god att servera med bröd som sagt. Men som jag skrev i början, du serverar den som du önskar.


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

29
Kommentera
Innehåller annonslänkar

25% på klänningar och favoritfrukost

Hej min vän! Ligger i sängen än och har inte riktigt vågat ta mig upp, morgnarna är värst att komma upp så jag drar mig för det. Men men, ska samla lite kraft och snart ta ta tag i dagen. Tänkte jag skulle tipsa dig om att Cellbes idag har sista dagen för erbjudandet med 25% på klänningar.



Klänning HÄR (<klicka)

Älskar dessa lösa lediga klänningar med lite härliga färger. Så otroligt skön på och känns sval. Har flera i just den här kvaliteten och kan inte annat än att bara älska dem. Du kan klä upp den med ett skärp i midjan och klackar. Eller som jag vardagligt med sneakers eller bara sandaler om det är riktigt varmt. Denna finns i 2 olika färger.


Klänning HÄR (<klicka)

En underbar klänning i luftigt utförande som finns i flera färger. Denna har jag även i rosa, också så fin! Samma med denna, underbar kvalitet och går att klä upp med lite härliga accessoarer och klackar.


Jeansjacka HÄR (<klicka)

En superskön superstretchig jeansjacka passar perfekt för de kyligare dagarna eller kvällarna. Denna finns även i en snygg blå denim också. Älskar den och kommer använda massor i sommar.

HÄR (<klicka) hittar du alla klänningar som det är 25% rabatt på just nu.

Idag tänkte jag väcka familjen med denna här nedan. Inte helt säkert att det kommer gå men jag hoppas. Denna går nämligen väldigt fort att göra så minimal tid att stå (som inte är så skönt just nu) i köket. Så tips tips! Den är sååå god och alltid uppskattad som frukost här hemma!


Pannkaksröra

INGREDIENSER: 

2 dl vetemjöl (för glutenfritt byt ut mjöl mot mjölmix och 1 msk fiberhusk)
3,5 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 1/4 dl mjölk
3 äggulor
3 äggvitor

Gör såhär:

1) Blanda vetemjöl (glutenfri mjölmix), strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Dela äggulor och vitor i olika skålar. Vispa i mjölk och äggulor i mjölblandningen. 

2) Vispa äggvitorna till ett vitt skum, jag brukar ha som riktlinje att det blir små bergstoppar när jag lyfter ur visparna ur smeten, då är det klart . Vänd ned detta i smeten försiktigt med en slickepott så fluffigheten blir kvar.

3) Klicka i smör i en stekpanna och smält på låg värme. Obs, det måste vara låg värme annars bränns pannkakan innan den gräddats klart. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

4) Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. När den är genomgräddad så drar du isär pannkakan till små bitar – ca 2-3 cm stora. Jag använde två trägafflar. Häll i lite mer smör och grädda den någon minut till. Den ska få lite gyllene yta så att säga.

4) Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och eventuellt lite vispad grädde och joregubbar. Sååå gott!

Önskar dig en fin dag så hörs vi snart igen! Har en såååå god köttgryta som jag tänkte tipsa dig om.

Kram Nina

14
Kommentera
Innehåller annonslänkar

Hallonkakepaj med mandelmassa

Nu ska du få recept på en så galet god Hallonkakepaj så du kommer svimma. Nej men detta blev så gott så familjen slukade den i ett nafs. Vi åt den Hallonkakepajen varm med vaniljglass. Den här Hallonkakepajen påminner lite om en överdel som är lite friterad, det är så svårt att förklara, du måste vara testa!

