Stufato Italiensk gryta

Wow hörni, vilken smarrig Italiensk gryta jag lagade häromdagen. En Italiensk gryta som heter Stufato, en Italiensk gryta som jag gjort om lite från vad man brukar ha i originalgrytan och sen så gjorde jag den i min croc pot. Det behöver man verkligen inte, går lika bra i en vanlig gryta såklart men det var väldigt smidigt och bara kasta ned allt i den och låta den stå på i 3 timmar. Stufato är en supergod italiensk gryta med mycket smak, den är mustig och passar riktigt bra att äta med ett gott bröd. Synd jag inte hade surdegsbröd hemma för det tror jag blir en riktig höjdare. Eller mitt lantbröd (<klicka), det blir nog också väldigt gott! Men du kan självklart äta den med t ex ris & potatis också.

Missa inte: Mina 20 populäraste kötträtter



Stufato är proppad med massa godsaker må du tro, och allt bara gifter sig så fint ihop. Fläskkarré som fått gå länge i crock-pot, ja det är ju en dröm så mört det blir. Karré i sig är ju ett väldigt smakfullt kött med mycket saftighet. Är man grillfantast så är just skivor av karré ypperliga att låta gå länge på grillen under lock, tänk långkok fast i grillen, dom klarar länge med tanke på hur mycket fett som är insprängt i köttet. Se bara till att banka köttet innan grillen, då blir det bäst.

Kolla också: 38 goda grytor


Stufato – Italiensk gryta, 4 p

INGREDIENSER

400 g benfri fläskkarré hel i bit

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

2 dl vitt vin

3 msk kalvfond

1 förpackning 500 g passerade tomater

2 tsk torkad timjan

1 förp 400 g svarta bönor

1 förp 400 g kikärtor

Vatten om det behövs

Gör såhär:

1. Starta crock-poten om du använder det till detta recept. Jag hade min på högsta värme.

2. Skär köttet i mindre bitar. Bryn köttet på hög värme i olivolja, använd en stor gryta. Stek tills köttet fått lite yta.

3. Hacka lök och vitlök. Sänk värmen och ha i det. Det ska fräsas med tills det mjuknat. Rör också i tomatpure och låt det fräsa med i ett par minuter, avger mycket smak när det får fräsa lite.

4. Häll i vin, vatten, passerade tomater, fond, timjan och salta & peppra lite. Låt sedan koka på svag värme i ca 1 timme. Min croc pot fick gå i 3 timmar. Håll bara lite koll så den inte kokar för torr. Då är det bara att hälla i lite vatten.

5. När det är ca 5 minuter kvar av koktiden (för grytan) så häll i bönor och kikärtor. För crocpot så kan du ha i dem sista halvtimman.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget.

Hoppas du testar att laga den här grytan, i vår familj blev det väldigt uppskattat! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Riktigt mustig och god gryta som var väldigt god att servera med bröd som sagt. Men som jag skrev i början, du serverar den som du önskar.


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

29
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

25% på klänningar och favoritfrukost

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x