ANNONS
Integritet på Tailsweep

Raggmunk i våffeljärn och fläsk med lingonsylt

/

Sen jag och Tony träffades så har han lite då och då haft en önskan om att vi ska äta raggmunk och fläsk. Grejen är att jag inte ätit det någon annanstans än i skolan och då tyckte jag inte alls om det. Det smakade verkligen blä då tyckte jag.

Det har gjort att jag aldrig någonsin lagat det hemma heller. Men så kände jag nu att Tony ÄLSKAR ju raggmunk och fläsk, ska han aldrig få äta det bara för att jag inte råkar gilla det…. självklart hade han ju kunnat laga det åt sig själv men hur kul är det egentligen att laga mat åt bara sig själv? Idag kände jag dock att nä…nu ska jag överraska honom och laga hans stora favoriträtt.

Det blev så himla bra och han åt tills han mådde illa…. hahaha. Det måste alltså ha varit gott. Jag googlade på raggmunk och hittade då många recept där de gjorde raggmunkarna i våffeljärnet. Allt om Mat hade ett recept som jag tyckte lät smaskigt, det var med både morötter och potatis och man tillagade dom i våffeljärnet. Ändrade det lite efter vad vi hade hemma. Fläsket gjorde jag klart i ugnen, vill du slippa en massa stekos och stå vid spisen är det världens bästa knep. 250 grader och in med stekfläsket där i ca 15 min eller tills det får färg, blir superbra!

RAGGMUNK I VÅFFELJÄRN OCH FLÄSK MED LINGONSYLT, 2 port

0,5 dl vetemjöl
0,5 dl rågsikt
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl röd mjölk
1 ägg
2 stora potatisar
1 morot
1 msk smör att steka i
1 pkt stekfläsk 375 g
lingonsylt till servering

Gör såhär:

1) Blanda samman mjöl, bakpulver, och salt i en bunke. Vispa i mjölken. Tillsätt sedan ägget och vispa smeten slät.

2) Skala och riv potatisarna och moroten, riv dessa på fina sidan på rivjärnet. Ha i allt i smeten. Blanda runt.

3) Värm våffeljärnet. Ha på smör på plattorna och grädda 4 stycken. Ett tips är att grädda lite längre, då släpper de fint ifrån våffeljärnet. Var försiktig när du öppnar järnet och lossa försiktigt raggmunkarna med matkniv.

4) Servera med lingonsylt, rivna morötter till är också jättegott.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Nyttiga havrepannkakor

Pannkaksröra

Crêpes med ost och skinkfyllning

Kram Nina

3

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00