Smördegsrosor med äpple

För någon dag sedan så ville jag testa att göra äppelrosor med smördeg. Ja men det var faktiskt busenkelt och blev riktigt fint också. Sen ska vi inte snacka om hur gott detta är! Dessa små äppelbakelser smälter i munnen och jag tänker mig att lite lättvispad vaniljvisp till blir pricken över i:et.

IMG_4164

IMG_4162

IMG_4163

SMÖRDEGSROSOR MED ÄPPLE, 12 ST

1 platta smördeg på rulle
4 äpplen
25 g smör
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
2 msk florsocker

Gör såhär:

1) Skiva äpplet i tunna skivor. Jag gjorde så att jag dela upp äpplet i 4 klyftor och sen skivade jag varje klyfta till tunna skivor. Skär remsor i smördegsplattan. Tänk dig att de ska vara 3 cm breda.

IMG_4143

2) Stek äppelskivorna i smöret. Häll på kanel, vaniljsocker, kardemumma och florsocker. Låt steka runt tills äpplena mjuknat helt.

IMG_4144

3) Lägg ut remsan på bordet, lägg sedan äppelskivorna lite utanför kanten på remsan. Rulla sedan ihop remsan så den får formen av en ros. Lägg i bakformar. Grädda på 200 grader i ca 15 min eller tills de fått fin färg. Låt svalna en liten stund och pudra med lite florsocker.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Den godaste knäckiga smulpajen

Äppelpaj med marängtäcke

Smuliga hallonrutor med cheesecakefyllning

Kram Nina

40
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Husbandet
Husbandet
4 years ago

Dom där var såååå sjukt goda 🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Husbandet
4 years ago

❤️

Nästa inlägg

Smakfull krämig korvgratäng

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x