Innehåller annonslänkar

Hallonkakepaj med mandelmassa

Nu ska du få recept på en så galet god Hallonkakepaj så du kommer svimma. Nej men detta blev så gott så familjen slukade den i ett nafs. Vi åt den Hallonkakepajen varm med vaniljglass. Den här Hallonkakepajen påminner lite om en överdel som är lite friterad, det är så svårt att förklara, du måste vara testa!

För många många år sedan så började min kärlek för bakningen på allvar, jag var tonåring och så intresserad av allt som hade med bakning att göra. Då fanns inga blanka härliga pastellfärgade magasin fullproppade med bakningsrecept, inte heller program som Hela Sverige Bakar och Köket på morgon TV:n. För att inte tala om recept på internet. Vilket lyx det hade varit. På sin höjd lyckades man hitta ett recept i någon gammal Året Runt som mamma sparat eller den rutiga kokboken. Den kunde jag bläddra i i timmar. Tänk om jag då hade vetat att jag skulle vara med i ”Hela Sverige Bakar” och driva Sveriges största Mat & Bakblogg? Då hade jag nog svimmat! Bakningen har betytt så mycket för mig, den har varit en läkande terapi när jag inte mått bra, som en vän som man kunnat återkomma till när livet varit extra jobbigt. Bakning för mig är att få fokusera på något helt annat än det som tynger en. Där är jag nu, med ett återfall av min diskbuktning/diskbråck för tredje gången så har jag inte mått så bra såklart. Det är lätt att gräva ned sig rent mentalt när man har så ont så man vill skrika, men så fort jag haft en bättre dag så har jag velat ställt mig i köket och bakat. Min terapi. Det har varit så skönt att få landa bland decilitermått och mjöl. Älskar det verkligen. Så har du en dålig dag är mitt tips att gå ut i köket och baka något riktigt gott.

Jag har 125 recept på mjuka kakor, du kanske kan börja med någon av dem! 😅


Det vackra blåvita fatet hittar du HÄR (bra pris just nu), hjärtformad pajform hittar du HÄR (<klicka)

Den här hallonkakepajen med mandelmassa blev som sagt magiskt god! På något sätt så visste jag att den skulle bli succé, det kan inte bli annat med smör, mandelmassa och hallon. 😅 Smeten du brer ut på hallonen är bara så magiskt god, lite seg och frasig samtidigt som den smakar himmelskt gott!

Missa inte: HALLONPAJ MED BRYNT SMÖR

Hallonkakepaj med mandelmassa

Fler goda pajer: MAGISKA INGREDIENS PAJEN // RABARBERPAJ MED BRYNT SMÖR // ÄPPELPAJ I GLAS

100 g smör

3 dl frysta hallon

2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker 

2 tsk vaniljsocker 

3/4 dl ljus sirap 

Ca 1 1/2 dl riven mandelmassa

Vaniljglass till servering

Mandelflarn

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Ta fram en pajform, ca 24 cm.

2) Smält smöret. Fördela ut hallonen i botten av pajformen. Riv mandelmassa och fördela den över hallonen. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och sirapen och rör om till en seg smet. Bred ut smeten över hallonen och strö på mandelflarn. Grädda den sedan i mitten av ugnen i 25-30 minuter, eller tills pajen fått fin färg. Den ska vara gyllene.

3) Låt svalna lite och servera den sedan med en härlig stor klick vaniljglass.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget!

Hoppas du testar att den här pajen, i vår familj gick den åt som smör i solsken! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Som sagt var, bakning är för mig terapi. Det får mig alltid på bättre humör och känna mig bättre till mods. Jag vet att vi är fler som känner lika, är du en av dem?


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

20
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Uppdatering smärtträsk

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x