Kycklingfärsgratäng med Västerbottensost

Ja men vad säger ni? Dags för lite nya recept va? Har ju saknat att ta fram nya recept sååå mycket, så med full mundering av värktabletter i kroppen så har jag faktiskt fått ihop några recept. Åh, alltså det är verkligen min terapi det där med att stå och slamra i köket bland kastruller och bunkar. Så även om jag haltat fram och inte kunnat böja mig så har jag på något sätt roddat ihop det, nåväl…med hjälp av maken såklart. Han har fått plockat fram ingredienser och tunga stekpannor så jag kunnat göra det allra viktigaste. Idag ska jag bjuda dig på en riktigt god kycklingfärsgratäng med Västerbottensost som jag lagade häromdagen. Krämig och så god, jag älskar ju krämiga gratänger. Denna kycklingfärsgratäng har massor med god smak av både vin och västerbottensost. Godast är kycklingfärsgratängen att servera med en klick av min supergoda vitlökssås (<klicka för recept) och en härlig grönsallad (<klicka för tips på sallader).

Missa inte: Mina 10 populäraste kycklingrecept


Jag älskar ju att laga mat på kycklingfärs, enkelt och alltid ett gott resultat. Tipsar dig verkligen att variera matlagningen från vanlig köttfärs till kycklingfärs, testa vetja!

Kolla också: 10 populära gratänger


Kycklingfärsgratäng med Västerbottensost

Mer gott med kyckling: GODASTE KYCKLINGGRYTAN // KYCKLING I KRÄMIG BALSAMICOSÅS // KYCKLING GRATINERAD I BACONSÅS

INGREDIENSER:

500 g kycklingfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpure

2 dl vitt vin

2 1/2 msk kalvfond

1 tsk torkad timjan

2 tsk malen paprikakrydda

500 g valfri pasta

1 fl pastavatten

2 dl grädde

salt & peppar

3 dl riven västerbottensost

1 tomat

Gör såhär:

1. Skala och hacka både den gula och vitlöken. Stek mjuk i lite olja, blanda i tomatpure och låt den fräsa med en stund. Häll i vinet, kalvfond, alla kryddor och låt det puttra tills vinet nästintill kokat in.

2. Koka pastan, tänk på att koka den al dente (koka ca 2 minuter mindre än vad som rekommenderas), spar 1 dl av pastavattnet. Häll i pastan i en ugnsform med lite olivolja på botten.

3. Ha i kycklingfärsen i lök/tomatpure/vin puttrandet och stek den klar. Häll i pastavattnet och grädde, låt puttra i några minuter. Rör om då och då.

4. Häll kycklingfärssås över pastan, blanda ihop. Toppa med riven västerbottenost och några tomatskivor. In i ugnen på 225 grader tills osten börjar få fin färg.


Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned under inlägget. 

Hoppas du testar att laga den här kycklingfärsgratängen, i vår familj gjorde den succé! Berätta gärna om du testar receptet. 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Variera kycklingfärsgratängen om du vill, testa vanlig köttfärs och byt ut vitt vin mot rött. Då har du en helt annan gratäng.


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

25
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Livstecken

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x