Fläskfilégratäng
Får jag tipsa om något gott till lördagsmiddagen kanske? Denna gratäng är verkligen ”to die for” god och sååå värt att testa och laga. Du kommer inte bli besviken!
Fläskfilégratäng
1 fläskfilé
1 pkt bacon
1 röd paprika
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
150 g riven ost (vi tog en påse med vällagrad ost)
2 msk kalvfond
2 tsk soya
1 tsk torkad rosmarin
Salt
Peppar
Gör såhär:
1) Putsa och skiva fläskfilén i skivor. Klipp baconen i små strimlor, hacka paprikan i mindre bitar.
2) Stek fläskfileskivorna i smör tills de får lite färg. Ta ur och lägg i en ugnsfast form. Stek baconen till de är lite knapriga i kanterna.
3) Strö över paprika på fläskfilen, sen det stekta baconet.
4) Blanda grädde, créme fraiche och osten i en stekpanna. Rör runt tills osten smält. Krydda och häll i soya och kalvfond. Häll över allt över fläskfilen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
Vi åt rotfrukter med solrosfrön i ugn till. Blev väldigt gott!
Följ mig gärna på min FB-sida
Följ mig gärna på Instagram
Följ mig gärna på Bloglovin
(Så du inte missar några inlägg)
Kika gärna på dessa godingar också:
Kycklingfilé i ugn med baconsås
Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås
Kram Nina