Köttfärspiroger med fetaost

Så gott med piroger!

I veckan gjorde jag dessa piroger med fetaost och jag tror att min karl nästan höll på att smälla av, han åt 3 stycken. Haha! Piroger med just fetaost i blev verkligen hur bra som helst. Busenkelt att göra också så det är bara att sätta igång! Jag tänker att det är toppen att göra piroger och frysa in så har man till den som är sugen. Bara värma i mikron eller i ugnen. Servera piroger till en grönsallad som jag gjorde! Mer om det längre ned.

Mer populära recept: MINA POPULÄRASTE RECEPT (<klicka för recept)

Frasiga på utsidan och alldeles supergoda inuti med köttfärsen som smakar tacos och fetaost. Den kombon är bara för god!

Missa inte: 10 populäraste recepten med köttfärs (<klicka för recept)

Här hemma serverades köttfärspirogen med en grönsallad med skivad morot (drar skivor med potatisskalaren), gurka, strimlad isbergssallad, fetaost och så hade jag på chipotle majjo som dressing. Den är det lite styrka i så detta blir sååå gott ihop!

Kolla gärna in: Mina 20 populäraste kötträtter (<klicka för recept)

Mer gott med köttfärs:

Köttfärsbiffar med fetaost och världens godaste gräddsås

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Mexikansk Tacopanna

Köttfärs Africana

Köttfärsbiffar med fetaost, 8 st

500 g köttfärs

2 rullar smördeg

1 påse tacokrydda

250 g fetaost

1 ägg

2 dl riven ost

svarta sesamfrön

Gör såhär:

1. Stek köttfärsen och följ instruktionerna på Tacokryddspåsen.

2. Dela varje platta i 8 delar, lägg 1 platta på bakplåtsklädd bakplåt. Fyll med köttfärs och fetaost som är tränad i mindre bitar. Tänk på att fyllningen ska vara i mitten av plattan. Lägg sedan på en ny platta och pressa med en gaffel på kanterna. Gör 8 stycken sammanlagt.

3. Pensla varje med ett uppvispat ägg, strö på ost och sesamfrön. Grädda på 200 grader i ca 15-20 eller tills pirogerna fått fin färg.

För matlådan: 10 perfekta rätter för matlådan (<klicka för recept)

Dessa blir bra att även ha i matlådan, bäst blir det om man värmer dom i ugnen tycker jag. Men funkar superbra med mikron också.

Enkla maträtter: 10 enkla maträtter (<klicka för recept)

Hoppas du ska gilla receptet lika mycket som vi gjorde. Testa även att göra samma fast med kycklingfärs eller vegansk färs.

Mer recept:

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Över 120 goda recept på mjuka kakor

Över 100 goda brödrecept

Följ mig gärna:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

14
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
2 months ago

Gjorde pirogerna idag, superenkelt och gott! Kommer definitivt göra flera gånger 😋. Tack för ytterligare ett toppenrecept, har tappat räkningen för länge sen på hur många av dina recept jag lagat/bakat.. 😉

Nästa inlägg

10 populära gratänger

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x