För många många år sedan så började min kärlek för bakningen på allvar, jag var tonåring och så intresserad av allt som hade med bakning att göra. Då fanns inga blanka härliga pastellfärgade magasin fullproppade med bakningsrecept, inte heller program som Hela Sverige Bakar och Köket på morgon TV:n. För att inte tala om recept på internet. Vilket lyx det hade varit. På sin höjd lyckades man hitta ett recept i någon gammal Året Runt som mamma sparat eller den rutiga kokboken. Den kunde jag bläddra i i timmar. Tänk om jag då hade vetat att jag skulle vara med i ”Hela Sverige Bakar” och driva Sveriges största Mat & Bakblogg? Då hade jag nog svimmat! Bakningen har betytt så mycket för mig, den har varit en läkande terapi när jag inte mått bra, som en vän som man kunnat återkomma till när livet varit extra jobbigt. Bakning för mig är att få fokusera på något helt annat än det som tynger en. Där är jag nu, med ett återfall av min diskbuktning/diskbråck för tredje gången så har jag inte mått så bra såklart. Det är lätt att gräva ned sig rent mentalt när man har så ont så man vill skrika, men så fort jag haft en bättre dag så har jag velat ställt mig i köket och bakat. Min terapi. Det har varit så skönt att få landa bland decilitermått och mjöl. Älskar det verkligen. Så har du en dålig dag är mitt tips att gå ut i köket och baka något riktigt gott.

Jag har 125 recept på mjuka kakor, du kanske kan börja med någon av dem! 😅


Det vackra blåvita fatet hittar du HÄR (bra pris just nu), hjärtformad pajform hittar du HÄR (<klicka)

Den här hallonkakepajen med mandelmassa blev som sagt magiskt god! På något sätt så visste jag att den skulle bli succé, det kan inte bli annat med smör, mandelmassa och hallon. 😅 Smeten du brer ut på hallonen är bara så magiskt god, lite seg och frasig samtidigt som den smakar himmelskt gott!

Missa inte: HALLONPAJ MED BRYNT SMÖR

Hallonkakepaj med mandelmassa

Fler goda pajer: MAGISKA INGREDIENS PAJEN // RABARBERPAJ MED BRYNT SMÖR // ÄPPELPAJ I GLAS

100 g smör

3 dl frysta hallon

2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker 

2 tsk vaniljsocker 

3/4 dl ljus sirap 

Ca 1 1/2 dl riven mandelmassa

Vaniljglass till servering

Mandelflarn

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Ta fram en pajform, ca 24 cm.

2) Smält smöret. Fördela ut hallonen i botten av pajformen. Riv mandelmassa och fördela den över hallonen. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och sirapen och rör om till en seg smet. Bred ut smeten över hallonen och strö på mandelflarn. Grädda den sedan i mitten av ugnen i 25-30 minuter, eller tills pajen fått fin färg. Den ska vara gyllene.

3) Låt svalna lite och servera den sedan med en härlig stor klick vaniljglass.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!

Hoppas du testar att den här pajen, i vår familj gick den åt som smör i solsken! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Som sagt var, bakning är för mig terapi. Det får mig alltid på bättre humör och känna mig bättre till mods. Jag vet att vi är fler som känner lika, är du en av dem?


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

20
Kommentera

Uppdatering smärtträsk

Hej hörni! Nu var det väldigt längesen. Jag har det rätt kämpigt och haft svårt att hitta smärtlindring som funkar fullt ut. Idag har jag dock lite hopp om livet efter att ha legat/suttit/gått på akuten i 5+ timmar. Inte så lätt att vänta när man har ont. Men det ääääär inte lätt med sjukvården idag. Man blir runtskuffad och får ingen tid när man verkligen behöver den. Idag fick jag uppta tid på akuten för att min husläkarmottagning inte tar emot mig förrän den 14:e maj. De skriver inte ut något förrän jag varit där, och jag vet inte hur jag ens ska kunna sova en blund då. Ja men ni fattar grejen! Har försökt på alla sätt, men enligt 1177 var till slut mitt enda val att åka till akuten. Träffade en väldigt förstående läkare till slut som nu gett mig så jag klarar mig fram till mitt läkarbesök. Dessutom kunde hon se att jag fått alldeles för lite muskelavslappnande ordinerat mot vad jag ska ha, det kan ju förklara de vidriga kramperna i benet som jag har nervsmärta i. 🥲 När dom sätter igång är det helt omöjligt att röra sig eller ens fungera.


