Fläskfilégratäng

Får jag tipsa om något gott till lördagsmiddagen kanske? Denna gratäng är verkligen ”to die for” god och sååå värt att testa och laga. Du kommer inte bli besviken!

Fläskfilégratäng

1 fläskfilé

1 pkt bacon 

1 röd paprika

2 dl créme fraiche

2 dl grädde

150 g riven ost (vi tog en påse med vällagrad ost)

2 msk kalvfond

2 tsk soya

1 tsk torkad rosmarin 

Salt

Peppar

Gör såhär:

1) Putsa och skiva fläskfilén i skivor. Klipp baconen i små strimlor, hacka paprikan i mindre bitar.

2) Stek fläskfileskivorna i smör tills de får lite färg. Ta ur och lägg i en ugnsfast form. Stek baconen till de är lite knapriga i kanterna.

3) Strö över paprika på fläskfilen, sen det stekta baconet.

4) Blanda grädde, créme fraiche och osten i en stekpanna. Rör runt tills osten smält. Krydda och häll i soya och kalvfond. Häll över allt över fläskfilen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.

Vi åt rotfrukter med solrosfrön i ugn till. Blev väldigt gott!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Kika gärna på dessa godingar också:

Krämig fläskfilégryta

Kycklingfilé i ugn med baconsås

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

Krämig oxfilépasta

Kram Nina

  1. Vilken sorts soya använder du?

  2. Stina skriver:

    Gjorde denna ikväll. Älskad av alla 3 som åt. Denna gör vi helt klart flera gånger

    1. Ja gör! Sååå god! 🙂

  3. Gjorde denna ikväll men tog kycklingfilé med kycklingfilé och vitlök salt och peppar istället annars följde jag receptet och kan lova att det blev smaskens.

  4. Anette skriver:

    Måste göra ! Räcker den till 6 pers

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..