ANNONS

VECKOMATSEDEL

/

Kickar igång denna söndag med att bjuda på veckans matsedel. Denna veckan kommer det bli göttigt men billigt. Efter jul och nyår brukar man ofta ha det lite mer knapert. Då kan det vara toppen att få tips på billig men god mat tänker jag.

Måndag: Gratinerad tjockkorv

Tisdag: Potatis och palsternackssoppa med knaperstekt bacon

Onsdag: Pastasallad med örtdressing

Torsdag: Krämig korvlåda

Fredag:

TACOPASTAGRATÄNG, ca 8 pers

800 g köttfärs
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
2 msk honung
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 stor burk Tacosås (styrka på den väljer du själv, vi hade mild)
0,75 dl chilisås (heinz)
salt & svarteppar

Topping:

4 dl riven ost
500 g pasta (vi gjorde på linspasta)

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen så den är helt genomstekt.

2) Häll i tacokrydda och honung, häll också på vattnet. Låt puttra på medelvärme till allt vatten kokat in helt.

3) Koka pastan al dente, dvs någon minut mindre mot vad den ska.

4) Blanda pasta och köttfärs i en ugnsform.

5) Blanda creme fraiche, grädde, tacosås, salt, peppar och chilisås i en bunke. Häll i allt i pastan och köttfärsen.

6) Toppa med osten. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min, osten ska få fin färg.

VECKANS GODSAK:

Lyxkaka

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kram Nina

8
36

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00