ANNONS

VECKOMATSEDEL

/

Ny vecka och ny veckomatsedel. Jag tänker att denna veckan ska vara lite smånyttig. Jag har fuskat mycket i helgen, alla hjärtans dag och allt vad det innebär. Det blev en hel del godis för min del. Usch, jag blir stinn nån dag efter. Sådär vätskefylld och bulkig liksom. Därför tycker jag att det känns fint med en lite nyttigare vecka. Det blir 2 fiskdagar, lite vegetariskt och kyckling, inget rött kött alls. SÅ här kommer recepten för den lite nyttigare veckan. OBS, supergott även om det är nyttigt, kom ihåg det. 🙂

MÅNDAG

zucchinigryta

Krämig zucchini & champinjongryta med ris (10 PP)

500 gr färska champinjoner
1 zucchini
1 röd paprika
1 knippe färsk timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk osötad senap
1 msk kalvfond
(ta grönsaksfond om du vill vara strikt vegetarisk)
2 tsk soya
2 dl fraiche 5%
2 dl matlagningsgrädde 7%
salt
peppar

Gör såhär:

Började med att dela champinjonerna, zucchinin och paprikan i mindre bitar. Stek dem snabbt i lite olja. Salta och peppra. Häll på ca ett glas vatten så det får puttra ihop lite. Ha i alla kryddor, senapen, fond och soya. Rör om ordentligt. Häll sedan på grädde och fraiche. Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om lite då och då. Koka riset medans. Servera sedan grytan med groddar och majs. Jätte jättegott är det!

TISDAG 

Chili & limelax

ONSDAG

Kycklingfile i ugn med baconsås

TORSDAG

Potatis & palsternackssoppa med knaprig bacon

FREDAG

Köttfärsbiffar med rostad potatis och krämig gräddsås

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

12
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00