I väntan på läkaren på akuten. Efter rätt mycket gråt inatt så är jag så svullen i ansiktet så det fick bli en gubbe för. ☺️ Vill ju inte skrämma slag på er.

Såhär glad liggande i baksätet på bilen! 😅 Nu ett litet steg närmare mot att kunna börja läka. Får man ordning på smärtlindring något sånär så kan kroppen slappna av mer och börja läka lite. Pratade med läkaren om det idag. Eftersom jag läkt tidigare så kommer ingen operation vara aktuell för mig, däremot kommer jag att få börja gå i rehab hos fysioterapeut så att jag får rätt träning och stabilitet så att detta inte ska hända igen, finns inga garantier men kanske är det ett sätt att till slut bli bra en gång för alla.

Tänkte bara jag skulle uppdatera er om läget, det är många som undrar. Tack för all omtanke hörni!

Kommer ett härligt recept lite senare, har bakat lite som terapi och det var så sköööööönt. Ont i benet och ryggen men så värt. Det blev så gott också!

Kram Nina

79
8 kommentarer

Snickers och dadelkaka

Denna höjdarkaka lyckades jag svänga ihop när ryggen fortfarande inte hade brakat helt och hållet, här hade jag börjat få känningar men inte på den nivån som är nu. Är glad att jag hann och göra den innan, och nu ska du få recept på den. Hittade det på fina Jenny Freeds Instagram men så gjorde jag lite som jag kände med det.

Jag går och nallar på den här i frysen titt som tätt ska ni veta, och den smakar så gott så gott! Jag har använt cashewsmör emellan men tål du jordnötter ska nu absolut testa med jordnötssmör. Riktigt smarrigt! Som en nyttigare snickerskaka typ.

Missa inte: SUPERPOPULÄRA ENERGIBARS


SNICKERSKAKA/DADELKAKA

Ca 20 st urkärnade dadlar

1/2 dl jordnötssmör/cahewsmör/mandelsmör

100 g smält mörk choklad med valfri smak (jag tog havssalt)

1 banan + flingsalt

Gör såhär:

1. Lägg de urkärnade dadlarna i en form som tål frys, ha i lite bakplåtspapper under. Pressa sedan dadlarna med ett till bakplåtspapper så det blir som en kakbotten eller vad man ska kalla det.

2. Bred på smöret, smält chokladen över ett vattenbad och häll det över smöret.

3. Skiva bananer och ha på, strö på lite flingsalt och jag kan tänka mig det är jättegott med lite hackade nötter på också.

4. Ställ i frysen i någon timme, min stod i 4 timmar men tror inte det behövs så lång tid.

5. Skär upp i bitar och förvara i frysen.


Gillar du receptet så blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget! 

Fler goda rätter: Mina 20 populäraste kötträtter 

Testa att baka denna goda kaka! Jag kan inte låta bli den och går och nallar hela tiden. Måste snart göra en ny. Supergott till kaffe!


Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

23
Kommentera

Croissanter med ost och skinkfyllning

Ett perfekt frukostförslag såhär på helgen. Så gott med lite fyllning i croissanter. Köper färdig smördeg på rulle, skär sedan stora långa trekanter av den. Sedan är det bara börja fylla och rulla ihop. I morse blev croissanterna fyllda med skinka och ost. Kryddade med grillkrydda och på toppen på croissanterna hade jag chilimarinerqde sesamfrön.

Missa inte: Köttfärspiroger med smördeg



Enkelt fixat till frukosten t ex. Har man fyllningen klar i dem behövs inget pålägg heller. Bara stoppa i munnen och känna den där härliga frasigheten.

