ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vaniljkräms krabbelurer med chokladfyllning

/

Godmorgon raringar!

Jag startar denna Torsdag med ett helgtipsrecept, har varit vaken sen 03.30 (somnade tidigt igår) och tänkte att jag skulle göra mig till lite igen för den sportlovsledige i familjen. Ni får inte tro att vi proppar i honom onyttigheter hela veckorna, vi är nog rätt strikta med lördagsgodis och snacksfredag här hemma annars. Men nu när det är sportlov och han dragit på sig en trist förkylning som satt lite käppar i hjulen för annat planerat mys denna veckan så får man kanske ge honom något som man vet är njutning. Som dessa vaniljkrämskrabbelurer med chokladfyllning. Jag tror alldeles säkert att han kommer bli på gott humör när dagens frukost kommer innehålla dessa godingar.

VANILJKRÄMS KRABBELURER MED CHOKLADFYLLNING, 8 ST

1 ägg
0,75 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 msk snabbmarsan pulver
2 1/2 dl mjölk

2 msk smör
en nypa salt
50 g mörk eller ljus choklad
strösocker att rulla dem i

Gör såhär:

1) Vispa ihop ägg och strösocker lite lätt i en bunke.

2) Häll i mjölken och vispa runt. Blanda ihop vetemjöl, salt, snabbmarsanpulver och bakpulver. Häll i det i smeten och vispa tills det är slätt.

3) Smält smöret och häll i det.

4) Ha i en klick smör i stekpannan. Häll i två högar som blir ca 10 cm i diameter. Låt gräddas på medelvärme i ca 1 minut. Hacka chokladen och strö på en liten hög på varje. Ta sedan lite smet på en msk och häll över chokladen så den täcks. Låt steka i ytterligare ca 30 sekunder innan du vänder den. Vänd försiktigt så smeten inte far över hela stekpannan.

5) Rulla genast i strösocker. Vill du så kan du pensla krabbelurerna med 1 msk ljus sirap utblandat med vatten om du vill att de ska vara riktigt sockriga runt om. Servera med en klick grädde och lite sylt.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Muffinspannkakor

Nyttiga havrepannkakor

Crêpes med krämig ost och skinkfyllning

Picasa

Glutenfria amerikanska pannkakor

Kram Nina

3

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00