LYXKAKA

Igår bakade jag ju en kaka som vi ska bjuda mina svärisar på när de kommer och hälsar på. Ojoj, vilken kaka. Den här måste du prova verkligen! Det är en kaka du bakar i långpanna. En mjuk saftig kaka med lite crunchig ripping uppepå kakan som under gräddningen liksom borrar sig in i själva kakan. Helt fantastisk, denna ska jag baka fler gånger, det är en sak som är säker!

 LYXKAKA

3 ägg
2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl havremjölk (funkar med vanlig mjölk också)
100 g smält smör

RIPPEL:

100 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl oboy

GÖR SÅHÄR:

1) Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt. Häll i det smälta smöret.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Häll i det i smeten och rör om med slickepott.

3) Häll i mjölken och rör om tills du har en någorlunda slät smet. Lite klumpar gör ingenting.

4) Gör ripplet. Smält smöret, blanda sedan i strösocker, havregryn och oboy. Jag körde lite med elvispen i.

5) Häll i smeten i en bakplåtpappersklädd plåt. Jag hade en plåt som är ca 25×35 cm.

6) Ta sedan och ”strö” ut ripplet över hela kakan. Grädda på 200 grader i ca 15-20 min eller tills din kaka är torr när du känner med sticka.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)