Kolla in: SUPERGODA SMÖRDEGSSNITTAR


CROISSANTER MED OST OCH SKINKFYLLNING

1 rulle smördeg

4 skinkskivor

1-2 dl riven ost

grillkrydda

chilimarinerade sesamfrön

Gör såhär:

1. Skär smördegen i avlånga 3-kanter, jag fick ut 6 stycken på en rulle.

2. Lägg strimlad skinka och riven ost på den bredaste delen, rulla sedan ihop den med fyllningen mot den smalare delen av trekanten.

3. Pensla med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ca 15 min på 200 grader.

Missa inte: SMÖRDEGSBÅGE MED RÄKRÖRA

Gillar du receptet så blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget! 

Fler goda rätter: Mina 20 populäraste kötträtter 

Testa att laga denna goda alldeles fantastiska lasagne! Denna kommer vi göra fler gånger i vår familj. 

Missa inte bloggens bästa: 40 POPULÄRASTE RECEPTEN

Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

12
Kommentera
Innehåller Annonslänk

Uppdatering smärttillstånd

Goddagens Lördag! Försöker räkna dagar här, dagar som går tills det lättar med smärtan. Det är alltid absolut värst de 2 första veckorna. Kan ta 3-4 veckor också men jag intalar mig att det ska lätta efter 2. Känns bättre. Imorgon är det 1 vecka sedan som helvetet bröt lös. Så en vecka kvar av denna kraftfulla smärta om mina intentioner stämmer. Har börjat ligga på IR-madrassen 4 ggr per dag nu. De två första dagarna skrek jag nästan av smärta, då var det omöjligt att göra något alls mer än att ligga och kvida i olika ställningar i sängen. Har stora förhoppningar om att den där madrassen kommer göra underverk igen, precis som sist. När jag började ligga på den sist jag hade det här (dock inte lika kraftfullt då) så började jag känna en enorm skillnad efter 2 veckor. Så måste det bli nu med! Har skrivit om madrassen HÄR och HÄR.


Nu kan jag ligga på sida, sedan rullar jag den över mig så jag ligger som i en cocoon. Sen kör jag på riktigt varmt, uppemot 70 grader. Försöker ligga en timma åt gången. Alltså känslan efteråt är så skön, dessutom har jag börjat känna hur jag får som en pirrande känsla exakt där skadan sitter i ryggen. Så jag tänker att det är bra, att den läker skadan. Jag har fortfarande rabattkod på hela sidan på Trendrehab om du skulle vara intresserad. Dom har mycket för just värk, artrit och fibromyalgi. Sedan finns det även riktigt bra anti-age elektronik och träningsutrustning. Igår hämtade Tony ut ett nytt paket som jag tänkte visa dig vad det innehöll sen när jag orkar.

Värt att nämna om IR-madrassen:

Jag har en rabattkod: Ninah ger dig 20% rabatt på den här madrassen och allt annat på sidan också för den delen. Du hittar allt på sidan HÄR

Vilka ska inte använda IR madrass:

Undvik att använda IR-madrass om du har  pacemaker, defibrillator eller infusionspump. Samt vid graviditet eller du har en historia av trombos eller blodproppar.

Vid följande tillstånd bör man endast använda låga temperaturer (30-45 grader):


Högt blodtryck, aktiv cancer, hjärtbesvär, lever- och njursjukdom, anorexi, diabetes typ 1, benskörhet, multipel skleros, vasospastisk sjukdom (spasmangina), kronisk huvudvärk eller akut feber.


Annars så är dessa kryckor mina bästa vänner nu, det är dessa jag tar mig fram med. Det är dessa som gör att jag kommer upp och kan röra mig. Rör man sig inte läker man ju inte alls så det är verkligen jätteviktigt!

Nu ska jag äta – det gör jag stående mot en byrå. Haha, allt går hörni. Senare kommer det ett recept, ska bannemig få in det idag.

Kram Nina

12
2 kommentarer